MoreBanker.FI

Lainavertailu

Meillä vertailet markkinoiden edullisimpia lainoja

- - Lue lisää - -lainojen vertailu alkaa tästä 


Nettilaina voi ratkaista ongelmaasi, jos kohtaan taloudellisen esteen tai sinun täytyy hankkia jokin jokapäiväinen kulutustavara. Lainanhakija voi säästää rahaa vertailemalla lainoja keskenään. Markkinoilla on tällä hetkellä useita eri lainanmyöntäjiä sekä eri lainoja ja voi tuntua houkuttavalta hyväksyä heti ensimmäinen lainahakemus. Koskaan aiemmin ei ole ollut yhtä helppoa vertailla lainoja tai saada lainatarjous, kuin mitä se tänä päivänä on. Kaikki mitä tarvitset on vain tietokone, aikaa lainavertailuun sekä verkkopankkitunnukset, joilla voit allekirjoittaa verkkolainatarjouksen.


Vertaile lainoja ja löydä paras laina 


Kattava lainavertailu auttaa sopivan lainan löytämisessä. Paras on yleensä se joka on tarjouksista edullisin. Edullisen lainan tunnistaa siitä, että sen korot ja kulut ovat matalat. Ei siis kannata ottaa ensimmäistä lainaa, joka vaikuttaa hyvältä, vaan vertailla eri vaihtoehtoja ja hakea luottoa ainakin kolmelta eri luotonantajalta. Näin voit valita sinulle tehdyistä tarjouksista parhaimman vaihtoehdon. Kun kyseessä on suuri summa, voit säästää lainavertailulla jopa tuhansia euroja, kuluissa ja koroissa.


Kuinka verrata lainoja?


Sivustollamme vertailemme markkinoiden edullisimpia lainoja. Sinun on helppo löytää markkinoiden edullisin- sekä paras laina, kun käytät Morebankeria apunasi. Jos käytät vertailusivuamme, sinulle ilmoitetaan automaattisesti kaikki tarvittavat tiedot, jotta voit valita juuri oikean lainan tarpeillesi. Näet muun muassa lainan todellisen vuosikoron, jotta tiedät mitä laina todella maksaa. Tämä helpottaa sekä nopeuttaa lainojen vertailua. Käytä siis sivustoamme apunasi, ennen kuin haet lainaa tai hyväksyt lainatarjouksen.


Tältä sivustolta löydät tärkeimmät vinkit lainojen vertailuun. Kerromme mitä sinun tulisi ottaa huomioon kun haluat vertailla ja hakea lainaa. Jotta saat parhaan mahdollisen tarjouksen eri vaihtoehdoista, on hyvin tärkeää tietää eri kulujen ja korkojen merkitys lainoja vertaillessa. Jatka lukemista, jos haluat tietää lisää edullisista lainoista sekä saada vastauksia useisiin käytännön ongelmiin, joita saatat kohdata lainoja vertaillessa.


Tältä sivustolta löydät tärkeimmät vinkit lainojen vertailuun. Kerromme mitä sinun tulisi ottaa huomioon kun haluat vertailla ja hakea lainaa.


Kuinka verrata erilaisia tarjouksia 


Lainatarjousten vertailuun tarvitset useita eri sinulle räätälöityjä tarjouksia. Siksi on tärkeää, että tiedät eri lainojen keskeisimmät kulut ja korot, joihin sinun tulisi kiinnittää huomiota.


Luottokustannukset 


Tämä termi kattaa lainan kokonaiskustannukset. Luottokustannukset siis kattavat sekä koron että muut lainakulut. Sen vuoksi, kyseinen luku auttaa sinua saamaan yleiskuvan siitä, paljon lainan ottaminen tulee maksamaan kokonaisuudessa.


Todellinen vuosikorko 


Todellinen vuosikorko kertoo, paljon laina tulee maksamaan lainanottajalle vuodessa. Todellista vuosikorkoa pidetäänkin parhaana vertailukriteerinä kun halutaan vertailla lainoja.


Todellinen vuosikorko kattaa sekä lainan aloitusmaksun, koron sekä muut lainakustannukset, jotka lainanottajan tulee maksaa vuoden kuluessa.Se kuinka suuri vuosikorko on riippuu lainan laina-ajasta. Mitä lyhyempi laina-aika on sitä korkeampi vuosikorko yleensä on. Tämä johtuu siitä että lainanottajan tulee maksaa sekä lainan perustuskustannukset että korot ja muut lainakulut lyhyen ajanjakson aikana. Lainan todellinen vuosikorko tulee sitä matalammaksi mitä pidempi takaisinmaksuaika on.


