MoreBanker.FI

Limiitti

Limiitin avulla voit tehdä nostoja limiittirajan puitteissa silloin kun arki yllättää - Lue lisää ja hae limiittiä

- Lue lisää -Limiitti
Limiitti, joka luonnollisesti juontuu englannin kielisestä sanasta "limit", tarkoittaa lainan yhteydessä lainan ennakkoon sovittua ylärajaa. Limiitti voi olla esimerkiksi 3 000 euron suuruinen, jolloin maksimimäärä, jonka lainaa voi ottaa on tuo edellä mainittu 3 000 euroa. Limiittilaina on varsin yleinen ja suosittu lainan muoto, sillä se on selvästi joustavampi, kuin tarkkaan summaan sidotut lainat. Myönnetyn luottorajan ylitys ei luonnollisestikaan onnistu, mutta sen alittaminen on täysin lainan ehtojen mukaista. Jos harkitset lainan ottamista, niin limiittilaina saattaa olla sinulle juuri oikea vaihtoehto. Tässä artikkelissa kerromme limiittilainan ominaisuuksista ja sen tuomista mahdollisuuksista, joten lue se tarkasti ennen päätöstäsi siitä, onko juuri limiittilaina sinulle sopiva lainamuoto. 


Mitä tarkoittaa limiitti?

Kun puhutaan limiittilainasta, tarkoittaa limiitti luottoa jota ei nosteta kerralla kokonaisuudessaan vaan lainanottajalla on mahdollisuus tehdä nostoja limiitin puitteissa laina-aikana. Limiittilaina on siis vaihtoehto luottokortille, jonka kulut voivat hyvinkin olla matalammat. 

Mikä on suosituin limiitti?

Tällä hetkellä Suomen suosituin limiitti on Limiitti.fi tarjoama luotto, jonka avulla voit tehdä nostoja 2000 euroon saakka. Muita lainanantajia, jotka tarjoavat limiittilainaa ovat Vertaaensi.fi ja Omalaina.fi

Miten limiittilaina toimii?

Limiitin avulla lainanottajalla on mahdollisuus tehdä nostoja hänelle asetetun luottorajan puitteissa. Lainan hyväksynnän jälkeen rahat eivät siis siirry tilillesi automaattisesti, vaan vastakun teet ensimäisen nostosi haluamallesi summalle. Kun kyseessä on limiitti, maksat kuluja ja koroja ainoastaa siitä summasta, jonka nostat tilillesi.


Luottoa arjen tarpeisiin limiitin avulla, jotta voit tehdä unelmistasi totta

Mikä on limiittilaina?

Limiitti lainalla tarkoitetaan lainaa, josta asiakas voi tehdä nostoja rajan, eli limiitti, määrittelemissä rajoissa. Asiakkaalla on mahdollisuus tehdä nostoja haluamansa kokoisissa erissä ja haluamallaan hetkellä. Ainoa rajoitus on, että kokonaismäärä ei saa ylittää limiitissä määriteltyä summaa. Kyseinen summa määritellään lainaa haettaessa ja myönnettäessä ja voi vaihdella erinäisistä asioista, kuten asiakkaan omasta päätöksestä tai lainantarjoajan riskianalyysistä, riippuen. Sinulle asiakkaana on erinomainen asia, että nostojen määrää ja summaa ei ole limiittiä lukuunottamatta määritelty, nostat lainaa tarvitsemasi summan ja sinulla säilyy optio nostaa lisää lainaa myöhemmässä vaiheessa.

Lainaamismahdollisuus ei myöskään pääty automaattisesti, kun saldo on nollissa, vaan sinulla on edelleen mahdollisuus lainata limiittisi puitteissa, eli systeemi on saman tapainen, kuin luottokortissa. Limiittilainan myöntäminen tapahtuu yleensä kevyemmillä ehdoilla ja prosessi on nopeampi, kuin useimmissa muissa lainoissa. Kun olet saanut lainan ja nostelet sitä erissä, niin suosittelemme seuraamaan limiittilainan saldon tilannetta säännöllisesti, ettei esimerkiksi limiitin saavuttaminen tule ikävänä yllätyksenä.

Limiittilainan hakeminen netistä

Lainan saamiselle on tiettyjä vaatimuksia, jotka on hyvä ottaa huomioon heti hakutilanteessa. Ensinnäkin hakijan on luonnollisesti oltava täysi-ikäinen, eli ainakin 18-vuotias. Tämä on iän minimivaatimus, joka pätee kaikkiin lainan tarjoajiin. Jotkut lainantarjoajat vaativat korkeampaa ikää, eli hakijan tulee olla 20- tai jopa 25-vuotias. Mahdollinen tavallisuudesta poikkeava ikävaatimus selviää kuitenkin heti haun alkuvaiheessa, joten turhaa aikaa ei mene hukkaan hakemusta täyttäessä mikäli ikävaatimus ei täyty. Ikävaatimus saattaa olla myös ehdollinen, eli yli 18-vuotiaalle, mutta alle 25-vuotiaalle voi olla tarjolla pienempiä lainoja, kuin yli 25-vuotiaalle, vaikka hakijoiden muut tiedot, esimerkiksi säännöllinen palkka, olisivat keskenään identtisiä. Henkilöllisyyden vahvistaminen tapahtuu yleensä verkkopankkitunnuksilla, jos sinulta ei jostain syystä sellaisia löydy, niin usein on mahdollisuus lähettää myös kopio passista tai muusta henkilöllisyystodistuksesta. Luottotietosi täytyvät olla puhtaat ja lisäksi vähintään etua on, mikäli sinulla on työpaikka ja sitä kautta säännölliset tulot. Mikäli et pysty osoittamaan säännöllisiä tuloja, niin sinulle tarjottavan lainan määrä on todennäköisesti huomattavasti pienempi, kuin sellaisella, jolla säännölliset tulot on. 

Saldo Finance Oyj
Limiitti.fi on ehkä suosituin limiittilaina, joka on tällä hetkellä Suomessa tarjolla, joka on osa saldo finance oyj :tä. Tämä kyseinen limiittilaina löytyy myös sivuiltamme täällä Morebankerissa. Limiitti.fi on Suomalainen lainapalvelu, joka on ollut avuksi jo 300 000 suomalaiselle. Muita Saldo finance oyj:n palveluita on esimerkiksi myös meidän sivuiltamme löytyvä Saldo.com. Limiitti.fi avulla voit hakea limiittilainaa 100 eurosta 2000 euroon saakka, 3 - 30 kuukauden maksuajalla. Nostat siis rahaa limiitillä luottorajan puitteissa silloin kun sinulla itselläsi on sille tarve. Limiitti.fi asiakaspalvelu auttaa sinua mahdollisissa lisäkysymyksissa, johon voit ottaa yhteyttä 7 - 21 välisenä aikana. Hae limiitti ja täytä hakemus täältä.


Pieni limiitti arkeenLimiittilainan lyhennykset

Lyhennykset tapahtuvat yleensä kuukausittain ja esimerkiksi sovittuna osuutena sen hetkisestä limiitin saldosta. Toki muustakin aikataulusta on usein mahdollista sopia ja maksuerissä on usein sovittu maksimista tai minimistä. Maksa lainastasi esimerkiksi 10 % ja voit jälleen unohtaa lyhentämisen seuraavaan kuukauteen asti. Mikään ei estä myöskään lyhentämästä aina esimerkiksi täsmälleen 100 euroa kuukaudessa, kunhan lainan ehdoissa sovittu prosenttiosuus täyttyy aina vähintään. Limiittiluoton todellinen vuosikorko on hieman korkeampi, kuin joissakin muissa lainamuodoissa, mutta vastineena se antaa paljon vapautta, joustavuutta ja toisen kaltaisia etuja esimerkiksi suoraan könttänä annettuun lainaan nähden. Todellisen vuosikoron suuruus ilmoitetaan hakuvaiheessa, eikä sitä nykyisin enää saa piilottaa esimerkiksi eri tyyppisten palvelu- ja käsittelymaksujen taakse.

