MoreBanker.FI

Lainaa

Kaikki lainatyypi samassa paikassa - parhaimmat lainantarjoajat löydät täältä

- - Lue lisää lainaamisesta - -Mitä eri lainoja on olemassa?


Lainoja on useita erilaisia, sekä pankissa että verkossa ja siksi sinun tulisi ensin tutustua perusteellisesti eri lainatyyppeihin, jotta tiedät paremmin mikä laina sopii parhaiten juuri sinulle. Pankista voit ottaa muun muassa autolainoja, kulutusluottoja sekä asuntolainoja, kuten myös korkosidonnaisialainoja sekä rakennuslainoja. Verkkopalveluista löydät kulutusluottoja, pikalainoja, minilainoja, SMS-lainoja ja joskus myös korottomia lainoja. Nämä ovat vain joitakin esimerkkejä olemassa olevista lainoista.


Nopeampaa kuin käynti pankissa


Kun vierailet Morebankerissa löytääksesi seuraavan lainasi, voit olla varma, että prosessi on nopea. Olemme keränneet markkinoiden parhaat ja edullisimmat lainat, joilla on yhteistä se, että voit hakea lainaa netistä ja saat vastauksen nopeasti. Yksi nettilainojen eduista on se, että voit saada lainaa ilman vakuuksia. Sinun ei tarvitse käydä läpi laajaa taustatarkistusta, joten on helpompaa ja nopeampaa saada hyväksyntä lainanantajalta. Hakuprosessi on täysin digitaalinen ja voit allekirjoittaa lainan verkkopankkitunnuksillasi.


Mihin nettilainan voi käyttää?


Kun valitset verkkolainan, sinä itse voit päättää mihin sen haluat käyttää. Tässä netistä otettu laina eroaa pankkilainaan verrattuna. Käyttötarkoitus on ensimmäinen kysymys pankista lainaa haettaessa ja lainan saaminen voi olla haastavaa esimerkiksi puhtaasti kulutustarkoitukseen.


Mikä laina on paras?


Tiedämme, että jokainen voi tarvita taloudellista apua, kun jotain odottamatonta ja äkillistä tapahtuu. Kysymys on kuitenkin helppo: Mikä laina tulisi valita? Mikä laina on paras, riippuu tilanteestasi. Kulutusluotto voi olla hyvä esimerkiksi tilanteessa, jossa taloudellinen tilanteesi on hyvä, mutta kaipaat hetkellisesti hieman taskurahaa arjen haasteisiin.


On olemassa paljon erilaisia nettilainoja, joten on tärkeää tietää, kuinka paljon rahaa tarvitset ja mihin tarkoitukseen. Onko laina väliaikainen, kuten esimerkiksi pikalaina vai pidempiaikainen kuten kulutusluotto. Nettilaina on hyvä tilanteissa, joissa:


·      Sinulla on vähemmän tuloja kuin tavallisesti


·      Tarvitset rahaa välittömästi kulutustavaroiden hankintaan, eikä säästösi riitä kattamaan menojasi


·      Sinulla on äkillinen tarve korvata jokin vahinko, ennen kuin tilanne pahenee


Kun haet lainaa Morebankerin avulla, lainanantaja ei kysy lainan käyttötarkoitusta ja voit käyttää lainan itse mihin haluat. Tällaista taloudellista vapautta ei ole mahdollista saada hakiessa perinteistä pankkilainaa, jolloin lainankäsittelijän tulee hyväksyä lainan käyttötarkoitus.


Mitä tarkoittaa kiinteäkorkoinen laina? 


Kiinteäkorkoinen laina tarkoittaa käteislainaa, jonka korko pysyy samana koko lainan laina-ajan.


MAKSA TAKAISIN AJALLAAN


Kun otat nettilainaa, tulee sinun muistaa, että korko saattaa olla korkeampi, kuin pankista lainaa otettaessa. Lainanottajalle, tämä tarkoittaa sitä, että maksat suhteellisen suuren summan lainan tarjoamista eduista. Tämän takia, lainaa valitessasi sinun tulee tietää mikä lainoista sopii budjettiisi, jotta olet varma, että pystyt maksamaan lainan, takaisinmaksuajan aikana. Kiinnitä myös huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon, nimelliskorkoon, aloitusmaksuun,  sekä lainan tilinhoitomaksuihin. Mitä nopeammin maksat lainasi takaisin, sitä matalampi lainan vuosikorko tulee olemaan.


KUN HALUAT HAKEA LAINAA 


Nettilainojen markkinat sisältävät monia uudempia lainanmyöntäjiä, jotka saattavat olla tuntemattomampia, kuin suuret pankit.


Luottoa Mastercardilla


Mastercard antaa sinulle luottoa, joka on korotonta ennalta sovittuina päivinä. Ennalta sovittu aika on yleensä 40 - 45 päivää, mutta jos haluat pidemmän luottoajan mastercard kortillesi, tulee sinun ottaa yhteyttä pankkiisi. Pidennetty luottoaika vaihtelee pankkien sekä mastercard luottokorttien välillä.