Kuukausierä


Lainan kuukausierään sisältyy lainan kustannukset yhden kuukauden ajalta. Tämä luku on tärkeää huomioida kun otetaan kuluttajalainaa, jotka ovat yleensä pidempikestoisia laina-ajaltaan. Lainoja vertaillessa on tärkeää myös ottaa huomioon lainan perustuskustannukset sekä muut kulut.


Löydä edullisin laina


Kun haluat löytää halvimman lainan on joitakin tiettyjä asioita, joihin kiinnittää huomiota. Kun vertaat lainoja, tarkista ensimmäisenä lainan todellinen vuosikorko. Lainan todellinen vuosikorko sisältää lainan kaikki kulut, jotka lainanottajan tulee maksaa vuositasolla. Mitä matalampi lainan todellinen vuosikorko on sitä edullisempi itse laina on.


Vertaa lainoja - lainatyypit 


Hyvä apuväline lainojen vertailuun ja parhaan lainan löytämiseen on eri lainatyyppien sekä lainojen erojen tunteminen, josta lainanottaja voi hyötyä taloudellisesti. Sillä voi olla suuri merkitys minkä lainan valitset ja kuinka suuri se on. Paras lainatarjous sinulle on myös se tarjous, joka on tehty sinulle sopivasta lainan muodosta.


Mistä tiedän paljon laina maksaa? 


Voi olla vaikeaa selvittää lainan todellinen hinta. Todellinen vuosikorko on kuitenkin hyödyllinen apuväline, kun halutaan saada hyvä arvio lainan todellisesta hinnasta. Lainan todellinen vuosikorko sisältää lainan kaikki kustannukset yhden vuoden ajalta. Lain mukaan lainantarjoajien tulee ilmoittaa lainojen vuosikorot, että lainojen kustannusten vertailu on mahdollista. Todellinen vuosikorko muodostuu koroista, kuluista sekä lainan ottamiseen liittyvistä kertaluontoisista perustamiskustannuksista. Jos harkitset kulutuslainan ottamista netistä tulee sinun tietää myös, että verkkolainojen korot on useimmiten korkeampia kuin pankkilainojen korot. Tämä johtuu siitä, että lainanmyöntäjällä on suurempi riski lainata rahaa ilman vakuuksia. Kun otat lainan ilman vakuuksia, tulee sinun siis tietää että maksat myös riskistä, jonka pankit ottavat lainaa myöntäessä. Lainaa otettaessa täytyy sinun myös muistaa huomioida, jos lainaan liittyy lisäkustannuksia tai muita maksuja, ennen kuin otat lainaa.


Alta voit lukea yleisimmistä lainatyypeistä, jotka löytyvät netistä. Olemme kuvailleet eri lainoja niiden käyttötarkoitusten perusteella. Lainojen eri tyyppien vertailu voi olla hyödyllistä kun halutaan löytää juuri se oikea laina. Yhteistä kaikille lainoille on se, että lainanmyöntäjä tekee luottoluokituksen lainanhakijasta lainahakemuksen perusteella. Lainanhakijan luottoluokitus on perusta sille kuinka paljon lainaa hänelle voidaan myöntää. Hae siis lainaa, jotta näet miltä sinulle räätälöidyt kulut ja korot näyttävät, jotka perustuvat luottoluokitukseesi.


Kulutusluotto


Kulutusluotto on joustava laina, jonka lainanottaja voi käyttää tarpeidensa ja toiveidensa mukaisesti. Kulutusluotto on lainaa ilman vakuuksia tai takaajia, joten lainan korko on korkeampi kuin esimerkiksi pankista otetun lainan.


Lainahakemusta täytettäessä lainanottajan ei yleensä tarvitse mainita mihin laina tullaan käyttämään. Tämän takia kulutusluotto on sopiva laina, jos lainanhakija kaipaa rahaa esimerkiksi johonkin tapahtumaan tai käyttötavaraan.


Kulutusluottoja on tarjolla niin pieniä kuin suuriakin. Kulutusluoton lainasumma voi vaihdella 500 eurosta aina 50 000 euroon saakka. 50 000 euron lainat ovat kuitenkin hankalampia saada pankilta ja luotonmyöntäjältä, kuin 500 euron lainat.