Useimmiten lisäpalveluina voi pienestä summasta saada esimerkiksi maksuvapaan (jolloin et yhtenä kuukautena maksa mitään) tai lyhennysvapaan (jolloin siis maksat yhtenä kuukautena pelkät korot) kuukauden tai muuttaa maksuaikaa tai esimerkiksi puolittaa kuukausierän määräajaksi. Luottorajan korottaminen on myös mahdollista, mikäli sinulle oltiin alunperin valmiita myöntämään lopulta valitsemaasi suurempi luotto ja mikäli maksut ovat sujuneet moitteettomasti. Tämän käsittely ei kuitenkaan tapahdu automaattisesti vaan kestää muutaman päivän. Myöhästyneestä lyhennyksestä seuraa ensin tietenkin maksullinen maksuhuomautus ja mikäli lainaerää ei edelleenkään makseta takaisin, erääntyy koko loppulaina. Tästä eteen päin mennään samalla tavalla, kuin muidenkin maksamattomien laskujen suhteen. Varmista siis, että kykenet maksamaan lainaeräsi aina sovittuna aikana ja mikäli näyttää siltä, että et pysty jonain kuukautena siihen, pyydä maksuvapaa tai lyhennysvapaa kuukausi.

Limiitti laina auttaa arjessaEsimerkkejä limiittilainasta
Otetaan esimerkki, sinulle myönnetään 5 000 euron limiittilaina, hyväksyt sen, ja haluat nostaa siitä aluksi 500 euroa. Tällöin sinulle jää limiittiä vielä jäljelle 4 500. Sinulle sovittu kuukausimaksu on vaikkapa 20 euroa + 5 % käytetystä määrästä + korot, eli ensimmäinen erä on 45 euroa summasta ja lisäksi käsittelykuluista ja koroista hiukan päälle. Seuraavassa kuussa, mikäli et ole nostanut lisää lainaa, erän suuruus onkin enää 42,75 euroa. Millä hetkellä hyvänsä sinulla on mahdollisuus limiitin puitteissa nostaa lisää rahaa, oletetaan vaikka, että päätät nostaa 1 000 euroa lisää ensimmäisen maksuerän jälkeen. Tällöin limiittisi käytetty saldo on 1 450 euroa (+ korko- ja käsittelykulut) ja seuraavan maksuerän suuruus taas 10 % siitä, eli tässä tapauksessa 145 euroa.

Rahan nosto limiitin puitteissa onnistuu yleensä muutaman minuutin kuluessa, koska luottoa on haettu aikaisemmin ja päätös on myös tehty aikaisemmin koskien koko limiitissä määriteltyä summaa. Huomaa, että joissakin tapauksissa tiettyjen pankkien osalta siirto ei onnistu niin nopeasti, vaan voi viedä 1 - 2 pankkipäivää. Tämä kerrotaan kuitenkin etukäteen. Ehdot vaihtelevat jonkun verran eri lainantarjoajilla, joten ne kannattaa käydä etukäteen tarkasti lävitse.

Huomio todellinen vuosikorko ja laina-aika 
Kaksi tärkeää kriteeriä lainaamiselle ovat lainan todellinen vuosikorko ja kuinka pitkän takaisinmaksuajan lainallesi valitset. Todellinen vuosikorko määrittää sen kuinka paljon maksat lainastasi vuoden aikana kuluja ja korkoja ilmaistuna prosentuaalisesti. Laina-aika taas määrittää sen kuinka kauan tulet maksamaan lainastasi kuluja ja korkoja plus lainaa takaisin lainanantajalle. Lyhyt laina-aika tarkoittaa tietysti sitä, että maksat suurempia eriä kerralla, joka ei välttämättä ole ideaali tilanne usean lainaajan kannalta. notifyImg
logo

Ilmoita sähköpostiosoitteesi ja saat meiltä muita edullisia lainatarjouksia::Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi