MoreBanker.FI

Lainavertailu

Vertaile lainat meillä ja hyödy Morebankerin kattavasta tarjonnasta, kuten useat suomalaiset ovat jo tehneet!

- Lue lisää -Lainavertailu
Lainavertailulla tarkoitetaan eri luottojen ja lainojen keskenäistä vertailua, jonka avulla kuluttaja voi löytää hänelle edullisimman vaihtoehdon lainoista. Jotta lainavertailu toimitetaan huolellisesti, on lainaajan hyvä ensin tutustua lainamarkkinoihin ja siihen mitä lainavertailussa tulisi huomioida. Lue lisää tältä sivulta, jotta voit suorittaa lainavertailun huolella ja löytää juuri sopivan lainan sinun tilanteeseesi.

Lainavertailu helpottaa lainanhakua
Kattava lainavertailu auttaa sopivan lainan löytämisessä. Paras laina on yleensä se, joka on tarjouksista edullisin. Edullisen lainan tunnistaa siitä, että lainan korot ja kulut ovat matalat. Ei siis kannata ottaa ensimmäistä lainaa, joka vaikuttaa hyvältä, vaan vertailla eri vaihtoehtoja ja hakea luottoa ainakin kolmelta eri luotonantajalta. Näin voit valita sinulle tehdyistä tarjouksista parhaimman vaihtoehdon. Kun kyseessä on suuri summa, voit säästää lainavertailulla jopa tuhansia euroja, kuluissa ja koroissa. Voit hakea lainaa netistä vertailumielessä eikä lainanhaku sido sinua mihinkään. Tämän takia suosittelemme hakemaan lainaa lainanpalveluilta, jotta voit nähdä kuinka edullisesti voit saada lainaa kyseiseltä palvelulta. Vastaus saapuu hakemukselle tänä päivänä yleensä muutamassa minuutissa, kiitos sähköisen hakemuksen.

Vertaile ja säästä rahaa!


Kuinka vertailla lainoja?
Sinun on helppo löytää markkinoiden edullisin- sekä paras laina, kun käytät Morebankeria apunasi. Jos käytät vertailusivustoamme apunasi, sinulle ilmoitetaan automaattisesti kaikki tarvittavat tiedot, jotta voit valita juuri oikean lainan. Näet muun muassa esimerkin vuosikorosta, jotta tiedät mitä laina todella maksaa. Tämä helpottaa sekä nopeuttaa lainojen vertailua. Käytä siis sivustoamme apunasi, ennen kuin haet lainaa tai hyväksyt lainatarjouksen. Lainan hakeminen onnistuu myös helposti sivumme kautta kun klikkaat ''HAE LAINAA'' haluamasi palvelun kohdalta.

Tältä sivustolta löydät tärkeimmät vinkit lainojen vertailuun. Kerromme mitä sinun tulisi ottaa huomioon kun haluat vertailla ja hakea lainaa. Jotta saat parhaan mahdollisen tarjouksen on hyvin tärkeää tietää eri kulujen ja korkojen merkitys lainoja vertaillessa. Jatka lukemista, jos haluat tietää lisää edullisista lainoista sekä saada vastauksia useisiin käytännön ongelmiin, joita saatat kohdata lainoja vertaillessa. Ilmainen lainavertailu kannattaa aina kun harkitset lainan ottamista, jotta et joudu maksaa takaisin turhia kuluja.

Hyödy lainanvälittäjistä
Oletko kuullut aikaisemmin lainanvälittäjistä? Tämä palvelumuoto on erittäin yleinen tämän hetkisillä lainamarkkinoilla vuonaa 2020. Lainanvälittäjä ei itse tarjoa lainaa lainanhakijoille mutta välittää eri lainanpalveluiden lainoja eteenpäin. Tämän vuoksi lainanottaja voi säästää aikaa sekä rahaa lainanvälittäjän avulla. Kun haet lainaa täytät yhden lainahakemuksen ja saat vastineeksi useita lainatarjouksia. Saat siis useita lainapäätöksiä yhdellä hakemuksella. Lainan hakeminen sekä vertaileminen on siis erittäin nopeaa. Useimmat lainanvälittäjät ovat myös ilmaisia palveluita, joten et maksat lainavertailusta mitään ja suoritat lainavertailun yhdellä hakemuksella. Ilmainen lainavertailu on siis entistä nopeampaa, jos käytät apunasi lainanvälittäjää. Sivustollamme on vertailtuna useita eri lainanvälittäjiä kuten esimerkiksi Omalaina sekä Rahalaitos.