Eri lainatyypit vertailuun 


Erilaisia lainoja on useita. Esimerkiksi eri lainoja ovat kulutusluotto, pikavippi, tekstiviestilaina, autolaina ja monet muut lainatyyppit. Voit siis halutessasi verrata kulutusluottoja tai pikavippejä, mutta voit myös verrata kulutusluottoja pikavippeihin ja nähdä, voitko säästää rahaa lainaamalla pienemmän summan.


Pikavippi


Pikalainat ovat yleensä pieniä lainasummaltaan, joka vaihtelee 50 eurosta muutamaan tuhanteen euroon saakka. Tällaista lainaa otetaan yleensä ‘’akuutissa’’ rahantarpeessa, jossa henkilö tarvitsee rahaa jo heti tänään. Pikavippi on kuitenkin yksi kalleimmista sekä lainoista, joita markkinoilla on tarjolla. Jos lainahakemus hyväksytään, laina tulee tilillä yleensä hyvin lyhyessä ajassa.


Miten lainan kuukausierä lasketaan?


Kun otat lainan netistä tulee sinun lyhentää lainaa kuukausittain. Kuukausittaista takaisinmaksusummaa kutsutaan kuukausieräksi. Lainan kuukausierä sisältää korkoa, maksuja ja muita kuluja. Itse kuukausierän suuruus riippuu lainan laina-ajasta, korosta sekä muista kuluista.


SMS-laina


Aivan kuin pikavippi, SMS-laina on lainasummaltaa pieni, enintään noin 1000 euron suuruinen. SMS-lainan erityispiirre on se, että sen laina-aika on lyhyt. Yleensä SMS-laina täytyy maksaa kokonaan takaisin yhden kuukauden kuluessa. Vaikka lainaa kutsutaankin SMS-lainaksi, tämä ei tarkoita sitä, että lainaa voidaan ottaa pelkästään tekstiviestillä. SMS-lainaa voi hakea myös verkosta. Lainanhakuprosessi on yleensä hyvin lyhyt ja rahat maksetaan lainanottajan tilille muutamassa päivässä. Tällaisia lainoja voidaan kutsua vakuudettomiksi lainoiksi, mikä tarkottaa sitä, että lainanottajan ei tarvitse asettaa omaa omaisuuttaan lainan vakuudeksi. Jotta lainoja voidaan vertailla, on tärkeää olla tietoinen lainojen kokonaiskustannuksista laina-aikaan suhteutettuna.


Mitä uudet asuntolainat maksavat?


Kun harkitset talon ostoa, voit lainata rahaa jopa 85% kiinteistön arvosta. Jos olet ensiasunnon ostaja, voit saada asuntolainaa jopa 95% kiinteistön arvosta. Asuntolainaa otetaan yleensä asunnon hankintaan mutta sitä voi myös käyttää kodin kunnostamiseen tai sen rakentamiseen. Asuntolainaa voidaan hakea pankista. Asuntolainan hintaan vaikuttaa muun muassa, lainasumma sekä lainan maturiteetti. Usein asuntolainan hakijalla tulee olla omia säästöjä, joilla hänen tulee rahoittaa osa asunnon hinnasta. Lähtökohtaisesti oman osuuden tulee olla 5%, mutta APS-lainaajalta vaaditaan 10% säästöjä. Jos uusi koti maksaa esimerkiksi 100 000 euroa, niin omia säästöjä tulee tällöin olla 5 000 euroa, eli 5% talon hinnasta. Kuitenkin mitä enemmän lainaajalla on omia säästöjä talon ostoon, sitä halvemmaksi asuntolaina tulee.


Suomen edullisin laina


Tänä päivänä lainamarkkinat ovat valtavat ja joskus lainanhakijoille voi tuottaa vaikeuksia löytää juuri se oikea laina ja lainanantaja kaikkien vaihtoehtojen joukosta. Tämä on kuitenkin vain kuluttajien etu. Lainatyypin valintaan vaikuttaa paljon se, että mikä lainan käyttötarkoitus on. Nykyään markkinoilla on monia erilaisia lainoja, kun lainaa halutaan hakea netistä. Pienten pankkien kukoistus, jotka tarjoavat sekä pieniä että suuria lainoja, on lisännyt kuluttajien mahdollisuuksia löytää Suomen halvin laina yhä edullisemmin. Lainojen vertailu halvimman löytämiseksi on yksilöllistä, sillä se riippuu aina lainasummasta, laina-ajasta sekä lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta.On kuitenkin olemassa muutamia lainakuluja, joita suosittelemme tarkkailemaan lainoja vertaillessa: 


Lainan aloitusmaksut Lainan kustannukset (korot, tilinhoitomaksut)
Edellä mainitut vertailukriteerit vaihtelevat pankkien välillä ja vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin (laina-ajan mukaan).


