MoreBanker
Näin teemme rahaa  

Lainasumma

Valitse Lainasumma

Valitse lainasumma 100 eurosta 60000 euroon saakka. Valitsemalla lainasumman, joka vastaa haluamasi lainan määrää, keskität hakusi ainoastaan lainantarjoajiin, joiden avulla sinun on mahdollisuutta saada haluamasi laina. Kun haetaan lainaa netistä, eri lainapalveluiden välillä on eroja siinä mitä tulee lainasummiin. Jotkut rahoituspalveluista tarojavat lainaa ainoastaan joitakin satoja euroja, kun taas toisten palveluiden kautta on mahdollisuus saada lainaa tuhansien eurojen edestä. On siis tärkeää, että tutustut eri vaihtoehtoihisi ennen kuin lainaat.


Lainasumma - mitä se oikein tarkoittaa 

Lainasumma yksinkertaisesti tarkoittaa sitä rahasummaa, jonka haluat ottaa lainaksi rahoitusyhtiöltä. Toiselta nimeltään lainapääoma on siis lainattua pääomaa, joka kattaa sen rahallisen määrän, jonka lainantarjoaja siirtää lainanottajan tilille. Lainasumma siirtyy yleensä varsin nopeasti lainanottajalle, kun laina otetaan netistä. Lainasumma myös määrittää sen kuinka paljon lainasta koituu kuluja lainanottajalle. Korko esimerkiksi maksetaan suhteessa lainatusta lainasummasta. 

1. Laanebeloeb.jpg

Mikä lainasumma valita

Kun valitset sopivaa lainasummaa uudelle lainallesi, tärkeintä on miettiä kuinka paljon tarvitset rahaa tilillesi. Hyvä sääntö lainaamisessa on, että koskaan ei tule ottaa enempää lainaa kuin todella tarvitset. Suuri lainamäärä voi houkutella sen tuomien mahdollisuuksien vuoksi, mutta kannattaa muistaa, että rahat on ainoastaan lainaksi ja sinun tulee maksaa ne takaisin ajallaan. Lainaan liittyvät kulut ja korot ovat kokonaisuudessaan myös korkeammat, jos lainan määrä on suuri. Lainan takaisinmaksu voi siis koitua hankalaksi, jos otat liikaa lainaa, jota et todellisuudessa tarvitse. Toisaalta, jos tarvitset lainaa ja tiedät voivasi maksaa sen takaisin, kannattaa sinun silloin tarttua mahdollisuuteen lainata netistä. Laina antaa sinulle mahdollisuuden toteuttaa tarpeesi tai unelmasi, jotka ei muutoin olisi mahdollisia.

Hae lainaa jopa tuhansia euroja

Jotta voit tietää kuinka paljon esimerkiksi haluamasi kulutusluotto laina maksaisi juuri sinulle, tulee sinun ensin hakea lainaa. Lainanhaku onnistuu täysin sähköisesti netissä, eikä vie montaakaan minuuttia. Tämä onkin netissä lainan hakemisen yksi parhaista puolista. Kun lähetät lainahakemuksesi eteenpäin saat pikaisesti vastauksen lainantarjoajalta. Tässä lainapäätöksessä esitetään erikseen kaikki kulut ja korot, joita lainalle tulisi ottaen huomioon lainan koon ja laina-ajan sekä sinun taloudellisen tilanteesi. Tämän takia on hyvä ajatus kokeilla ensin hakea lainaa usealta eri rahoituspalvelulta, jotta voit vertailla lainapäätöksiä joita saat. Voit vapaasti päättää hyväksyä tai hylätä nämä lainatarjoukset, jotka saat lainahakemuksen lähettämisen jälkeen. Lainanhaku itsessään ei siis sido sinua vielä mihinkään.

Käytä lainalaskuria

Lainalaskurin avulla selvität helpoiten minkälainen laina sopii sinulle parhaiten. Lainalaskuri laskee kuinka suuri lainan kuukausierä on, kun määrittelet eri kriteerit lainalle. Näin voit esimerkiksi suunnitella paremmin, kuinka pitkä laina-aika sekä lainasumman kannattaisi olla. Tarjottava laina aika on yleensä joustava monelle lainalle, joten lainasumman valitsemisen jälkeen lainalaskuri voi auttaa sinua tässäkin tehtävässä. Morebankerissä meillä on oma lainalaskuri, joka auttaa sinua lainanhaussa.

2. Brug laaneberegneren.jpg

Lainojen yhdistäminen ja lainasumma

Jos haluat ottaa järjestelylainan lainojen yhdistämiseen, on erittäin tärkeää että valitset oikean lainasumman. Jotta voit niputtaa lainat yhteen tulee yhdistelylainan olla yhtä suuri kuin kaikkien olemassa oleviesi lainojen takaisinmaksuun vaadittava summa. Jos sinulla siis on neljä lainaa takaisinmaksettavana, joiden jokaisen takaisinmakstettava summa on kokonaisuudessaan 5000 euroa, järjestelylainan tulee olla tällöin 20 000 euroa.

Kun lainat yhdistetään, tarkoittaa se sitä, että maksat aiemmat lainasi pois uudella suuremmalla lainalla, jolloin sinulle jää ainoastaan yksi laina maksettavaksi jolla todennäköisesti on suhteessa matalemmat korot ja kulut. Lainan todellinen vuosikorko on tällöin tärkeä vertailukriteeri, sillä tämä luku kertoo paljon maksat yhdistelylainasta korkoja ja kuluja yhden vuoden ajalta. Todelliseen vuosikorkoon on laskettu yhteen kaikki lainan korot ja kulut, joten sinun ei tarvitse olla huolissasi siitä, että oletko huomioinut kaikki pienellä präntillä ilmoitetut lainan kustannukset. Muissa kuluissa ei siis ole niin paljon väliä, kun vertailaan lainasummaa.

Vakuudettomat lainat

Voi olla, että mietit vaikuttaako lainan summa myös lainan vakuuksiin. On kuitenkin totta, että suurin osa lainoista, joita haet netin vältyksellä, ei vaadi sinulta vakuuksia eikä takaajaa. On siis mahdollista ottaa jopa 60 000 euroa lainaa ilman vakuuksia, jos haet lainaa netistä. Tällöin lainan korko on kuitenkin, korkeampi kuin vakuutetulle lainalle. Lainan korko kompensoi riskiä, jonka lainantarjoaja ottaa kun se myöntää lainan, jota ei ole vakuutettu tai taattu. Voi kuitenkin olla, että sinulla ei ole mahdollisuutta taata tai vakuuttaa lainaasi, jolloin esimerkiksi pankkilainan ottaminen voi olla mahdotonta. Tässä tilanteessa vakuudeton nettilaina on hyvä vaihtoehto, sillä voit saada suuria summia lainaa, ilman että sinun täytyy vakuuttaa lainasi. Todellisella vuosikorolla voit vertailla lainojen ''hintoja'', joka kertyy osittain siitä että laina ei kaipaa vakuuksia.

3. Du faar hurtigt et tilbud.jpg

Saat lainallesi tarjouksen nopeasti

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen on minuuteista kyse siinä, milloin lainatarjous saapuu. Nettilainan hakeminen onnistuu täysin sähköisesti ja lainahakemuksesi saapuu lainapalvelun nähtäväksi heti kun lähetät sen. Todellisuudessa lainapalvelun työntekijät eivät käy hakemustasi läpi, vaan tietokone suorittaa prosessin, jossa luottoluokituksesi arvioidaan. Tämän luottoluokituksen perusteella saat hyväksytyn tai hylätyn lainatarjouksen, jonka kulut ja korot ovat räätälöity juuri sinua varten. Tähän kaikkeen kuluu ainoastaan muutama minuutti, riippuen kuitenkin lainantarjoajasta. Esimerkiksi, hakiessasi lainaa Rahalaitokselta saat vastauksen noin viiden minuutin kuluttua hakemuksen lähettämisestä. Kattokoron mukaan taas vastaus saapuu heti ja Zmartalta saat vastauksen saman päivän aikana. Sivustollamme on helppo nähdä kauan tarjouksen saapuminen vie, lainavertailussa ilmoitetun ''Vasteaika'' osion alta.

notifyImg HAI LAINAA
logo

Ilmoittamalla sähköpostisi voit saada meiltä tulevaisuudessa lainatarjouksia ja vinkkejä säästämiseen


Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi