MoreBanker.FI

Autolaina

Autolaina - Vertaile autolainoja ilmaiseksi Morebankerissa ja löydä paras ratkaisu rahoittaa seuraava autosi.

- Lue lisää -Autolaina
Monilla ihmisillä on unelma uuden auton ostosta. Saatat haluta ostaa uuden auton tällä hetkellä, mutta myös etsiä ostajaa vanhalle autollesi. Tietenkin tapauksessa, jossa haluat vain ostaa auton, on olemassa joitakin taloudellisia tekijöitä, jotka sinun pitäisi huomioida.

Tietenkin, sinun tulee pitää silmällä kyseisen auton hintaa ja ehtoja, mutta on olemassa myös muita taloudellisia tekijöitä, jotka tulisi huomioida. Esimerkiksi, paljon autosta tulee maksaa autoveroa ostettaessa ja paljon verojen jälkeen jää maksettavaksi. Tämän jälkeen voit selvittää, joko kykenet rahoittamaan auton oston.

Hae autolainaa netistäOnneksi on olemassa useita mahdollisuuksia löytää edullinen autolaina netistä. Mitä tulee lainan ottoon, on joitakin tärkeitä asioita joihin sinun tulisi kiinnittää huomiota. Jos et ole täysin varma siitä mitä kiinteä- ja vaihtuva korko ovat, tulisi sinun ensin tutustua lainatermistöön. Siksi suosittelemme lukemaan lisää autolainan ottamisesta ja siitä mitä on hyvä tietää ennen lainan nostoa. Jos päätät investoida uuteen autoon mutta huomaat, että auton osto vaatii myös lainan ottamista, suosittelemme jatkamaan lukemista.

Hyvä tietää ennen 
Jos olet yksi niistä, jotka haluavat laittaa rahaa uuteen autoon, etsit todennäköisesti myös ratkaisua sen rahoittamiseen. Autoa ostettaessa voidaan jonkin verran neuvotella auton hinnasta, mutta paljon rahaa voidaan myös säästää autolainojen vertailulla. Kuten pikalainojen ja kulutusluottojen, myös autolainojen hinnat ovat vaihdella verrattuna toisiinsa. Tästä syystä on hyvä tutkia lainamarkkinoita perusteellisesta ja hankkia useampi lainatarjous ennen lainan ottamista. Vertailemalla autolainoja voit säästää satoja tai jopa tuhansia euroja lainan kuluissa. 

Halpa autolaina
Paras autolaina jollekin toiselle, ei välttämättä ole paras autolaina juuri sinulle. Kannattaa siis aina varata hieman aikaa autolainan kilpailuttamiseen, ennen kun päätät lainata. Ensimmäinen hyvältä kuulostava tarjous ei välttämättä ole se paras, jonka voit saada. Tämän takia on tärkeää verrata vaihtoehtojasi. Morebanker ja muut vertailusivustot auttavat sinua löytämään parhaan lainan auton ostoa varten. Lainojen kilpailuttaminen on myös täysin ilmaista sivustollamme, joten suosittelemme läpimästi tarkastelemaan eri vaihtoehtojasi. Kilapiluttamisen hyvä puoli on se, että voit lopulta olla varma siitä että otit juuri sen edullisimman vaihtoehdon juuri sinulle. Suosittelemme kuitenkin hakemaan lainaa ainakin kolmelta eri lainantarjoajalta, jotta näet sinulle räätälöidyt kulut ja korot, joka muuten ei olisi mahdollista. Lainanvälittäjien käyttäminen on myös mahdollista, jolloin täytät yhden lainahakemuksen ja saat useita eri lainatarjouksia vastineeksi. 

Lainaa rahaa autoa varten netissä
Olemme keränneet useita eri lainantarjoajia sivustollemme, jotka voivat tarjota lainan auton oston rahoittamiseen. Meiltä löytyy sekä turvallisia kulutusluottoja sekä lainantarjoajien lainoja, jotka ovat erikoistuneet autolainoihin.

Morebankerista löydät autolainoja, joiden laina-aika on enintään noin 15 vuotta. Vaikka olettaisit, että auto kestää käytössäsi vain noin 10 vuotta, tarkoittaa tämä sitä, että tulet maksamaan autosta vielä seuraavat 5 vuotta auton vaikka autoa sinulla ei enää olisikaan. Tämän takia voi olla hyvä, että autolainan maturiteetti on suhteessa auton käyttöajan kanssa. Suosittelemme myös lainaamaanvain sen summan mitä todella tarvitset, eli lainasi määrä ei tulisi olla suurempi kuin mitä auto maksaa.