Vertaile pienlainat netissä
Kuinka Morebankerin lainavertailu toimii?
Morebanker:in lainavertailun avulla voit vertaa lainoja, jotka ovat tällä hetkellä markkinoiden parhaimpia. Lainavertailu on puelueeton ja luotu helpottamaan lainaprosessia, joka säästää asiakkaidemme aikaa ja vaivaa. Lainaa voit vertailla esimerkiksi sen vuosikoron perusteellla ja lainan voi hakea suoraan kauttamme klikkaamalla ''HAE LAINAA'' painiketta.
Vertaa lainat ensin kanssamme ennen kuin aloitat lainan haun. Näin edullinen laina löytyy helpommin ja pystyt maksaa takaisin kulutusluottosi sinulle sopivissa erissä. Näin ottamasi laina ei ole liian kallis taloudelliselle tilanteellesi. Kauttamme voi hakea lainaa kaikenlaisia tilanteita varten.

Kuinka verrata erilaisia tarjouksia 
Jotta voit vertailla lainoja, sinun tulee ensin hakea lainaa usealta eri lainapalvelulta. Hae lainaa siis ensin eri paikasta. Jotta voit löytää varmasti edullisimman vaihtoehdon, kannattaa vertailla ainakin kolmea eri tarjousta. Siksi on tärkeää, että tiedät eri lainojen keskeisimmät kulut ja korot, joihin sinun tulisi kiinnittää huomiota. Lainojen kulut voivat vaikuttaa vaikeilta käsittelitä, joiden eri nimet vaihtelevat lainapalveluiden välillä. Tärkein käsite, joka lainapäätöksiin on liitetty on todellinen vuosikorko, joka kertoo lainan vuosittaisten kulujen ja korkojen määrän prosentuaalisesti ja sisältää kaikki lainan korot ja muut kulut jota sen ottoon liittyy. Kun saat lainapäätöksiä eri lainantarjoajilta, voit vertailla näissä ilmoitettuja tietoja toisiinsa ja valita parhaan tarjouksen. Lainahakemuksen lähettäminen itsessään ei sido sinua mihinkään, vaan on itsestäsi kiinni haluatko allekirjoittaa saamasi tarjouksen.

Lainan luottokustannukset 
Tämä termi kattaa kokonaiskustannukset. Luottokustannukset siis ottaa huomioon sekä koron että muut kulut. Sen vuoksi, kyseinen luku auttaa sinua saamaan yleiskuvan siitä, paljon lainan ottaminen tulee maksamaan kokonaisuudessa. lainavertailu onkin erittäin tärkeää luottokustannusten takia, sillä niissä voi olla eroa jopa satoja euroja eri lainojen välillä. Jos lainan jolla ei ole esimerkiksi aloitusmaksua, voit maksaa lainastasi paljon vähemmän lainan alkuvaiheessa.

Lainan kuukausierä
Lainan kuukausierään sisältyy lainan kustannukset yhden kuukauden ajalta plus lainasta lyhennettävä summa. Tämä luku on tärkeää huomioida kun otetaan kuluttajalainaa, jotka ovat yleensä pidempikestoisia laina-ajaltaan. Lainan kuukausierä on tärkeää tutkiskella, sillä on erityisen tärkeää että tämä summa on sen kokoinen jonka voit maksaa joka kuukausi lainan laina-ajan.