Mikä lainoista on edullisin?


Se mikä on sinulle edullisin laina ei välttämättä ole edullisin laina jollekin toiselle. Lainan käyttötarkoitus vaikuttaa paljon siihen mikä lainoista on edullisin lainanhakijalle. Halvin laina on laina, jolla on matala korko ja mahdollisimman matala todellinen vuosikorko.


Yleiskatsaus lainoihin


Olemme luoneet yleiskatsauksen lainoihin sivustollemme Morebankeriin, sinun ja muiden kuluttajien lainojen vertailun helpottamiseksi. Voit valita eri vertailukriteerejä ja luoda henkilökohtaisille tarpeillesi soveltuvan yleiskatsauksen erilaisiin lainoihin ja lainantarjoajiin.


halvin kulutusluotto


Kun vertailet lainoja netissä, useimmiten kulutusluotto ilmaantuu hakutuloksiisi. Kulutusluotto on laina, jonka käyttötarkoitusta ei ole erikseen määritelty (kuten esimerkiksi asunto- tai autolaina). Kulutusluottoihin liittyy sekä hyötyjä että haittoja. Sivustoltamme löytyvä yleiskatsaus kulutusluottoihin voi auttaa sinua löytämään juuri sinulle oikean lainan. Vaikka lainaa onkin helppo ottaa monien helposti saatavilla olevien nettilainanmyöntäjien vuoksi, on kuitenkin tärkeää olla tietoinen eri lainojen säännöksistä. Laina vertailuissa, kuluttajalaina on noussut kaikista suosituimmaksi lainatyypiksi. Tämä johtuu muun muassa siitä että kulutusluoton laina-aika on tavallista pidempi verrrattuna esimerkiksi pikavippeihin ja SMS-lainoihin.


Vastaus lainahakemukseesi


Kun vertailet eri vaihtoehtoja ja haluat löytää parhaan lainan juuri sinulle, osa lainanhakuprosessia on se, että lainantarjoajat arvioivat lainan takaisinmaksukykysi. Se mitä tietoja lainanhakijan tulee liittää lainahakemukseen, vaihtelee eri lainantarjoajien välillä. Jotkut lainantarjoajat vaativat useita eri asiakirjoja kuten, palkkakuitteja viimeiseltä 3 kuukaudelta, asiakirja vuosituloista tai realistinen selvitys talousarviosta. Jolla on lopulta suuri vaikutus henkilön kykyyn maksaa ottamansa laina takaisin. Luottoluokituksen luomisen jälkeen lainanhakija saa suhteellisen nopeasti vastauksen nettipankin lainahakemukseen ja siten pystyy vertailemaan lainoja keskenään. Joka tapauksessa, ennen lainanhaun aloittamista budjetin luomisesta itselle voi olla hyötyä. Tästä voi olla paljon hyötyä kun haluat luoda yleiskuvan omasta taloudellisesta tilanteestasi ja haluat tietää kuinka paljon voit lyhentää lainaa kuukausittain.


Taloudellisen tilanteen merkitys lainaa haettaessa


Lainanhakijan taloudellisella tilanteella on myös vaikutus lainavertailussa. Jotkut pankit haluavat useampia asiakirjoja lainanhakijalta, lainasummaltaan suurempia lainoja haettaessa. Tämä koskee myös suurempia kulutusluottoja. Erityisesti ne pankit jotka tarjoavat suuria kulutusluottoja, vaativat ylimääräisiä asiakirjoja. Näin pankit varmistuvat, että lainanhakijalla on vankka talous ja hän kykeneet maksamaan lainan takaisin. Kaikkien pankkien ehdoista ja säännöksistä on mahdollista saada lisätietoa lainahakemusten ja - tarjousten yhteydessä. Lainanhakijan tulot voivat vaikuttaa lainanottokykyyn. Tuloilla on merkitys sille, kuinka paljon rahaa hakija voi lainata, olipa hän sitten opiskelija tai vakituisessa työssä. Siksi on tärkeää, että lainamarkkinoita tutkitaan ensin, jotta hakija löytää matalimman koron ja halvimman lainan. HUOMIO: Joillekin lainanmyöntäjille voi olla merkitystä, jos lainan hakijoita on useampi (yhteislaina). Tämä parantaa hakijoiden lainaluokitusta, sillä lainanhakijoita on kaksi, jolloin tulolähteitä on myös kaksi mikä taas tarkoittaa sitä, että hakijoiden takaisinmaksukyky on parempi.