Mitkä ovat vaihtoehtosi?
Riippuen siitä otatko lainaa pankista vai netistä, voi autolainojen hinnoilla olla paljon eroja. Jos sinulla on omistusasunto, jonka voit asettaa asuntolainan vakuudeksi, on pankkilaina yleisesti edullisin tapa rahoittaa auton osto. Voit myös puhua pankille perinteisestä pankkilainasta, mutta pankkilainojen hinnat vaihtelevat suuresti riippuen asiakassuhteista pankin kanssa.

Pankkilainan hinta riippuu myös taloudellisesta tilateestasi johon sisältyy kattava luottoluokituksen tekeminen ja lainahakemuksen käsittelyaika on yleensä pidempi. Jos ostat auton autokauppiaalta on yleensä mahdollista ottaa laina suoraan hänen kauttaan. Autokauppias saa palkkion lainan välittämisestä. Yleensä tällaisten lainojen korot ovat alhaiset mutta kulut korkeat, autokauppiaan provision takia. Koska perustuskustannukset eivät ole vähennettäviä autolainan hinnasta, saattaa autolaina lopulta tulla tavallista kalliimmaksi.

Viimeinen vaihtoehto autolainalle on nettilaina, joka erottuu siinä, että se on sekä nopein että helpoin tapa ottaa lainaa. Morebanker:issa voit vertailla markkinoiden parhaita ja edullisimpia online-autolainoja. Lainavertailu on helppoa, sillä kaikki lainat ovat kätevästi valmiiksi vertailtuna yhdellä sivulla. Pelkkä lainan hakeminen ei vielä sido sinua ottamaan lainaa, joten voit huoletta kokeilla hakea autolainaa usealta eri lainantarjoajalta nähdäksesi mikä vaihtoehdoista on juuri sinulle sopivin. 

Autolaina vertailuAutolainojen ja kulutusluottojen ero

Merkittävä ero autolainojen ja kulutusluottojen välillä on itse lainasumma. Autolainalla voit joskus lainata jopa 100 000 euroa uuden auton hankintaan. Autolainojen laina-ajat ovat siis myös jonkin verran pidempiä kuin tavallisten kulutusluottojen. Kuitenkaan 100 000 euron lainaa ei kannata ottaa, autoa varten, joka ei maksa tätä summaa. Kannattaa aina pitää mielessä, että ei kannata hakea lainaa enempää kuin tarvitset. Molempia autolainoja ja kulutusluottoja voit hakea netin avulla, etkä tarvitse vakuutta tai takaajaa luotollesi. 

Autolainan korko
On totta, että autolainoihin ja muihin lainoihin liittyy muitakin kuluja kuin vain lainan korko. Monet arvioivat lainan hintaa sokeasti kiinnittämällä huomiota ainoastaan lainan kuukausikuluihin. Todellisuudessa lainan ottoon voi liittyä suuri määrä perustamiskustannuksia ja esimerkiksi tilinhoitomaksuja. Tämän takia, suosittelemme lainanhakijoita kiinnittämään huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon, joka antaa todellisen kuvan siitä mitä laina tulee maksamaan. Todellisessa vuosikorossa on otettu huomioon kaikki lainan kustannukset vuositasolla. Jos lainan korko on matala mutta vuosikorko korkea, tämä tarkoittaa sitä, että perustamiskustannukset ja muut kulut lainalle ovat korkeat. Halvin autolaina on siis se jonka kulut ja korot ovat matalimmat. Ennen kuin siis päätät hakea lainaa suosittelemme vertailemaan lainoja keskenään.

Suuremmille lainasummille, lainan todellinen vuosikorko on on yleensä matalampi kuin pienille lainasummille. Mitä matalampi vuosikorko on, sitä edullisempi laina on maksaa takaisin. Todellinen korko määräytyy siis myös lainasumman ja laina-ajan mukaan, mutta myös lainanhakijan taloudellinen tilanteen mukaan. Hae lainaa siis useammalta kuin yhdeltä lainantarjoajalta, ennen kuin päätät minkä lainan haluat ottaa.

Nopeaa nettilainaa etsimässä?
Kun etsit autoa, saatat nopeasti löytää sen, jolloin rahoituksen saaminen nopeasti voi olla tärkeää. Nettilainan avulla, voit olla varma, että hakemuksesi käsitellään nopeasti ja rahat ovat tililläsi käden käänteessä. Näin saat mahdollisuuden ostaa auton, ennen kuin muut ostajat ehtivät ensin. Voi olla haasteellista pitää lainan pitkäaikaiset vaikutukset mielessä, kun sopivan lainan haku ja rahojen siirto tapahtuu nopeasti. Morebanker on luonut lainalaskurin, jonka avulla saat selkeän yleiskuvan siitä, mitä laina tulee maksamaan. Laskin auttaa sinua selvittämään, miten lainan korko ja laina-aika vaikuttavat taloudelliseen tilanteesi tulevaisuudessa.

Miksi lainata verkosta?
On useita syitä, miksi nettilaina on perinteistä pankkilainaa parempi. Lainanotto netissä sujuu rivakammin kuin pankissa, sillä pankkilainaa varten lainaprosessi on pitkä ja sisältää useiden asiakirjojen täyttelyä. Netistä lainaa otettaessa lainanhakija allekirjoittaa lainatarjouksen verkkopankkitunnuksilla, joka voidaan tehdä kotoa käsin. Tämän lisäksi, kun otat lainaa netistä ei sinulta yleensä kysytä lainan käyttötarkoitusta. Nettilaina on peristeisesti myös kuuuisa siitä että et tarvitse vakuuksia tai takaajia lainan ottamiseen.

Syitä miksi hakea/kilpailuttaa autolainaa netistä

  • Lainan hakeminen netissä on täysin ilmaista, eli sinun ei tarvitse maksaa lainausprosessista mitään. Lainan hakeminen on myös erittäin nopeaa kun päädyt nettilainaa. 
  • Netistä otettavat lainat ovat myös vakuudettomia ja takaajia lainalle ei tarvita. Jos haet lainaa pankistasi sinun tulee asettaa lainalle joko vakuus tai hankkia luotettava takaaja, joka tarvittaessa auttaa lainan takaisinmaksussa. Kumpaakaan näistä ei sinulta vaadita, kun haet autollesi rahoitusta netissä.
  • Kilpailuttamalla lainat voit säästää selvää rahaa. Jos haet lainaa kolmelta eri rahoituspalvelulta, saat myös kolme eri lainatarjousta, jotka on tehty juuri sinun luottoluokitukseesi perustuen. Näin pystyt vertailemaan lainoja, jotka ovat tehty sinue varten. Päätät itse haluatko hyväksyä lainatarjouksen vai et.
  • Päätät itse kuinka pitkän laina-ajan haluat. Riippuen taloudellisesta tilanteestasi, asetat itsellesi sopivan laina-ajan. Laina-aika vaikuttaa lainan kuluihin, joten voit käyttää sivustoltamme löytyvää lainalaskuria saadaksesi paremman kuvan lainasta. 

Ennen kuin ostat auton
Jos ostat auton yksityiseltä myyjältä, on tärkeää suojautua epämiellyttäviltä yllätyksiltä. Siksi ennen ostamista, suosittelemme, että tarkistat auton rekisterikilven Trafin ajoneuvotietopalvelusta. Saat esimerkiksi tiedon, nykyisestä omistajasta, luovutusilmoitetun nimitiedot, tietoa auton teknisistä tiedoista, katsastustiedot ja määräaikaiskatsastuksen seuraava ajankohta, matkamittarilukema. Kun ostat käytetyn auton yksityiseltä henkilöltä, ei ole tietenkään taattua, että auto on samassa kunnossa kuin koeajossa. Tämän takia suosittelemme tarkistamaan auton huolellisesti ostohetkellä, hyvässä valaistuksessa, jotta voit tehdä tarkastuksen myös auton ulkopuolelle mahdollisista naarmuista yms. Netistä on myös helppo löytää lista siihen, mitkä asiat on hyvä tarkastaa ja kysyä auton myyjältä.

Mieti tarkkaan ensin minkä auton haluat
Lainatessa on tärkeää, että et ota lainaa enempää kuin sitä todella tarvitset. Tämän takia on tärkeää, että tiedät minkä auton haluat ostaa ja millä hinnalla, kun haet lainaa auton rahoitukseen. Näin vältyt myös siltä, että laina ei riitäkkään auton ostamiseen. On siis tärkeää suunnitella auton osto huolella ennen kuin otat lainan, sillä turha laina on aina huono idea. 

Autolainat vertailussaAuto osamaksulla

Voit ostaa auton osamaksulla autokaupasta. Tämä tarkoittaa sitä, että maksat auton hinnan pois kuukausittaisilla lyhennyksillä. Sinun ei siis tarvitse maksaa autoa kokonaisuudessaan kerralla, joka voi olla hyödyksi tilanteessa, jossa sinulla ei ole tarpeeksi rahaa tililläsi. Jos valitset osamaskun, voi myös olla, että et tarvitse autolainaa enään. Tämä voi tapahtua tilanteessa, jossa kuukausittaiset kutosi riittävät kattamaan menojen jälkeen auton osamaksun. Osamaksu ei myöskään vaadi erillistä vakuutta tai takaajaa. 

 notifyImg
logo

Ilmoita sähköpostiosoitteesi ja saat meiltä muita edullisia lainatarjouksia::Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi