MoreBanker.FI

Yhdistä lainat

Lainojen yhdistäminen on sinulle, joka haluat yhdistää useita pieniä lainoja yhdeksi suuremmaksi lainaksi ja säästää rahaa lainojen koroissa.

- - Lue lisää - -Yhdistä lainat hetiNiputa lainasi ja taloudellinen tilanteesi kohenee
Lainojen yhdistäminen voi olla suuri apu monelle. Nykyään on helppoa ja yksinkertaista ottaa lainaa, joka on johtanut siihen, että monet ihmiset ovat joutuneet velkakierteeseen. Tämä voi tulla kalliiksi lainanottajan taloudelle sekä jokaisen yksittäistä luototsta aiheutunutta kustannuksen seuraaminen voi olla hankalaa, jos lainoja on useita. On mahdollista yhdistää luotot ja usein myös löytää parempi ratkaisu lainojen maksamiselle. Tämä voidaan suorittaa järjestelylainan avulla. Jatka lukemista jos haluat yhdistää lainojasi.

Monille voi tuntua ristiriitaiselta uuden lainan ottaminen, entisten jo olemassa olevien lainojen tilalle. On kuitenkin useita hyötyjä siitä, että lainat on niputettu yhdeksi.
Lainojen yhdistämisen jälkeen, lainanottajalla on vain yksi luotto, josta tarvitsee huolehtia. Lukemalla lisätietoa tältä sivulta, saat vastauksen useisiin käytännön kysymyksiin lainojen yhdistämisestä. Kuvailemme muun muassa tilanteita, joissa lainojen yhdistäminen voi olla kannattavaa. Netistä voit myös löytää tarjouksia lainojen yhdistämiselle, joita monet lainanantajat tarjoavat sivustollaan. Tässä artikkelissa annamme ohjeita siitä, miten lainanottajana osaat valita taloudellisesti parhaan mahdollisen luoton, luottojen yhdistämiseen.

Mikä on järjestelylaina?
Lainojen yhdistämisellä voidaan kerätä useita pieniä lainoja yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Tämän takia tätä toimenpidettä kutsutaan lainojen yhdistämiseksi.

Useiden lainojen ottaminen voi luoda hallitsemattoman taloudellisen tilanteen lainaajalle. Monet pankit ovat valmiita antamaan yhdistelylainan, joka yhdistää luotot, jotta luotonottajalla olisi vain yksi luotto, jota maksaa takaisin. Yhdistelylaina niputtaa lainat yhdeksi isommaksi luotoksi, jolloin takaisinmaksu on helpompaa. Luottojen yhdistäminen on siis kirjaimellisesti, usean lainan yhdistäminen yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Kyseessä on hyvinkin yleinen käytäntö, jos lainanottajalle on kertynyt useita lainoja. Järjestelylainan avulla voit säästää useita satoja euroja, edullisemman koron ja kulujen muodossa.
On järkevää kerätä kaksi tai useampi laina yhdeksi lainaksi, jolloin saat lainoista paremman käsityksen. Uudella luotolla, voit maksaa vanhat velat takaisin ja maksettavaksesi jää ainoastaan järjestelylaina. Voit säästää kuluissa ja koroissa jopa satoja euroja tilanteessa, jossa uudet kulut ja korot ovat huomattavasti matalammat. Uuden korkokaton myötä järjestelylaina on entistäkin parempi vaihtoehto.

Miten luotot yhdistetään?
Kun haet lainojen yhdistämistä pankista, sinulle tarjotaan yleensä kahta tapaa tehdä niin. Pankki voi maksaa olemassa olevan velkasi takaisin, jolloin lainanottajalla ei enää ole takaisin maksettavaa velkaa aiemmista lainoista. Samalla saat uuden lainan pankilta, jota maksat takaisin tasaerissä kuukausittain. Edellä mainittu on yleisin tapa, jota pankit käyttävät lainojenyhdistämistä. Näin pankki voi olla varma, että rahat käytetään oikeaan käyttötarkoitukseen ja luotonottajan välttyy vaivalta. Luotonottajan tehtäväksi jää ainoastaan huolehtia uuden velan takaisinmaksusta.