Löydä edullisin laina matalimmalla korolla


Mikä kiinteä korkoisista lainoista on edullisin, riippuu henkilön tarpeista ja taloudellisesta tilanteesta. Jotta saat lainaa edullisesti, on tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin :  • Lainan koko Takaisinmaksuaika

  • On tärkeää, että kaikilla lainasivustoilla lainanhakija voi vertailla lainoja keskenään samoihin tekijöihin kuten korkoihin ja kuluihin. Kun lainaa haetaan netistä on hakemuksessa erillinen laatikko, joka käsittelee lainan korkoa. Voit tarkistaa kyseisestä laatikosta, kuinka suuri lainan korko on.

  • Kiinteän koron merkitys


Kiinteällä korolla voi olla suuri vaikutus lainanottajan taloudelliselle tilanteelle, niin pitkällä kuin lyhyelläkin aikavälillä. Monille voi olla hyötyä siitä, että heillä on kiinteä korko maksettavana, joka säilyy vakiona. Tämä voi helpottaa kotitalouksia tekemään talousarvioita, kun korot säilyvät samana. Koska kiinteä korko on vakaampi ja luo taloudellista turvallisuutta on se myös suhteellisesti kalliimpi verrattuna vaihtuvaan korkoon. Vaihtuva korko vaihtelee markkinakoron mukaisesti, kuten nimikin antaa olettaa. Tämä tarkoittaa sitä, että korkotaso saattaa nousta mutta myös laskea, jos lainalla on vaihteleva korko. Tämän takia on tärkeää kiinnittää huomiota koron tyyppiin lainoja vertaillessa.


Kuka voi ottaa lainaa?


Jotta voit ottaa lainaa, sinun on oltava vähintään 18-vuotias. Jotkut lainantarjoajat vaativat jopa 20 - 25-vuoden iän täyttymistä lainan myöntämiselle. Lainan saanti riippuu myös siitä, kuinka paljon lainaa halutaan ottaa. Lainanhakijalla täytyy olla verkkopankkitunnukset sekä puhdas luottotietorekisteri, jotta lainaa saa edullisesti.


Mahdollisuus matalaan korkoon


Kuluttajille on tärkeää löytää mahdollisimman matala korkotaso lainalle. On myös mahdollista verrata lainoja eri korkojen mukaan. Kulutusluottojen korkotasot on erilaisia. Korot perustuvat lainan tyyppiin ja siihen riskiin jonka lainanantaja arvioi rahan lainaamisessa olevan. Koska kulutusluotto on joustava laina, joka tarkoittaa sitä, että lainanottaja voi itse määrittää lainan laina-ajan ja - summan. Korkotaso vaihtelee näiden edellä mainittujen kriteereiden mukaisesti, kun lainanhakija vertailee kulutusluottoja. Korkotaso asetetaan lainalle suhteessa lainanhakijan luottoluokitukseen, joka perustuu hakijan taloudelliseen tilanteeseen ja tulotasoon liittyviin tietoihin ja asiakirjoihin.


Ilmainen laina


Olet ehkä jo kuullutkin ns. ilmaisista lainoista. Ilmainen laina tarkoittaa, että joiltakin lainanantajilta on mahdollista saada pieni laina ilman korkoa noin kuukauden ajaksi. Sinun ei tarvitse maksaa lainaamastasi summasta lainkaan korkoa, jos maksat lainan takaisin sovitun ajan kuluessa. Tätä siis tarkoittaa ilmainen laina, joita voit vertailla sivustollamme.


Ensilaina - matala korko


Jotkut lainanantajat tarjoavat lainaa hyvin matalalla korolla, jos laina on lainanhakijalle ensimmäinen. On kuitenkin tärkeää kiinnittää huomiota lainan aloitusmaksuihin ja muihin kuluihin, sillä nämä saattavat olla korkeita. Jos lainanottaja ottaa toisen lainan samalta lainanmyöntäjältä myös lainankorko saattaa nousta. On siis tärkeää myös vertailla lainoja keskenään, jotta voit olla varma, että pystyt kustantamaan lainan kulut.