Todellinen vuosikorko 
Todellinen vuosikorko kertoo, paljon laina tulee maksamaan lainanottajalle vuodessa. Todellista vuosikorkoa pidetäänkin parhaana vertailukriteerinä lainavertailuun. Todellinen vuosikorko kattaa sekä lainan aloitusmaksun, koron sekä muut kustannukset, jotka lainanottajan tulee maksaa vuoden kuluessa. Se kuinka suuri vuosikorko on riippuu lainan laina-ajasta. Mitä lyhyempi laina-aika on sitä korkeampi vuosikorko yleensä on. Tämä johtuu siitä että lainanottajan tulee maksaa sekä lainan perustuskustannukset että korot ja muut lainakulut lyhyen ajanjakson aikana.

Vertaile lainoja löytääksesi parhaimman vaihtoehdon
Lainan hakemisen yhteydessä on tärkeää kiinnittää huomiota lainan ''hintaan''. Kun haluat löytää halvimman lainan on joitakin tiettyjä asioita, joihin kiinnittää huomiota. Kun vertaat lainoja, tarkista ensimmäisenä lainan todellinen vuosikorko. Lainan todellinen vuosikorko sisältää lainan kaikki kulut, jotka lainanottajan tulee maksaa vuositasolla. Mitä matalampi lainan todellinen vuosikorko on sitä edullisempi itse laina on. Hyvä apuväline lainojen vertailuun ja parhaan lainan löytämiseen on eri lainatyyppien sekä lainojen erojen tunteminen, josta lainanottaja voi hyötyä taloudellisesti. Sillä voi olla suuri merkitys minkä lainan valitset ja kuinka suuri se on. Esimerkiksi pikavippi ja limiitti eroavat toisistaan huomattavasti. Vakuudeton laina vaatii siis tutustumista ennen lainan ottoa kun haet lainaa netistä.

Mistä tiedän paljon laina maksaa? 
Voi olla vaikeaa selvittää lainan todellinen hinta. Todellinen vuosikorko on kuitenkin hyödyllinen apuväline, kun halutaan saada hyvä arvio lainan todellisesta hinnasta. Lainan todellinen vuosikorko sisältää lainan kaikki kustannukset yhden vuoden ajalta. Lain mukaan lainantarjoajien tulee ilmoittaa lainojen vuosikorot, jotta lainojen kustannusten vertailu on mahdollista. Todellinen vuosikorko muodostuu koroista, kuluista sekä lainan ottamiseen liittyvistä kertaluontoisista perustamiskustannuksista. Jos harkitset kulutuslainan ottamista netistä tulee sinun tietää myös, että verkkolainojen korot on useimmiten korkeampia kuin pankkilainojen korot. Tämä johtuu siitä, että lainanmyöntäjällä on suurempi riski lainata rahaa ilman takaajia tai vakuuksia. Kun otat lainan ilman vakuuksia, tulee sinun siis tietää että maksat myös riskistä, jonka pankit ottavat lainaa myöntäessä. Lainaa otettaessa täytyy sinun myös muistaa huomioida, jos lainaan liittyy lisäkustannuksia tai muita maksuja, ennen kuin otat lainaa.

Eri lainatyypit vertailuun 
Erilaisia vakuudettomia lainoja on useita. Esimerkiksi eri lainoja ovat kulutusluotto, pikavippi, tekstiviestilaina, autolaina ja monet muut lainatyyppit. Voit siis halutessasi verrata kulutusluottoja tai pikavippejä, mutta voit myös verrata kulutusluottoja pikavippeihin ja nähdä, voitko säästää rahaa lainaamalla pienemmän summan.Alta voit lukea yleisimmistä lainan muodoista, jotka löytyvät netistä. Olemme kuvailleet eri lainoja niiden käyttötarkoitusten perusteella. Lainojen eri tyyppien vertailu voi olla hyödyllistä kun halutaan löytää juuri se oikea laina. Yhteistä kaikille lainoille on se, että lainanmyöntäjä tekee luottoluokituksen lainanhakijasta lainahakemuksen perusteella. Lainanhakijan luottoluokitus on perusta sille kuinka paljon lainaa hänelle voidaan myöntää. Hae siis lainaa, jotta näet miltä sinulle räätälöidyt kulut ja korot näyttävät, jotka perustuvat luottoluokitukseesi.