Pankit kilpailevat asiakkaistaan aivan kuten kaikki muutkin yritykset. Tällä on myönteinen vaikutus luottojen kustannuksille. Loppujen lopuksi tämä tarkoittaa sitä, että luotonottajan taloudellinen tilanne kohenee, kun lainat on yhdistetty yhdeksi isommaksi lainaksi. Säästät selvää rahaa kuukausikoroissa, -maksuissa ja muissa kuluissa. Tämä johtuu siitä, että velan yhdistämisen jälkeen maksettavana on vain yhdet kulut, joista sinun tulee huolehtia. Lainojen yhdistämisellä on myös henkiselle tasapainolle myönteinen vaikutus. Yleiskatsaus, jonka lainojen yhdistäminen antaa on tärkeä, jotta saat selkeän kuvan taloudellisesta tilanteestasi. Velkaantuminen ja epätietoisuus todellisesta lainasummasta on sekä stressaavaa että turhauttavaa. Lainojen yhdistäminen on helppoa, nopeaa sekä antaa hyödyllisen yleiskatsauksen olemassa olevista lainoista.

Miksi yhdistää lainat? 
Lainojen yhdistämisestä hyödyt sinä. Saat paremman hallinnan taloudestasi, koska sinulla on vain yksi laina usean pienemmän sijaan. Tämä voi helpottaa takaisinmaksua. Useimmiten on myös edullisempaa yhdistää lainat, koska korkoa pystytään alentamaan, kun luotot on kerätty yhdeksi suuremmaksi yhdistelylainaksi. Edullisimman koron saat tietenkin vertailemalla lainoja keskenään. Ota lainavaihtoehdoista se jonka, todellinen vuosikorko on matalin. Lainavertailusivustot, kuten Morebanker.fi, auttaa sinua löytämään edullisimman luoton juuri sinulle.

Lainojen yhdistäminen kannattaa
Velkojen niputtaminen vaikuttaa myönteisesti useampaan tekijään, kuin pelkästään rahallisesti käytettävissäsi olevaan summaan. Olemme listanneet muutamia syitä tähän alle siitä, miksi yhdistäminen kannattaa.

 • Yhdistäminen luo yleiskatsauksen taloudellisesta tilanteeseen, jotta on helpompaa pysyä budjetin asettamissa rajoissa
 • Luotonottajalla on hyvä mahdollisuus nostaa kuukausittaista lainanlyhennys summaansa Luotonottaja päättää itse luottosumman sekä takaisinmaksuajan.
 • Yhdistelylainan hakeminen netistä on helppoa. On myös vaivatonta hyväksyä tarjous yhdistelylainasta Useimmiten netissä olevat pankit vaativat lainatarjouksen allekirjoittamisen verkkopankkitunnuksilla
 • Useimmiten luotonottaja säästyy nykyisen velan takaisinmaksulta, sillä pankki hoitaa sen lainan järjestelylainan hyväksynnän jälkeen
 • Luottojen yhdistäminen hoituu yleensä vakuudettomalla luotolla, joka ei vaadi takaajaa, joten luotonottajan ei tarvitse vakuuttaa luottoa
 • Velkojen yhdistäminen helpottaa ja nopeuttaa velan hallinnointia, kun ne yhdistetään yhdeksi - Sinun tarvitsee maksaa ainoastaan pois yhdistetyt lainasi pois.