Yleiskatsaus henkilökohtaiseen taloudelliseen tilanteen


Lainanottajan on mahdollista vaikuttaa omiin asiakirjoihin ja edistää matalan korkotason saantia. Lainoja verratessa on hyödyllistä, jos lainanhakija luo yleiskatsauksen siitä miten hänen henkilökohtainen taloudellinen tilanteensa voi. Jos lainaa haetaan niistä pankeista tai lainantarjoajilta, jotka vaativat ylimääräisiä asiakirjoja, oman talouden budjetointi voi edistää lainansaantia. Budjetti antaa lainantarjoajille kuvan siitä, että lainanhakija huolehtii omasta taloudestaan, joka on tärkeää lainan myöntämiselle. Useimmissa verkkopankeissa on mahdollista, luoda yleiskatsaus omiin tuloihin ja menoihin budjetointi sovelluksen avulla. Tämän avulla, voit luoda kätevän yleiskatsauksen siitä miten paljon rahaa tarvitsen pyörittääksesi omaa talouttasi.


Lainaaminen ja maksuhäiriömerkintä


Sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintää, jos haluat lainata rahaa. Tämä vaikuttaa lainanhakijan lainamarkkinoihin ja lainan vertailuun laajasti. Ennen kuin lainaat rahaa on mahdollista tarkistaa itse omat luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä. Sinun täytyy kuitenkin lähettää heille omien tietojen tarkastuspyyntö tai asioida Omatieto-neuvonnassa. Jos lainanhakijalla on maksuhäiriömerkintä, joissakin tapauksissa lainan takaisinmaksu voi johtaa merkinnän poistumiseen. On hyvä ottaa yhteyttä omaan velkojaan, jotta yhteinen takaisinmaksusopimus voidaan tehdä.


Laina matalalla korolla


On tärkeää kiinnittää huomiota lainojen korkoihin, kun verrataan lainoja verkossa. Useasti korkotaso on se, joka määrittää onko laina halpa. Korko on kulu jonka lainanottaja maksaa rahan lainaamisesta. Mitä matalampi korko on sitä halvempi laina on. Tämän vuoksi voit helposti vertailla sivustollamme eri lainoja korkotason perusteella ja löytää halvimman lainan. Tätä helpommaksi se ei enää tule!


Lainavertailun edut verkossa


Lainanhakija voi vertailla lainoja verkossa vaikka hänellä olisikin maksuhäiriömerkintä. Ainoastaan lainanhakuvaiheessa lainanhakija voi nähdä luottoluokituksestaan, onko hänen mahdollista ottaa lainaa kyseiseltä lainantarjoajalta. Lainojen vertailu ei koskaan ole sitova päätös. Tämä mahdollistaa sen, että kuka tahansa voi taloudellisesta tilanteestaan huolimatta vertailla ja löytää tarjouksia lainoista. Niin kauan kun lainanhakija on täyttänyt 18-vuotta ja hänellä on pankkitili omassa valvonnassa, voi hakija vertailla lainoja.


Ennen kuin vertaat lainoja


Alla olemme luetelleet joukon hyviä neuvoja sekä antaneet vinkkejä siitä, mitä sinun tulisi tehdä ennen lainavertailua. On tärkeää kiinnittää joihinkin asioihin huomiota ennen kuin allekirjoitat lainasopimuksen. Tämän takia suosittelemme lukemaan sueraavat vinkit ja neuvot lainanhakuun, jotta saat parhaan mahdollisen lainan. 


Juuri sinun tilanteesi


Halvin kiinteä korko vaihtelee hakijoiden välillä. Lainanhakijalle voi olla tärkeää että lainan takaisinmaksuaika on mahdollisimman lyhyt, jolloin lainan korko on korkeampi mutta hakija pääsee lainasta eroon suhteellisesti nopeammin. Toiselle voi olla tärkeää, että lainan kuukausierä on mahdollisimman pieni. Tällöin laina-aika on suhteellisesti pitempi ja lainan takaisinmaksu kestää kauemmin. On siis tärkeää muistaa, että sinun kriteerisi lainoille vaikuttavat lainavertailuun. Vertaa myös eri lainatyyppejä ja käyttötarkoituksia. Lainatyypin valinnalla voi olla suuri vaikutus lainanhakijan taloudelliselle tilanteelle. Kulutusluotto on kaikista suosituin lainavaihtoehto, kiitos sen joustavuuden. Kannattaa siis verrata eri lainan muotoja toisiinsa ja eri lainoja keskenään, jotta löydät sopivimman vaihtoehdon juuri sinulle 