Kulutusluotto
Kulutusluotto on joustava laina, jonka lainanottaja voi käyttää tarpeidensa ja toiveidensa mukaisesti. Kulutusluotto on lainaa ilman vakuuksia tai takaajia, joten lainan korko on korkeampi kuin esimerkiksi pankista otetun lainan. Netistä on helppo löytää useita eri vakuudettomia kulutusluottoja, joiden vertailu on kuitenkin tärkeää. Lainahakemusta täytettäessä lainanottajan ei yleensä tarvitse mainita mihin laina tullaan käyttämään. Tämän takia kulutusluotto on sopiva laina, jos lainanhakija kaipaa rahaa esimerkiksi johonkin tapahtumaan tai käyttötavaraan, jolloin pankista ei yleensä lainaa voi ottaa. Kulutusluottoja on tarjolla niin pieniä kuin suuriakin. Kulutusluoton lainasumma voi vaihdella 500 eurosta aina 50 000 euroon saakka. 50 000 euron lainat ovat kuitenkin hankalampia saada pankista tai lainapalvelusta, kuin 500 euron lainat. Netistä voi hakea lainaa kulutusluottona milloin vain ja vastuaksen saat nopeasti, yleensä aina saman päivän aikana.

Pikavippi vertailuun
Pikalainat ovat yleensä pieniä lainasummaltaan, joka vaihtelee 50 eurosta muutamaan tuhanteen euroon saakka. Yleensä pikavipit ovat yleensä muutamia satoja euroja. Tällaista lainaa otetaan yleensä ‘’akuutissa’’ rahantarpeessa, jossa henkilö tarvitsee rahaa jo heti tänään. Tämän takia nimitys pikavippi. Pikavippi on hyvä siitä, että lainan hakeminen onnistuu nopeasti ja sitä voi hakea netistä milloin vain. Pikavippi on kuitenkin yksi kalleimmista sekä lainoista, joita markkinoilla on tarjolla. Jos lainahakemus hyväksytään, laina tulee tilillä yleensä hyvin lyhyessä ajassa. Rahat tilille siirtyvät useasti jopa päivässä. Morebanker:in avulla voit helposti vertailla myös pikavipit.

Miten lainan kuukausierä lasketaan?
Kun haet lainaa netistä tulee sinun lyhentää lainaa kuukausittain. Kuukausittaista takaisinmaksu summaa kutsutaan kuukausieräksi. Lainan kuukausierä sisältää korkoja, maksuja ja muita kuluja. Itse kuukausierän suuruus riippuu lainan laina-ajasta, korosta sekä muista kuluista. Muun muassa pitkän lainan kuukausierä on todennäköisyydessä pienempi kuin lyhyen.

Vertaile lainat ensin netissäSuomen edullisin laina
Parhaan lainan saamiseksi, lainanhakijan tulee olla täsmällinen siinä kuinka paljon rahaa hän haluaa lainata ja kuinka pitkä lainan takaisinmaksuajan tulisi olla. Tällä tavoin, lainanhakija saa parhaan perustan lainavertailulle ja siten mahdollistaan parhaan lainan löytämisen.

Tänä päivänä lainamarkkinat ovat valtavat ja joskus lainanhakijoille voi tuottaa vaikeuksia löytää juuri se oikea laina ja lainanantaja kaikkien vaihtoehtojen joukosta. Tämä on kuitenkin vain kuluttajien etu. Lainatyypin valintaan vaikuttaa paljon se, että mikä lainan käyttötarkoitus on. Nykyään markkinoilla on monia erilaisia lainoja, kun lainaa halutaan hakea netistä. Pienten pankkien kukoistus, jotka tarjoavat sekä pieniä että suuria lainoja, on lisännyt kuluttajien mahdollisuuksia löytää Suomen halvin laina yhä edullisemmin. Lainojen vertailu halvimman löytämiseksi on yksilöllistä, sillä se riippuu aina lainasummasta, laina-ajasta sekä lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta.