Milloin yhdistää lainat?
Useiden pienempien lainojen niputtaminen yhdeksi voi helpottaa monia. Alla on lueteltu useita eri tilanteita, jolloin on hyvä harkita järjestelylainaa:

 • Sinulla on useita pienempiä lainoja usealta eri lainanantajalta
 • Haluat saada hyvän yleiskatsauksen olemassa olevasta velastasi
 • Haluat paremman taloudellisen tilanteen, jonka lainojen yhdistäminen yhdeksi voi taata
 • Haluat matalamman korkotason

Järjestele lainasiKorkokatto 1.9.2019
Vuoden 2019 syyskuussa voimaan astunut kulutusluottojen korkokatto rajoittaa sekä luoton nimelliskorkoa, että muita lainan kuluja. Korkokatto on asetettu 20% ja muita kuluja tämän lisäsi luotolle voi kertyä enintään 150 euroa vuositasolla. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki tarjottavat nettilainat tällä hetkellä, noudattavat edellä mainittuja ehtoja. Jos olet siis ottanut lainan tai useita eri lainoja ennen korkokaton voimaan astumista, suosittelemme kilpailuttamaan lainat uudestaan. Tämä on myös hyvä tilaisuus yhdistää nykyiset lainat yhdeksi, sillä uusi korko ja kulut voivat olla huomattavasti matalammat yhdistelylainallesi. Näin voit säästää huomattavasti rahaa sekä aikaa.

Yhdistä kalliit luotot yhdeksi, enemmän rahaa jää käytettäväksesi
Yhdistämällä lainasi, maksat vähemmän rahaa takaisin luotonantajalle kuukausittain. Toisin sanoen rahamäärä, joka sinulla on käytettävissä kuukausittain sen jälkeen, kun olet maksanut kaikki kulut, on huomattavasti suurempi. Lainojen yhdistäminen voi tarkoittaa sitä, että käytettävissäsi on enemmän rahaa kuin aikaisemmin. Lainojen yhdistäminen yhdeksi voi siis tuoda liikkumavaraa taloudelliseen tilanteeseesi ja voit esimerkiksi säästää enemmän tai käyttää rahaa johonkin tarpeelliseen.

Luo itsellesi talousarvio ja saat hyvän yleiskuvan taloudellisesta tilanteestasi 
Yleiskatsaus käytettävissä olevista tuloista voidaan luoda tekemällä talousarvio omasta taloudellisesta tilanteesta. Suosittelemme tekemään talousarvion eli budjetin kuukausittaisista tuloista sekä menoista. Tulojen ja menojen erotus on lopulta se summa, joka sinulla on käytettävissään välttämättömien kustannuksien jälkeen. Näin tiedät, tarvitsetko todella lainaa, kuinka paljon lainaa tarvitset sekä sen, kuinka paljon voit lyhentää lainaa kerrallaan. On siis tärkeää suunnitella huolella lainanotto, ennen lainatarjouksen allekirjoittamista.


Yhdistä lainat pieni korko
Edullisimman lainan löytämisessä tärkein asia on ottaa huomioon lainan korko. Edullisimman koron löytäminen ei kuitenkaan aina ole niin helppoa. Helpoin tapa vertailla lainan korkoja on todellisen vuosikoron vertaileminen. Lainan todellinen vuosikorko kertoo kuinka paljon kaikki lainan korot ja kulut maksavat lainaajalle yhdessä vuodessa. Tämä luku on ilmoitettu prosentuaalisesti. Lainojen yhdistämisestä saat parhaimman hyödyn kun todellinen vuosikorko on pienempi järjestelylainalla kuin aiemmilla pienemmillä lainoilla. Lainan takaisinmaksun yhteydessä lainan ottaja tulee siis maksamaan järjestleylainan matalemman koron ja säästää rahaa. Takaisinmaksettava summa on kokonaisuudessaan pienempi järjestelylainalla, kun lainalla on pieni korko suhteessa aiempiin lainoihin. Lainojen yhdistämistä kannattaa harkita, jos usean eri lainan takaisin maksaminen on tullut epäkäytännölliseksi tai uskot markkinoilla tarjottavan koron olevan entistä matalampi.

conor-samuel-YjsAHb79wH0-unsplash.jpgVoinko yhdistää lainani? 
Jos sinulla on useita pienempiä lainoja ja etkä ehkä pysy enää niiden laskuissa mukana, voi lainojen yhdistäminen olla hyvä ajatus. Lähes samat säännöt, kuin minkä tahansa kulutusluoton ottamisessa pätevät kun halutaan yhdistää lainat. Sinun tulee täyttää liuta vaatimuksia kuten esimerkiksi se, että lainojen yhdistäminen ei onnistu, jos luottotietosi eivät ole kunnossa. Voi olla haastavaa pysyä monien eri pienempien lainojen kustannusten perässä. Joillakin lainoista saattaa olla matala korko, toisilla taas korkea. Tällaisessa tilanteessa on selvää, että lainojen yhdistäminen on hyvä ajatus, sillä saat paremman yleiskuvan omasta taloudellisesta tilanteestasi ja pystyt säästämään kuluissasi. On myös helpompaa suunnitella miten aiot maksaa lainasi takaisin, kun lainat on niputettu yhdeksi.

Paras yhdistelylaina
Kun etsit uutta lainaa, joka niputtaa nykyiset pienemmät luottosi yhteen, on joitakin asioita joihin sinun tulisi kiinnittää huomiota. Mistä saat parhaan yhdistelylainan riippuu henkilökohtaisesta tilanteestasi. Luottoja yhdistettäessä hyötyä on myös luottosumman joustavuudesta, jolloin pienempi luotto saattaa riittää jos sinulla on vain pieni summa velkaa.

Paremman tarjouksen saat myös jos haet yhdistelylainaa rinnakkaishakijan kanssa. Voit yhdistää esimerkiksi lainan avo- tai aviopuolisosi kanssa, ja säästää rahaa kuluissa ja koroissa. Kannattaa ottaa huomioon ennen luoton ottoa se, että olette molemmat vastuussa luotosta kun haette sitä yhdessä. On siis tärkeää, että luotat henkilöön jonka kanssa otat lainan yhdessä.

Kuinka suuri yhdistelylainan tulisi olla?  
Lainoja yhdistettäessä, on tärkeää että uusi laina on kooltaan yhtä suuri kuin pienempien lainojen yhteenlaskettu takaisinmaksettava lainasumma. Yhdistyslainan koon ei kuitenkaan tulisi olla suurempi kuin takaisinmaksuun vaadittava summa, sillä se ei hyödytä sinua. Jos esimerkiksi olet velkaa yhdestä lainasta 1 000 euroa ja toisesta 2 500 euroa, uuden lainan summan tulisi olla 3 500 euroa, eikä yhtään sen enempää. On myös mahdollista lainata rahaa noin 50 000 euroon saakka, jos tätä todella tarvitset. Summa kuitenkin vaihtelee eri pankkien ja lainanmyöntäjien välillä, ottaen huomioon sinun taloudellisen tilanteesi.
Tärkeää huomioitavaa ennen järjestelylainan ottamista:

 • Ennen kuin alat etsiä järjestyslainaa, on tärkeää miettiä, mikä on juuri sinulle tärkeää lainaa otettaessa.
 • Onko sinulle tärkeää, että pääset olemassa olevasta velasta eroon mahdollisimman nopeasti, jolloin maksat kuukausittain enemmän velkaa lyhennettäessä?
 • Vai onko tärkeää, että pidät kuukausittaiset maksut niin pieninä kuin mahdollista, mutta lainan takaisinmaksuaika on pidempi?

Yhdistä lainat: mistä halvin vaihtoehto
Kuten edellä mainittu, on kuluttajien eduksi, että kilpailevia lainantarjoajia on useita, jonka ansiosta lainojen hinnat ovat entistä matalammat. Tämä voi kuitenkin tarkoittaa sitä, että edullista lainaa haettaessa on tarpeellista verrata ensin useita eri lainoja ja lainantarjoajia. Eri lainoja ja lainantarjoajia vertaillessa on muutamia vertailukriteerejä, jotka auttavat nettilainojen kilpailutuksessa. Suurin osa nettipankeista voivat tarjota joustavia yhdistyslaina ratkaisuja, jonka vuoksi on hyvä vertailla lainoja, jotta voidaan löytää paras laina joka tilanteeseen.

Missä yhdistää lainat?
Suomessa on useita lainanmyöntäjiä, jotka tarjoavat yhdistyslainoja. Me Morebankerissa olemme laatineet yleiskatsauksen parhaisiin ja edullisimpiin yhdistyslainoihin, jotta voit vertailla helposti lainoja keskenään, halutessasi yhdistää nykyiset pienemmät luottosi.

Lainojen yhdistäminen Santander 
Santanderin yhdistelylaina poikkeaa jonkin verran lainojen yhdistämisestä muissa pankeissa. Santander tarjoaa lainaa, jotta asiakkaat voivat maksaa pois jo olemassa olevan velan ja niputtaa entiset lainat yhteen paikkaan. Yhdistely laina tulee olemaan halvempi, kuin aikaisemmat pienemmät lainat yhteensä. Lainaamalla yhdistyslainaa Santanderilta, voit lainata rahaa 2000 - 50 000 euroa. Santaderilla ei erikseen ole yhdistyslainaa, joten lainatyyppi lainojen yhdistämiseen on kulutusluotto. Siispä on aiemman lainan takaisinmaksusta on vastuussa asiakas itse.

Lainojen yhdistäminen Santanderilla erityispiirteet: 
 • Voit itse päättää laina-ajan 1 - 10 vuoden väliltä
 • Santanderin lainalaskurilla on mahdollista määrittää lainanotto- ja takaisinmaksuaika ja siten mukauttaa uusi lainoja yhdistävä laina omiin vaatimuksiin nähden
 • HUOMIO: Koska Santanderilla lainatyyppeihin ei kuulu yhdistyslainaa, on sinun tehtäväsi maksaa lainasi takaisin joka aiemmin on kertynyt.
 • Vasta allekirjoitettu lainasopimus sitoo sinut ottamaan yhdistelylainan
 • Lainan hakeminen tapahtuu netissä

Vertaile aina ensin eri vaihtoehtoja
Kun haluat löytää edullisimman yhdistyslainan, joka sopii juuri sinun taloudelliseen tilanteeseesi, suosittelemme keskittymään lainoja vertaillessa lainojen todellisiin vuosikorkoihin.

Todellinen vuosikorko on paras vertailukriteeri, koska se kertoo mitä laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan lainanottajalle. Vuosikorko on täsmällisin tieto lainan kokonaiskustannuksista rahaa lainattaessa. Vertailemalla lainatarjouksia ja niiden todellisia vuosikorkoja voidaan löytää edullisin laina. Laina jolla on pienin todellinen vuosikorko on siis edullisin laina.

Mitä lainojen yhdistäminen vaatii?
Lainojen yhdistäminen edellyttää, että sinulla on kaksi tai useampi laina, jotka haluat kerätä yhdeksi suuremmaksi. Voit toki myös kilpailuttaa edellisen lainasi vaikka lainoja olisi vain yksi. Vertailet vain olemassa olevan lainasi korkoja ja kuluja uusien lainoja kustannuksiin. Muut vaatimukset ovat yleensä samoja, kuin kulutuslainaa otettaessa. Tämä tarkoittaa sitä, että lainanhakijasta tehdään luottoluokitus osana lainan hakuprosessia, lainanhakijalla tulee olla kiinteät tulot sekä hakijan täytyy vähintään olla täyttänyt 18-vuotta eikä luottotietorekisterissä saa olla maksuhäiriömerkintää. Kun luottoluokitus on luoto, lähettää lainantarjoaja sinulle sähköpostitse tarjouksen, jonka kokonaiskustannusta voit verrata aiempiin lainoihisi.

Lainanhaku netissä varma järjestelylaina
Useimmilla pankeilla on verkkosivustoillaan lainalaskuri, jonka avulla asiakas voi syöttää omat tietonsa ja vaatimuksensa saadakseen vaikutelman etsimästään luotostaan. Vaikka suurin osa pankeista on lisännyt verkkosivustolleen oman lainalaskurinsa, ovat laskurit kuitenkin käyttöominaisuuksiltaan erittäin samankaltaisia sekä helppokäyttöisiä. Omien tietojen syöttäminen lainalaskuriin onnistuu helposti pankkien verkkosivustoilla. Myös me Morebankerissa olemme luoneet oman lainalaskurimme, jonka avulla suunnittelu on helpompaa. Syötät vain haluamasi lainasumma, korkon, takaisinmaksuajan ja kuinka paljon lainalla on aloituskustannuksia ja muita kuluja, näille varattuihin ruutuihin. Paina näppäintä ''Laske'', saadaksesi yleiskatsauksen lainasta.

Luottoluokitus
Kun lainahakemus lähetetään lainanmyöntäjälle tulee myöntäjä tekemään hakijasta luottoluokituksen, jotta myöntäjä voi tehdä lainatarjouksen hakijalle. Eri lainantarjoajat sisältävät eri kriteereitä luottoluokitukseensa. Esimerkiksi hakijan ikä, tulot, aiempi velka ja työllisyystilanne voivat vaikuttaa hakijan luottoluokitukseen. Jos luottoluokituksesi on hyvä, voit ottaa enemmän lainaa ja paremmilla ehdoilla. Esimerkiksi lainan korko saattaa vaihdella eri lainaottajien välillä.

Lainatarjouksen hyväksynnän jälkeen
Luoton hyväksynnän jälkeen, joko pankki tai lainanottaja tulee maksamaan entisen velan takaisin luotonmyöntäjälle. Jos lainan takaisinmaksu jää lainanottajan hartioille, tulee hän saamaan koko summan tilille, jonka jälkeen takaisinmaksu tulee suorittaa. Eli käytännössä, maksat aiemmat luottosi pois käyttämällä ottamaasi yhdistelylainaa.

Monta pienlainaa 
Montaa eri pienlainaa voi olla hankala hallita. Jos luotonottaja on velkaa monelle eri luotonmyöntäjälle, voi takaisinmaksu olla hankalaa. Tämän takia on järkevää niputtaa luotot yhdeksi, yhdelle ja samalle luotonmyöntäjälle. Näin sinulla on ainoastaan yksi laina hallittavana, kiitos yhdistelylainan.

Lainaa maksuhäiriöstä huolimatta?
Jos lainanhakijalla on maksuhäiriömerkintä, haittaa se lainan ottamista. Monet lainantarjoajat katsovat että, jos lainanhakijalla on maksuhäiriömerkintä ei hänellä ole mahdollisuutta lainata rahaa. Todellisuudessa tämä ei kuitenkaan aina pidä paikkaansa, sillä lainaa on myös mahdollisuus hankkia maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Maksuhäiriömerkintöjä on erilaisia, joten eri merkinnöillä on eri vaikutus lainan saannissa. Emme kuitenkaan suosittele ottamaan lisää velkaa, jos sinulla olet menettänyt luottotietosi.

Voi tuntua mahdottomalta ajatukselta, ottaa uusi luotto, jos olet saanut maksuhäiriömerkinnän. Jos kuitenkin huolehdit velan takaisinmaksusta, tulee siitä olemaan sinulle paljon hyötyä. Aktiivinen velan takaisin maksaminen auttaa sinua parantamaan mahdollisuuksiasi ottaa yhdistyslainaa. Järjestelylaina tulee mainitussa tilanteessa useimmiten olemaan kulutusluotto.

Yhdistä lainat netissäEdullinen luotto
Olemme keränneet sivullemme useita edullisia lainoja. Voit käyttää meidän lainalaskuria ja selvittää miltä haluamasi luotto tulisi näyttämään. Voit löytää edullisimman luoton valitsemalla matalan nimelliskoron mahdollisimman matalan todellisen vuosikoron.

Yritä päästä velasta eroon aktiivisesti
Ota yhteyttä velkojaasi ja ilmaise halukkuutesi maksaa velka takaisin Tee realistinen sopimus velkojasi kanssa ja puhu todellisuuden mukaisesti taloudellisesta tilanteestasi. Jos sinulla on useampi kuin yksi velkoja on tärkeää että otat yhteyttä jokaiseen heistä. Mahdollisuutesi saada yhdistyslainaa paranevat mitä aktiivisempi olet velkasi takaisinmaksussa ja osoitat halukkuutta tehdä yhteistyötä velkojasi kanssa. Aktiivinen osallistumisesi näyttää pankille, että olet halukas yhteistyöhön sekä haluat päästä veloistasi eroon sekä haluat saada taloudellisen tilanteesi kuntoon. 

Nämä ovat asioita, jotka lasketaan eduksi kun haet luottoa uudelta pankilta. Sillä on myös merkitystä kuinka suurta yhdistyslainaa olet hakemassa. Lainanantajalle on pienempi riski lainata rahaa, jos luottosumma on pienempi. Kun summa on pieni on todennäköisempää, että luotonottaja tulee maksamaan rahat takaisin takaisinmaksuajassa, kuin suurempien lainojen kanssa. Maksuhäiriömerkintä tulee poistumaan rekisteristä 2-4 vuoden kuluttua merkinnän saamisesta.

Säästä rahaa niputtamalla luotot yhdeksi
On useita tekijöitä, jotka vaikuttavat luotonnottajan saamiin hyötyihin yhdistyslainaa otettaessa. Tässä muutama esimerkki vaikuttavista tekijöistä:

Yhdistettävien lainojen määrä Lainojen yhteinen kokonaissumma Lainojen korko- ja muiden maksujen määrä Pankki, jolta päätät ottaa yhdistyslainan (ja korko sekä muut kustannukset) Säästä rahaa matalalla korolla

Mistä edullisin luotto? 
Olemme keränneet edullisimmat tarjoukset sivustollemme Morebankeriin, jotta sinun on helppoa löytää edullisin laina. Tarkistamalla sivustoltamme löytyvän lainojen yleiskatsauksen voit löytää halvimman luoton, juuri sinun käyttötarkoitukseen.

Kuluttajalle on tärkeää valita pankki, joka tarjoaa matalan korkotason. Lainojen korko on useasti vaihteleva, mikä tarkoittaa että, korko vaihtelee markkinoiden markkinakoron mukaan. Tämän tyyppinen korko on lähtökohtaisesti sekä kokonaisuudessaan halvempi kuin kiinteä korko. Vaikka kiinteässä korossa on oma turvallisuutensa, sillä korko ei tule muuttumaan laina-aikana, tulee kuluttaja maksamaan korkeampaa korkoa kokonaisuudessaan, juurikin tämän turvan vuoksi.

Kallis luotto vs. edullinen luotto
Se, että onko yhdistyslaina halpa vai kallis riippuu jokaisen henkilökohtaisesta tilanteesta. Kun pankit luovat lainanhakijalle luottoluokitusta hakemuksen perusteella, käyttävät he eri perusteita arvioidessaan lainanhakijoiden maksukykyä. Jotkut pankit painottavat lainanhakijan ikää tärkeimpänä ehtona saada yhdistyslainaa. Toiset pankit taas korostavat kotitalouksien tuloja, kun lainaa haetaan. Tämän takia on todella tärkeää, että luet ehdot tarkasti tietyn lainan ottamiseen ja tarkistat yksityiskohtaisesti mitä kukin pankki vaatii lainanhakijoiltaan. Erityisesti mikä voi vaikuttaa lopulliseen lainatarjoukseen lainojen yhdistämisestä on se, että kuinka hyvinvoiva lainanhakijan taloudellinen tilanne on. Tämän takia esimerkiksi, säännölliset tulot ovat positiivinen tekijä edullisen lainan saantiin.

Nopeaa lainaa 
Jos haluat lainata rahaa nopeasti, voit ottaa pienlainan. Pienlainalla voit lainata pieniä summia rahaa, ilmaiseksi tai todella pienillä kuluilla, jos vain voit maksaa luoton nopeasti takaisin.

Yhdistelylainan koko
Ota luottoa vain se määrä, joka vastaa olemassa olevan velkasi kokonaissummaa. Näin vältät sen, että et pysty maksamaan uutta luottoasi takaisin ja riski siitä, että luoton takaisin maksaminen on hankalaa, on pienempi.

Vertaile vaihtoehtoja
Jotta löydät parhaan mahdollisen yhdistyslainan tarpeisiisi, suosittelemme vertailemaan lainoja ja lähettämään useamman lainahakemuksen, sillä näin voit lopulta säästää rahaa. Sinun ei tarvitse hyväksyä lainantarjoajan lainatarjousta, joten riskiä hakemuksen lähettämisessä ei ole.

Luo yleiskuva taloudellisesta tilanteestasi 
Ennen hakuprosessin aloittamista voi olla hyvä, että tiedät kuinka suuri yhdistelylainan tulisi olla ja kuinka pitkä takaisinmaksuaika sopii juuri sinulle. Kun hankit useamman lainatarjouksen, saat paremman yleiskatsauksen myös lainamarkkinoiden tarjonnasta ja realistisen pohjan lainojen vertailulle.

Kilpailu markkinoilla
Kuluttajana sinulle on hyötyä markkinoilla vallitsevasta kovasta kilpailusta. Tämänkin takia on hyvä viettää hyvä tovi luottojen vertailuun, jotta löydät oikeasti edullisimman luoton juuri sinulle


Kuinka valita yhdistelylaina? 

Kun etsit parasta lainaa lainojen yhdistämiseen, tärkeintä on lainojen vertailu. Vertailusivustot kuten Morebanker.fi ovat käteviä apuvälineitä henkilölle, joka haluaa ottaa lainaa netistä. Suosittelemme lainanhakijoita hakemaan vähintään kolmea eri lainaa, ennen lainatarjouksen allekirjoittamista. Lainanhakeminen ei sido hakijaan mihinkään. Vasta lainatarjouksesta voit nähdä lainan todelliset kulut ja korot, jotka ovat räätälöity sinua varten, jonka vuoksi suosittelemme usean lainatarjouksen hankkimista. Paras järjestelylaina on se, jonka korot ja kulut ovat matalimmat, jolloin lainanhakija säästää eniten. 

Miten lainojen yhdistäminen onnistuu? 

Ennen kuin otat järjestelylainan, suosittelemme vertailemaan eri lainavahtoehtoja, jotta saat lainan, jonka kulut ja korot ovat mahdollisimman matalat. Kun olet löytänyt haluamasi lainan ja saanut rahat tilillesi, voit alkaa maksaa vanhoja lainojasi pois yksitellen. On älyttömän tärkeää, että käytät uuedn järjestely lainan suoraan aiempien pinempien lainojen pois maksuun. Yleinen käytäntö on, että raha siirtyy kokonaisuudessaan ensin lainanottajan tilille, jonka jälkeen on hänen vastuunsa maksaa aiemat lainat pois. Joissain poikkeustapauksissa kuitenkin lainanmyöntäjä voi maksaa aiemmat lainat pois suoraan uudella yhdistelylainalla asiakkaan puolesta. 

Mitä hyötyä lainojen yhdistämisestä on?

Lainojen yhdistäminen auttaa lainanottajaa saamaan paremman yleiskuvan olemassa olevista lainoista ja auttaa lainojen takaisinmaksussa. Kun lainanottajalla on useita yksittäisiä lainoja, kertyy myös kuluja ja korkoja enemmän. Järjestelylainan kulut ja korot ovat siis useasti kokonaisuudessaan matalammat kuin mitä lainanottaja on tätä ennen maksanut. Kun kuluja on vähemmän, voi lainanottaja maksaa olemassa olevat velat takaisin entistä nopeammin. 

Voinko yhdistää lainat, jos minulla on ainoastaan kaksi aiempaa lainaa?

Voit yhdistää. Jos sinulla on kaksi tai useampi aiempi laina, voit ottaa järjestelylainan ja niputtaa aiemmat lainat yhdeksi. Jos sinulla on ainoastaan yksi laina, voi olla myös kannattavaa kilpailuttaa tämä laina tasaisin väliajoin. notifyImg
logo

Ilmoita sähköpostiosoitteesi ja saat meiltä muita edullisia lainatarjouksia::Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi

Ehdot