Lainaa nopeasti


On yhä helpompaa ja mukavampaa lainata rahaa nopeasti. Lainamarkkinoilla kilpailu on yhä tiukempaa ja siksi palveluntarjoajat pyrkivät toimimaan mahdollisimman nopeasti. Joidenkin lainantarjoajien vastausaika on vain muutama minuutti ja rahat siirtyvät tilille enintään 2 päivän jälkeen lainatarjouksen allekirjoittamisesta. On myös siis nopeaa hakea tarjouksia lainanantajilta, jotta voit verrata lainoja keskenään. 


Matala korkotaso 


Ennen lainavertailua on hyvä kartoittaa mikä oma taloudellinen tilanteesi on. Tämä vaikuttaa realistisen budjetin tekemisessä ja edesauttaa terveen kuvan luomista omasta taloudellisesta tilanteesta. On lainanhakijan eduksi, jos hän on realistinen arvioidessaan takaisinmaksukykyään siitä kuinka paljon hän voi kuukausittain lyhentää lainaa. Jos hakija liioittelee oman takaisinmaksukykynsä, voi budjetti pettää ja lainan takaisinmaksu myöhästyä. Lainan takaisinmaksussa kannattaa aina olla ajantasalla, jotta vältyt ylimääräisiltä kuluilta, joita lainoille voi muodostua. 


Luottojen vertailu


On suositeltavaa, että teet selväksi itsellesi alusta asti mihin haluat käyttää luoton. Tämä auttaa välttämään sen, että laina summa ei kasva liian suureksi. Lainaa vain sen verran kuin tarvitset, jotta pystyt maksamaan lainan takaisin. Kun vertaat lainoja Voi tuntua työläältä hakea montaa lainaa, jotta saat usean lainatarjouksen vertailtavaksi. On kuitenkin olemassa useita hyviä neuvoja, jotka helpottavat lainojen vertailua.


Paras tapa vertailla lainoja 


Vertaa lainoja todellisen vuosikoron avulla. Vuosikorko on paras ja tarkin tieto siitä, kuinka paljon laina tulee maksamaan. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainan kulut ja korot vuositasolla. Nimelliskorko ottaa huomioon ainoastaan lainan koron, jonka lisäksi lainanottaja maksaa useasti vielä kuluja lainasta. Vuonna 2019 voimaan astuneen korkokaton jälkeen nimelliskorko saa olla maksimissaan 20% ja tämän lisäksi lainalle saa kertyä 150 euroa kuluja vuositasolla. Tämän takia myös vuosikorko on asiakkaille suotuisampi korkokaton voimaanoton jälkeen 


Hanki usea lainatarjous 


Lainojen vertailuun tarvitaan useita lainatarjouksia useilta eri lainantarjoajilta. Tämä antaa parhaan yleiskuvan lainanhakijalle ja hyvän pohjan lainavertailulle.Lainamarkkinoilla kuluttajille on hyötyä siitä, että lainantarjoajia on useita, jotka kilpailevat asiakkaista. Lainamarkkinoiden kilpailu, vaikuttaa lainojen hintoihin. Tämän takia on hyvä hankkia useita lainatarjouksia, jotta lainanhakija löytää edullisimman lainan juuri hänelle.


Paras laina 


Parhaan lainan saamiseksi, lainanhakijan tulee olla täsmällinen siinä kuinka paljon rahaa hän haluaa lainata ja kuinka pitkä lainan takaisinmaksuajan tulisi olla.Tällä tavoin, lainanhakija saa parhaan perustan lainavertailulle ja siten mahdollistaan parhaan lainan löytämisen.


Vertaile yksittäisiä lainoja


 Voi olla hyötyä siitä, että vertailet yksittäisiä lainoja ja arvioit paljon laina tulisi maksamaan. Vaikka korko on matala, lainan kustannukset voivat silti olla korkeat.


 


 notifyImg
logo

Ilmoita sähköpostiosoitteesi ja saat meiltä muita edullisia lainatarjouksia::Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi

Ehdot