Se mikä on sinulle edullisin laina ei välttämättä ole edullisin laina jollekin toiselle. Lainan käyttötarkoitus vaikuttaa paljon siihen mikä lainoista on edullisin lainanhakijalle. Halvin laina on laina, jolla on matala korko ja mahdollisimman matala todellinen vuosikorko. Lainan kulut vaikuttavat myös siihen mikä lainoista on edullisin. Kaikki kulut ovat kuitenkin myös laskettuna mukaan lainan todelliseen vuosikorkoon. Kuluja kertyy luonnollisesti enemmän lainoille joiden laina-aika on pidempi. Myös lainat joita saa ilman vakuuksia, ovat totta kai hieman kalliimpia.

Olemme luoneet pikakatsauksen lainoihin sivustollemme Morebankeriin, sinun ja muiden kuluttajien lainojen vertailun helpottamiseksi. Voit valita eri vertailukriteerejä ja luoda henkilökohtaisille tarpeillesi soveltuvan yleiskatsauksen erilaisiin lainoihin ja lainantarjoajiin.

Vastaus lainahakemukseesi
Kun vertailet eri vaihtoehtoja ja haluat löytää parhaan lainan juuri sinulle, osa lainanhakuprosessia on se, että lainantarjoajat arvioivat lainan takaisinmaksukykysi. Se mitä tietoja lainanhakijan tulee liittää lainahakemukseen, vaihtelee eri lainantarjoajien välillä. Jotkut lainantarjoajat vaativat useita eri asiakirjoja kuten, palkkakuitteja viimeiseltä 3 kuukaudelta, asiakirja vuosituloista tai realistinen selvitys talousarviosta. Jolla on lopulta suuri vaikutus henkilön kykyyn maksaa ottamansa laina takaisin. Luottoluokituksen luomisen jälkeen lainanhakija saa suhteellisen nopeasti vastauksen nettipankin lainahakemukseen ja siten pystyy vertailemaan lainoja keskenään. Joka tapauksessa, ennen lainanhaun aloittamista budjetin luomisesta itselle voi olla hyötyä. Tästä voi olla paljon hyötyä kun haluat luoda yleiskuvan omasta taloudellisesta tilanteestasi ja haluat tietää kuinka paljon voit lyhentää lainaa kuukausittain.

Säännölliset tulot ja vakituinen työpaikka?
Lainanhakijan taloudellisella tilanteella on myös vaikutus lainavertailussa. Jotkut lainapalvelut vaativat useampia asiakirjoja lainanhakijalta, lainasummaltaan suurempia lainoja haettaessa. Tämä koskee erityisesti suurempia kulutusluottoja joita voit hakea ilman vakuuksia. Erityisesti ne pankit jotka tarjoavat suuria kulutusluottoja ilman vakuuksia, vaativat ylimääräisiä asiakirjoja. Näin pankit varmistuvat, että lainanhakijalla on vankka talous ja hän kykeneet maksamaan lainan takaisin. Kaikkien pankkien ehdoista ja säännöksistä on mahdollista saada lisätietoa lainahakemusten ja - tarjousten yhteydessä. Lainanhakijan tulot voivat vaikuttaa lainanottokykyyn. Tuloilla on merkitys sille, kuinka paljon rahaa hakija voi lainata, olipa hän sitten opiskelija tai vakituisessa työssä. Siksi on tärkeää, että lainamarkkinoita tutkitaan ensin, jotta hakija löytää matalimman koron ja halvimman lainan. Lainaa ilman vakuuksia tulee siis ensin vertailla ja hieman ''opiskella'' enne lainahakemuksen allekrijoittamista. Onneksi netissäilmanen lainavertailu ei sido sinua mihinkään ja voit riskittä vertailla lainoja.

