MoreBanker.FI

Autolaina

Autolaina - Vertaile autolainoja ilmaiseksi Morebankerissa ja löydä paras ratkaisu rahoittaa seuraava autosi.

- - Harkitsetko autolainaa? Lue lisää - -Hyvä tietää ennen uuden auton hankintaa


Jos olet yksi niistä, jotka haluavat sijoittaa rahaa uuteen autoon, etsit todennäköisesti myös ratkaisua sen rahoittamiseen. Autoa ostettaessa voidaan jonkin verran neuvotella auton hinnasta, mutta paljon rahaa voidaan myös säästää autolainojen vertailulla. Kuten pikalainojen ja kulutusluottojen, myös autolainojen hinnat ovat vaihdella verrattuna toisiinsa. Tästä syystä on hyvä tutkia lainamarkkinoita perusteellisesta ja hankkia useampi lainatarjous ennen lainan ottamista.


Lainaa rahaa netissä


Olemme keränneet useita eri lainantarjoajia sivustollemme, jotka voivat tarjota lainan auton oston rahoittamiseen. Meiltä löytyy sekä turvallisia kulutusluottoja sekä lainantarjoajien lainoja, jotka ovat ovat erikoistuneet autolainoihin.


Morebankerista löydät autolainoja, joiden laina-aika on enintään noin 15 vuotta. Vaikka olettaisit, että auto kestää käytössäsi vain noin 10 vuotta, tarkoittaa tämä sitä, että tulet maksamaan autosta vielä seuraavat 5 vuotta auton vaikka autoa sinulla ei enää olisikaan. Tämän takia voi olla hyvä, että autolainan maturiteetti on suhteessa auton käyttöajan kanssa.


Mitkä ovat lainavaihtoehtosi?


Riippuen siitä otatko lainaa pankista, netistä vai autokauppiaalta, voi autolainojen hinnoilla olla paljon eroja. Jos sinulla on omistusasunto, jonka voit asettaa asuntolainan vakuudeksi, on laina yleisesti edullisin tapa rahoittaa auton osto.


Voit myös puhua pankille perinteisestä pankkilainasta, mutta pankkilainojen hinnat vaihtelevat suuresti riippuen asiakassuhteista pankin kanssa.


Pankkilainan hinta riippuu myös taloudellisesta tilateestasi joho sisältyy kattava luottoluokituksen tekeminen ja lainahakemuksen käsittelyaika on yleensä pidempi. Jos ostat auton autokauppiaalta on yleensä mahdollista ottaa laina suoraan hänen kauttaan. Autokauppias saa palkkion lainan välittämisestä. Yleensä tällaisten lainojen korot ovat alhaiset mutta kulut korkeat, autokauppiaan provision takia. Koska perustuskustannukset eivät ole vähennettäviä autolainan hinnasta, saattaa autolaina lopulta tulla tavallista kalliimmaksi.


Viimeinen vaihtoehto autolainalle on nettilaina, joka erottuu siinä, että se on sekä nopein että helpoin tapa ottaa lainaa. Morebanker:issa voit vertailla joitakin markkinoiden parhaita ja halvimpia online-autolainoja. Useita palveluntarjoajia on helppo hakea, jotta saat monta eri lainatarjousta.


Autolainojen ja kulutusluottojen ero


Merkittävä ero autolainojen ja kulutusluottojen välillä on itse lainasumma.Autolainalla voit joskus lainata jopa 100 000 euroa uuden auton hankintaan. Autolainojen laina-ajat ovat siis myös jonkin verran pidempiä kuin tavallisten kulutusluottojen.


Kiinnitä huomiota todelliseen vuosikorkoon


On totta, että autolainoihin ja muihin lainoihin liittyy muitakin kuluja kuin vain lainan korko. Monet arvioivat lainan hintaa sokeasti kiinnittämällä huomiota ainoastaan lainan kuukausikuluihin. Todellisuudessa lainan ottoon voi liittyä suuri määrä perustamiskustannuksia ja esimerkiksi tilinhoitomaksuja. Tämän takia, suosittelemme lainanhakijoita kiinnittämään huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon, joka antaa todellisen kuvan siitä mitä laina tulee maksamaan. Jos lainan korko on matala mutta vuosikorko korkea, tämä tarkoittaa sitä, että perustamiskustannukset ja muut kulut lainalle ovat korkeat.


Suuremmille lainasummille, lainan todellinen vuosikorko on on yleensä matalampi kuin pienille lainasummille. Mitä matalampi vuosikorko on, sitä edullisempi laina on maksaa takaisin.


Nopea nettilaina etsinnässä


Kun etsit autoa, saatat nopeasti löytää sen, jolloin rahoituksen saaminen nopeasti voi olla tärkeää. Nettilainan avulla, voit olla varma, että hakemuksesi käsitellään nopeasti ja rahat ovat tililläsi käden käänteessä. Näin saat mahdollisuuden ostaa auton, ennen kuin muut ostajat ehtivät ensin. Voi olla haasteellista pitää lainan pitkäaikaiset vaikutukset mielessä, kun lainan haku ja rahojen siirto tapahtuu nopeasti. Morebanker on luonut lainalaskurin, jonka avulla saat selkeän yleiskuvan siitä, mitä laina tulee maksamaan. Laskin auttaa sinua selvittämään, miten lainan korko ja laina-aika vaikuttavat taloudelliseen tilanteesi tulevaisuudessa.


Miksi lainata verkosta?


On useita syitä, miksi nettilaina on perinteistä pankkilainaa parempi. Lainanotto netissä sujuu rivakammin kuin pankissa, sillä pankkilainaa varten lainaprosessi on pitkä ja sisältää useiden asiakirjojen täyttelyä. Netistä lainaa otettaessa lainanhakija allekirjoittaa lainatarjouksen verkkopankkitunnuksilla, joka voidaan tehdä kotoa käsin. Tämän lisäksi, kun otat lainaa netistä ei sinulta yleensä kysytä lainan käyttötarkoitusta.


Ennen kuin ostat auton


Jos ostat auton yksityiseltä myyjältä, on tärkeää suojautua epämiellyttäviltä yllätyksiltä. Siksi ennen ostamista, suosittelemme, että tarkistat auton rekisterikilven Trafin ajoneuvotietopalvelusta. Saat esimerkiksi tiedon, nykyisestä omistajasta, luovutusilmoitetun nimitiedot, tietoa auton teknisistä tiedoista, katsastustiedot ja määräaikaiskatsastuksen seuraava ajankohta, matkamittarilukema. Kun ostat käytetyn auton yksityiseltä henkilöltä, ei ole tietenkään taattua, että auto on samassa kunnossa kuin koeajossa. Tämän takia suosittelemme tarkistamaan auton huolellisesti ostohetkellä, hyvässä valaistuksessa, jotta voit tehdä tarkastuksen myös auton ulkopuolelle mahdollisista naarmuista yms. Netistä on myös helppo löytää lista siihen, mitkä asiat on hyvä tarkastaa ja kysyä auton myyjältä.


Autolaina


Monilla ihmisillä on unelma uuden auton ostosta. Saatat haluta ostaa uuden auton tällä hetkellä, mutta myös etsiä ostajaa vanhalle autollesi. Tietenkin tapauksessa, jossa haluat vain ostaa auton, on olemassa joitakin taloudellisia tekijöitä, jotka sinun pitäisi huomioida.


Tietenkin, sinun tulee pitää silmällä kyseisen auton hintaa ja ehtoja, mutta on olemassa myös muita taloudellisia tekijöitä, jotka tulisi huomioida. Esimerkiksi, paljon autosta tulee maksaa autoveroa ostettaessa ja paljon verojen jälkeen jää maksettavaksi. Tämän jälkeen voit selvittää, joko kykenet rahoittamaan auton oston.


Onneksi on olemassa useita mahdollisuuksia löytää edullinen autolaina netistä. Mitä tulee lainan ottoon, on joitakin tärkeitä asioita joihin sinun tulisi kiinnittää huomiota. Jos et ole täysin varma siitä mitä kiinteä- ja vaihtuva korko ovat, tulisi sinun ensin tutustua lainatermistöön. Siksi suosittelemme lukemaan lisää autolainan ottamisesta ja siitä mitä on hyvä tietoo ennen lainan nostoa. Jos päätät investoida uuteen autoon mutta huomaat, että auton osto vaatii myös lainan ottamista, suosittelemme jatkamaan lukemista.


Kiinteä- vai vaihtuva korko


Kun otat lainaa, riippumatta siitä oletko ostamassa uutta vai käytettyä autoa, tulee lainalla olemaan korkoja. Korko lyhyesti tarkoittaa prosentuaalista osuutta lainan takaisin maksettavasta summasta, korvauksena lainanmyöntäjälle rahan lainaamisesta. Näin ollen korko on eräänlainen maksu, joka on maksettava lainatun summan lisäksi. Tulet käsittelemään myös muita lainatermejä, kuten kiinteää- ja muuttuvaa korkoa. Kiinteä korko on korko, joka pysyy samana koko laina-ajan, eikä näin vaihtele markkinakoron mukaan. Vaihteleva korko on vastakkainen käsite kiinteälle korolle. Vaihteleva korko voi siis kasvaa tai laskea maturiteetin aikana, joten se mitä lainanottajan tulee maksaa voi muuttua laina-aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että saatat päätyä maksamaan vähemmän kuin ensin oletit, jos markkinakorko laskee. Kuitenkin on myös mahdollista että joudut maksamaan enemmän kuin alussa, jos korot nousevat. Kun tarkastellaan eri lainoja suhteessa niiden korkoihin, on tärkeää huomioida omat tarpeet ja tarkistaa mitä korkoja lainalle on.


Paras autolaina


Paras autolaina jollekin toiselle, ei välttämättä ole paras autolaina juuri sinulle. Rahaa lainatessa on monia muuttujia. Esimerkiksi, jotkut autolainanantajat ovat sisällyttäneet lainaan autovakuutuksia ja toiset ei. Paras laina on usein se halvin laina, joka voi auttaa sinua rahoittamaan autosi.


 


 notifyImg
logo

Ilmoita sähköpostiosoitteesi ja saat meiltä muita edullisia lainatarjouksia::Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi

Ehdot