Morebankerin hakulaitteessa voit hylätä lainat, jotka eivät sovi juuri sinun tilanteeseesi. Kun olet löytänyt sinulle sopivan lainan, valitset kolme palveluntarjoajaa ja lähetät lainahakemuksen. Syynä tähän on se, että tiedot sivuillamme ovat vain suuntaa antavia, eivätkä räätälöity juuri sinun tilannettasi varten. Lähetettyäsi hakemuksen palveluntarjoajille, tulet saamaan lainatarjouksen ja voit valita sinulle sopivimman ja edullisimman lainan.  


VOINKO OTTAA LAINAA? 


On olemassa joitakin vaatimuksia, jotta voit hakea nettilainaa:


- Sinun tulee olla vähintään 18-vuotias


- Sinun tulee varmistaa henkilöllisyytesi verkkopankkitunnuksilla, joita käytetään myös lainasopimukset allekirjoittamiseen


- Sinun luottotietosi tulee olla kunnossa


- Sinulla tulee olla kiinteät kuukausitulot


Jotta voit ottaa lainaa, tulee sinun olla täysi-ikäinen, eli vähintään 18-vuotias. Kuitenkin suurin osa 18 - 19-vuotiaista nuorista suorittavat opintoja tai heillä on matalat kuukausitulot, jolloin lainatarjonta on rajallista. 20 - 25-vuotiaille lainan haku on helpompaa ja yli 25-vuotiaille ikä ei ole enää rajoite lainaa otettaessa.


Mitä lainan takaisinmaksu tarkoittaa? 


Lainan takaisin maksaminen tarkoittaa lainan tai jäljellä olevan velan takaisinmaksua. Takaisinmaksu tapahtuu yleensä laina-ajan lopussa. Yleisesti käytetty termi on lainan takaisinmaksu, jolloin lainanottaja maksaa lainan sovitun laina-ajan päättyessä. Lainan takaisinmaksuaika sovitaan aina lainanmyöntäjän tai pankin kanssa, lainan ottamisen yhteydessä. Lainan voi aina maksaa etukäteen takaisin. Tätä kutsutaan lainan ennenaikaiseksi takaisin maksuksi. Lainan takaisinmaksu voidaan myös suorittaa erissä, jolloin puhutaan lainan lyhentämisestä. Lainaa lyhennetään yleisesti kerran kuukaudessa, jolloin lyhennetty summa vähentää lainan kokonaissummaa ja näin takaisinmaksettava summa pienenee kuukausittain.


Digitaalisessa lainanhaussa sinun tulee käyttää verkkopankkitunnuksiasi vahvistaaksesi henkilöllisyytesi. Vastineeksi voit suorittaa koko hakuprosessin netissä ja välttää pankissa vierailun sekä vastaamisen useisiin kysymyksiin.


Jos sinulla on aikaisemmin ollut ongelmia maksuaikojen noudattamisessa, saattaa sinulla olla negatiivinen luottorekisteri. Negatiivinen luottorekisteri huomio henkilön maksuhäiriömerkinnät ja saattaa olla este lainan saamiselle. Useat lainanmyöntäjät vaativat ettei, lainanhakijalla ole maksuhäiriömerkintää. Maksuhäiriömerkinnän aika on 3 vuotta, mutta, jos henkilö maksaa velkansa aika lyhenee 2 vuoteen. Jos henkilölle tulee uusia maksuhäiriömerkintöjä säilytysaikana, aika pitenee 4 vuoteen. Kuitenkin suppeassa ulosotossa, maksuhäiriömerkintä poistuu heti kun laina on maksettu. Suppeassa ulosotossa lainan maksuun käytetään tuloja, joita ei erikseen tarvitse muuttaa rahaksi esimerkiksi palkkatulot. Tällöin henkilö voi hakea uudelleen lainaa, sillä luottotietorekisterissä ei ole merkintöjä.


Lainaa rahaa  


Jos sinulla on vakaa taloudellinen tilanne, mahdollisuutesi palveluntarjoajien kanssa paranee jotka arvioivat onko sinun taloudellisesti mahdollista maksaa laina takaisin. Jos elät yhteistaloudessa mahdollisuutesi lainata ovat entistä paremmat ja voit lainata enemmän sekä paremmilla ehdoilla.


Vaatimukset lainaa otettaessa: 


- Sinun tulee olla täyttänyt 18 vuotta. Jotkin lainanmyöntäjät vaativat kuitenkin 20- tai 25-vuoden ikää, voidaksesi lainata rahaa.


- Sinun tulee vahvistaa henkilöllisyytesi verkkopankkitunnuksilla sekä allekirjoittaa nettilainasopimus. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla tulee olla verkkopankkitunnukset, jotta voit hakea lainaa.


- Sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä luottorekisterissä


Lainoja on erittäin rajatusti henkilöille, joilla on maksuhäiriömerkintä. Jos sinulla on merkintä, tarkoittaa se sitä, että olet ollut ‘’huono’’ maksaja ja on epätodennäköistä, että lainanmyöntäjä myöntää sinulle uuden lainan.


- Sinulla on mieluiten vakaa taloudellinen tilanne, mutta luottoluokituksesi voi olla myös parempi jos sinulla on kiinteät tulot lainaa hakiessasi.


 


 


 


 


 


 
notifyImg
logo

Ilmoita sähköpostiosoitteesi ja saat meiltä muita edullisia lainatarjouksia::Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi

Ehdot