HUOMIO: Joillekin lainanmyöntäjille voi olla merkitystä, jos lainan hakijoita on useampi (yhteislaina). Tämä parantaa hakijoiden lainaluokitusta, sillä lainanhakijoita on kaksi, jolloin tulolähteitä on myös kaksi mikä taas tarkoittaa sitä, että hakijoiden takaisinmaksukyky on parempi. Myös yhteislainan lainahakemus on ilmainen eikä sido sinua mihinkään. Voit hakea yhteislainaa netistä.

Kuka voi vertailla ja hakea lainaa?
Jotta lainaa voit ottaa, sinun on oltava vähintään 18 vuotta. Jotkut lainantarjoajat vaativat jopa 20 - 25-vuoden iän täyttymistä lainan myöntämiselle. Itsesiassa on hyvin yleistä että lainapalvelu vaatii lainanhakijan olevan 20 vuotta tai vanhempi. Lainan saanti riippuu myös siitä, kuinka paljon lainaa halutaan ottaa. Lainanhakijalla täytyy olla verkkopankkitunnukset sekä puhdas luottotietorekisteri, jotta lainaa saa edullisesti. Muista myös että sinun täytyy olla varautunut maksaa lainan kuukausierät laina-ajan loppuun saakka.

Edullinen ensilaina vertailussa
Jotkut lainanantajat tarjoavat lainaa hyvin matalalla korolla, jos laina on lainanhakijalle ensimmäinen. On kuitenkin tärkeää kiinnittää huomiota lainan aloitusmaksuihin ja muihin kuluihin, sillä nämä saattavat olla korkeita. Lainaa voi hakea ensilainana ainoastaan vain kerran samalta lainapalvelulta. Jos lainanottaja ottaa toisen lainan samalta lainanmyöntäjältä myös lainankorko saattaa nousta. On siis tärkeää myös vertailla lainoja keskenään, jotta voit olla varma, että pystyt kustantamaan lainan kulut. Lainavertailu mahdollistaa myös ilmaisen lainan, jos tämä on mahdollinen.

Luo itsellesi budjetti
Lainanottajan on mahdollista vaikuttaa omiin asiakirjoihin ja edistää matalan korkotason saantia. Lainoja verratessa on hyödyllistä, jos lainanhakija luo yleiskatsauksen siitä miten hänen henkilökohtainen taloudellinen tilanteensa voi. Jos lainaa haetaan niistä pankeista tai lainantarjoajilta, jotka vaativat ylimääräisiä asiakirjoja, oman talouden budjetointi voi edistää lainansaantia. Budjetti antaa lainantarjoajille kuvan siitä, että lainanhakija huolehtii omasta taloudestaan, joka on tärkeää lainan myöntämiselle. Useimmissa verkkopankeissa on mahdollista, luoda yleiskatsaus omiin tuloihin ja menoihin budjetointi sovelluksen avulla. Tämän avulla, voit luoda kätevän yleiskatsauksen siitä miten paljon rahaa tarvitsen pyörittääksesi omaa talouttasi.

Lainavertailu ja maksuhäiriömerkintä
Sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintää, jos haluat lainata rahaa. Tämä vaikuttaa lainanhakijan lainamarkkinoihin ja lainan vertailuun laajasti. Ennen kuin lainaat rahaa on mahdollista tarkistaa itse omat luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä. Sinun täytyy kuitenkin lähettää heille omien tietojen tarkastuspyyntö tai asioida Omatieto-neuvonnassa. Jos lainanhakijalla on maksuhäiriömerkintä, joissakin tapauksissa lainan takaisinmaksu voi johtaa merkinnän poistumiseen. On hyvä ottaa yhteyttä omaan velkojaan, jotta yhteinen takaisinmaksusopimus voidaan tehdä.

Lainojen yhdistäminen
Lainojen yhdistäminen on varsin suosittu käytäntö, jossa lainanottaja yhdistää aiemmat pienemmät lainat yhdeksi suuremmaksi lainaksi, jotta hän voi hyötyä matalammista kuluista ja koroista. Kun lainat yhdistetään, on mahdollista saada paljon edullisempi tarjous, kuin mitä useilla pienemillä lainoilla on yhteensä. Kyseessä on yleensä kuitenkin varsin suuri laina joten lainavertailu on erityisen tärkeä. Netissä voit yhdistä lainasi ilman vakuuksia, joten yhdistelylainalle kertyy korkoa jonkin verran. Lainojen korot ja kulut voivat vaihdella huomattavasti joten todellisen vuosikoron vertailu on helpoin tapa verrata lainan kokonaiskustannuksia. jotta voit suorittaa yhdistelylainan vertailun huolellisesti, voit hakea lainaa uselalta lainapalvelulta tai lainanvälittäjältä jonka avulla voit saada yhdellä hakemuksella useita tarjouksia. Kun lainavertailu on suoritettu valitset lainatarjouksista edullisimman vaihtoehdon lainojen yhdistämiseen. Lainojen yhdistäminen voi auttaa sinut alkuun velasta eroon pääsemisessä ja voit maksaa takaisin lainat esimerkiksi pidemmällä laina-ajalla kuin aikaisemmin suunnittelit. Vertaile lainoja siis ensin ja allekirjoita lainatarjous vasta kun löydät sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Lainavertailun edut verkossa
Lainanhakija voi vertailla lainoja verkossa vaikka hänellä olisikin maksuhäiriömerkintä. Ainoastaan lainanhakuvaiheessa lainanhakija voi nähdä luottoluokituksestaan, onko hänen mahdollista ottaa lainaa kyseiseltä lainantarjoajalta. Lainojen vertailu ei koskaan ole sitova päätös. Tämä mahdollistaa sen, että kuka tahansa voi taloudellisesta tilanteestaan huolimatta vertailla ja löytää tarjouksia lainoista. Niin kauan kun lainanhakija on täyttänyt 18-vuotta ja hänellä on pankkitili omassa valvonnassa, voi hakija vertailla lainoja.

Sinun tilanteellasi on merkitystä
Halvin kiinteä korko vaihtelee hakijoiden välillä. Lainanhakijalle voi olla tärkeää että lainan takaisinmaksuaika on mahdollisimman lyhyt, jolloin lainan korko on korkeampi mutta hakija pääsee lainasta eroon suhteellisesti nopeammin. Toiselle voi olla tärkeää, että lainan kuukausierä on mahdollisimman pieni. Tällöin laina-aika on suhteellisesti pitempi ja lainan takaisinmaksu kestää kauemmin. On siis tärkeää muistaa, että sinun kriteerisi lainoille vaikuttavat lainavertailuun. Vertaa myös eri lainatyyppejä ja käyttötarkoituksia. Lainatyypin valinnalla voi olla suuri vaikutus lainanhakijan taloudelliselle tilanteelle. Kulutusluotto on kaikista suosituin lainavaihtoehto, kiitos sen joustavuuden. Kannattaa siis verrata eri lainan muotoja toisiinsa ja eri lainoja keskenään, jotta löydät sopivimman vaihtoehdon juuri sinulle 

Lainaa nopeasti
On yhä helpompaa ja mukavampaa lainata rahaa nopeasti. Lainamarkkinoilla kilpailu on yhä tiukempaa ja siksi palveluntarjoajat pyrkivät toimimaan mahdollisimman nopeasti. Joidenkin lainantarjoajien vastausaika on vain muutama minuutti ja saat rahat tilillesi enintään 2 päivän jälkeen lainatarjouksen allekirjoittamisesta. On myös siis nopeaa hakea tarjouksia lainanantajilta, jotta voit verrata lainoja keskenään. 

Luottojen vertailu
On suositeltavaa, että teet selväksi itsellesi alusta asti mihin haluat käyttää luoton. Tämä auttaa välttämään sen, että laina summa ei kasva liian suureksi. Lainaa vain sen verran kuin tarvitset, jotta pystyt maksamaan lainan takaisin. Kun vertaat lainoja Voi tuntua työläältä hakea montaa lainaa, jotta saat usean lainatarjouksen vertailtavaksi. On kuitenkin olemassa useita hyviä neuvoja, jotka helpottavat lainojen vertailua.

Paras tapa lainavertailuun
Vertaa lainoja todellisen vuosikoron avulla. Vuosikorko on paras ja tarkin tieto siitä, kuinka paljon laina tulee maksamaan. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainan kulut ja korot vuositasolla. Nimelliskorko ottaa huomioon ainoastaan lainan koron, jonka lisäksi lainanottaja maksaa useasti vielä kuluja lainasta. Vuonna 2019 voimaan astuneen korkokaton jälkeen nimelliskorko saa olla maksimissaan 20% ja tämän lisäksi lainalle saa kertyä 150 euroa kuluja vuositasolla. Tämän takia myös vuosikorko on asiakkaille suotuisampi korkokaton voimaanoton jälkeen 

Hanki useita lainatarjouksia
Lainojen vertailuun tarvitaan useita lainatarjouksia useilta eri lainantarjoajilta. Lainaa voi hakea netistä ilmaiseksi eikä lainanhaku sido sinua vielä mihinkään. Voit hakea lainaa siis lainapalveluilta pelkästään vertailumielessä ja voit saada näin hyvän kuvan lainamarkkinoista. Tämä antaa sinulle parhaan yleiskuvan ja hyvän pohjan lainavertailulle. Lainamarkkinoilla kuluttajille on hyötyä siitä, että lainantarjoajia on useita, jotka kilpailevat asiakkaista. Lainamarkkinoiden kilpailu, vaikuttaa lainojen hintoihin. Tämän takia on hyvä hankkia useita lainatarjouksia, jotta lainanhakija löytää edullisimman lainan juuri sinulle. Useiden eri lainatarjousten avulla voidaan suorittaa lainavertailu perinpohjaisesti. Lainanvälittäjät mahdollistavat entistä helpomman lainanhaun, ja voit hakea lainaa yhdellä hakemuksella ja voit saada useita eri tarjouksia vertailtavaksi. Kannattaa vertailla siis lainat joita voi hakea netistä ilman vakuuksia, jotta säästät mahollisimman paljon lainan kuluissa ja koroissa. Näin et joudu maksaa takaisin turhia summia lainastasi.


Miten lainoja voi vertailla?

Lainojen vertailussa on kätevää käyttää lainavertailusivustoa kuten Morebanker.fi, jotta lainavertailu sujuisi nopasti. Ensin lainan hakijan tulee tutustua eri lainavaihtoehtoihin markkinoilla. Kun useampi mielenkiintoinen laina on löytynyt, seuraava vaihe on hakea ainakin kolmea eri lainaa. Usean lainan hakeminen on tärkeää sillä vasta lainatarjouksesta voi nähdä korot ja kulut, jotka on muokattu lainanhakijan tilanteeseen sopiviksi. Kun lainatarjous on lähetetty, tulee lainanhakija saamaan lainatarjouksen tai hylätyn hakemuksen. Lainatarjouksia on helppo vertailla, sillä tarjouksessa ilmoitetut korot ja kulut on räätälöity hakijaa varten ja kyseessä on lopullinen tarjous. 

Mitä hyötyä lainojen vertailusta on? 

Lainojen vertailu auttaa lainanhakijaa löytämään parhaimman vaihtoehdon lainamarkkinoilla. Kun lainoja verrataan keskenään on helpompi nähdä mikä lainoista sopii parhaiten lainanhakijan tarpeisiin ja millä lainalla on edullisimmat kulut ja korot. Tämän takia ei koskaan tulisi allekirjoittaa lainasopimusta ennen lainavertailua. Sivustot kuten Morebanker.fi auttaa lainanhakijaa lainojen vertailussa. On myös hyvä muistaa, että lainojenvertailu tulisi suorittaa hakemalla useaa eri lainaa, eikä ainoastaan vertailemalla laina esimerkkejä. 
 notifyImg
logo

Ilmoita sähköpostiosoitteesi ja saat meiltä muita edullisia lainatarjouksia::Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi