MoreBanker.FI

Yhdistä lainasi

Lainojen yhdistäminen on sinulle, joka haluat niputtaa lainat ja säästää rahaa lainojen kuluissa ja koroissa. Lue lisää alta ja tutustu lainavaihtoehtoihimme!

- Lue lisää -Niputa lainasi yhteen
niputa lainasi yhteen.jpgLainojen yhdistäminen voi olla suuri apu monelle. Nykyään on helppoa ja yksinkertaista ottaa lainaa, joka on johtanut siihen, että monet ihmiset ovat joutuneet velkakierteeseen. Tämä voi koitua kalliiksi lainanottajan taloudelle sekä jokaisen luotosta aiheutunutta kustannuksen seuraaminen voi olla hankalaa, jos lainoja on useita. On mahdollista yhdistää luotot ja usein myös löytää parempi ratkaisu lainojen takaisin maksamiselle. Tämä voidaan suorittaa järjestelylainan avulla. Jatka lukemista jos haluat yhdistää lainojasi.

Monille voi tuntua ristiriitaiselta uuden lainan ottaminen, entisten jo olemassa olevien lainojen tilalle. On kuitenkin useita hyötyjä siitä, että lainat on niputettu yhdeksi. Lainojen yhdistaminen voi helpottaa tilannettasi siis usealla eri tavalla.

Yhdistämisen jälkeen, lainanottajalla on vain yksi laina, josta huolehtia . Lue lisätietoa tältä sivulta ja saat vastauksen useisiin käytännön kysymyksiin lainojen yhdistämisestä. Kuvailemme muun muassa tilanteita, joissa lainojen yhdistäminen voi olla kannattavaa. Netistä voit myös löytää vaihtoehtoja järjestelylainalle, joita monet lainanantajat tarjoavat sivustoillaan. Tässä artikkelissa annamme ohjeita siitä, miten lainanottajana osaat valita taloudellisesti parhaan mahdollisen luoton, lainojen yhdistämisen kannalta.

Mikä on järjestelylaina?
Lainojen yhdistämisellä voidaan niputtaa useita pieniä lainoja yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Tämän takia tätä toimenpidettä kutsutaan lainojen yhdistämiseksi tai järjesjestelylainaksi.
Useiden lainojen ottaminen voi johtaa hallitsemattomaan taloudelliseen tilanteeseen. Monet pankit ovat valmiita antamaan lainaa, joka yhdistää luotot, jotta luotonottajalla olisi vain yksi luotto, jota maksaa takaisin. Yhdistelylaina niputtaa siis lainat yhdeksi isommaksi luotoksi, jolloin takaisinmaksu on helpompaa kun lainanottaja maksaa takaisin vain yhtä lainaa. Luottojen yhdistäminen on siis kirjaimellisesti, usean lainan yhdistäminen yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Kyseessä on hyvinkin yleinen käytäntö, jos lainanottajalle on kertynyt useita lainoja. Järjestelylainan avulla voit säästää useita satoja euroja, edullisemman koron ja kulujen vuoksi.

Miten lainat yhdistetään?
Kun haet lainojen yhdistämistä pankista, sinulle tarjotaan yleensä kahta tapaa tehdä niin. Pankki voi maksaa olemassa olevan velkasi takaisin, jolloin lainanottajalla ei enää ole takaisin maksettavaa velkaa aiemmista lainoista. Samalla saat uuden lainan pankilta, jota maksat takaisin tasaerissä kuukausittain. Edellä mainittu on yleisin tapa, jota pankit käyttävät lainojenyhdistämistä. Näin pankki voi olla varma, että rahat käytetään oikeaan käyttötarkoitukseen ja luotonottajan välttyy vaivalta. Luotonottajan tehtäväksi jää ainoastaan huolehtia uuden velan takaisinmaksusta.

Pankit kilpailevat asiakkaistaan aivan kuten kaikki muutkin yritykset. Tällä on myönteinen vaikutus luottojen kustannuksille. Loppujen lopuksi tämä tarkoittaa sitä, että luotonottajan taloudellinen tilanne kohenee, kun lainat on yhdistetty yhdeksi isommaksi lainaksi. Säästät selvää rahaa kuukausikoroissa, -maksuissa ja muissa kuluissa. Tämä johtuu siitä, että velan yhdistämisen jälkeen maksettavana on vain yhdet kulut, joista sinun tulee huolehtia. Lainojen yhdistämisellä on myös henkiselle tasapainolle myönteinen vaikutus. Yleiskatsaus, jonka lainojen yhdistäminen antaa on tärkeä, jotta saat selkeän kuvan taloudellisesta tilanteestasi. Velkaantuminen ja epätietoisuus todellisesta lainasummasta on sekä stressaavaa että turhauttavaa. Lainojen yhdistäminen on helppoa, nopeaa sekä antaa hyödyllisen yleiskatsauksen olemassa olevista lainoista. Yhidstälainat yhdeksi lainaksi mikäli vain yhden lainan takaisinmaksu kuulostaa paremmalta!

Missä yhdistää vanhat kulutusluotot yhdeksi lainaksi ?
Suomessa on useita lainanmyöntäjiä, jotka tarjoavat yhdistyslainoja. Me Morebankerissa olemme laatineet yleiskatsauksen parhaisiin ja edullisimpiin yhdistyslainoihin, jotta voit vertailla helposti lainoja keskenään, halutessasi yhdistää nykyiset pienemmät luottosi.

Lainojen yhdistäminen Santander 
Santanderin yhdistelylaina poikkeaa jonkin verran lainojen yhdistämisestä muissa pankeissa. Santander tarjoaa lainaa, jotta asiakkaat voivat maksaa pois jo olemassa olevan velan ja niputtaa entiset lainat yhteen paikkaan. Yhdistely laina tulee olemaan halvempi, kuin aikaisemmat pienemmät lainat yhteensä. Lainaamalla yhdistyslainaa Santanderilta, voit lainata rahaa 2000 - 50 000 euroa. Santaderilla ei erikseen ole yhdistyslainaa, joten lainatyyppi lainojen yhdistämiseen on kulutusluotto. Siispä on aiemman lainan takaisinmaksusta on vastuussa asiakas itse.

Lainojen yhdistäminen Santanderilla erityispiirteet: 
 - Voit itse päättää laina-ajan 1 - 10 vuoden väliltä
 - Santanderin lainalaskurilla on mahdollista määrittää lainanotto- ja takaisinmaksuaika ja siten mukauttaa uusi lainoja yhdistävä laina omiin vaatimuksiin nähden
 - HUOMIO: Koska Santanderilla lainatyyppeihin ei kuulu yhdistyslainaa, on sinun tehtäväsi maksaa lainasi takaisin joka aiemmin on kertynyt.
 - Vasta allekirjoitettu lainasopimus sitoo sinut ottamaan yhdistelylainan
Lainan hakeminen tapahtuu netissä

Yhdistä lainat Rahalaitoksella
Lainojen yhdistäminen onnistuu myös Rahalaitos palvelun avulla, jos aiempien lainojen yhteenlaskettu summa ei ylitä 70 000 euroa. Rahalaitokselta on siis mahdollisuus saada suurin verkosta saatava lainasumma, joka voi auttaa sinua yhdistämään lainasi. Kyseessä on lainanvälittäjä, joten Rahalaitos ei itse tarjoa asiakkailleen lainaa vaan välittää useiden eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainoja asiakkailleen. Suurin hyöty lainanvälittäjässä on se, että voit saada yhdellä lainahakemuksella useita eri lainatarjouksia, joista voit valita parhaimman. Lue lisää Rahalaitoksesta täältä.

Miksi yhdistää lainat? 
On järkevää niputtaa kaksi tai useampi laina, jolloin saat lainoista paremman käsityksen. Uudella luotolla, voit maksaa vanhat velat takaisin ja maksettavaksesi jää ainoastaan järjestelylaina. Säästät kuluissa ja koroissa jopa satoja euroja tilanteessa, jossa uudet kulut ja korot ovat huomattavasti matalammat. Uuden korkokaton myötä järjestelylaina on entistäkin parempi vaihtoehto.

Lainojen yhdistämisestä hyödyt juuri sinä. Saat paremman otteen taloudestasi, koska sinulla on vain yksi laina usean pienemmän sijaan. Tämä voi jo helpottaa takaisinmaksua. Useimmiten on myös edullisempaa yhdistää lainat, koska korkoa pystytään alentamaan, kun luotot on kerätty yhdeksi suuremmaksi yhdistelylainaksi. Edullisimman koron saat vertailemalla lainoja keskenään. Valitse lainavaihtoehdoista se jonka, vuosikorko on matalin. Järjestelylainan avulla voit siis saavuttaa tilanteen jossa vain yhden lainan takaisinmaksu on helpompaa. Lainavertailusivustot, kuten Morebanker.fi, auttavat sinua löytämään edullisimman luoton juuri sinulle.

Hyvät puolet
Velkojen niputtaminen vaikuttaa myönteisesti paljon muuhunkin, kuin käteen jäävään summaan lainanlyhennyksen jälkeen. Olemme listanneet muutamia syitä siitä, miksi yhdistäminen kannattaa:

 • Yhdistäminen luo yleiskatsauksen taloudellisesta tilanteeseen, jotta on helpompaa pysyä budjetin asettamissa rajoissa
 • Luotonottajalla on hyvä mahdollisuus nostaa kuukausittaista lainanlyhennys summaansa Luotonottaja päättää itse luottosumman sekä takaisinmaksuajan.
 • Yhdistelylainan hakeminen netistä on helppoa. On myös vaivatonta hyväksyä tarjous yhdistelylainasta Useimmiten netissä olevat pankit vaativat lainatarjouksen allekirjoittamisen verkkopankkitunnuksilla
 • Useimmiten luotonottaja säästyy nykyisen velan takaisinmaksulta, sillä pankki hoitaa sen lainan järjestelylainan hyväksynnän jälkeen
 • Luottojen yhdistäminen hoituu yleensä vakuudettomalla luotolla, joka ei vaadi takaajaa, joten luotonottajan ei tarvitse vakuuttaa luottoa
 • Velkojen yhdistäminen helpottaa ja nopeuttaa velan hallinnointia, kun ne yhdistetään yhdeksi - Sinun tarvitsee maksaa ainoastaan pois yhdistetyt lainasi pois.

Yhdistä lainasi, jos:
Useiden pienempien lainojen niputtaminen yhdeksi voi auttaa monia. Lainojen yhdistämistä  kannattaa harkita, jos sinulla on useampi luotto entuudestaan. Alla on lueteltu eri tilanteita, jolloin sinun kannattaa yhdistä lainasi.
Yhdistä lainat jos: 

 • Sinulla on useita pienempiä lainoja usealta eri lainanantajalta
 • Haluat saada hyvän yleiskatsauksen olemassa olevasta velastasi
 • Haluat paremman taloudellisen tilanteen, jonka lainojen yhdistäminen yhdeksi voi taata
 • Haluat matalamman korkotason

Järjestele lainasi
Korkokatto 1.9.2019
Vuoden 2019 syyskuussa voimaan astunut kulutusluottojen korkokatto rajoittaa sekä luoton nimelliskorkoa, että muita lainan kuluja. Korkokatto on asetettu 20% ja muita kuluja tämän lisäksi luotolle voi kertyä enintään 150 euroa vuositasolla. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki tarjottavat nettilainat tällä hetkellä, noudattavat edellä mainittuja lainaehtoja. Jos olet siis ottanut lainan tai useita eri lainoja ennen korkokaton voimaan astumista, suosittelemme kilpailuttamaan lainat uudestaan. Yhdistä lainoja joiden korko on siis korkeampi, kuin uusi korkokatto. Tämä on myös hyvä tilaisuus yhdistää nykyiset lainat yhdeksi, sillä uusi korko ja kulut voivat olla huomattavasti matalammat yhdistelylainallesi kun maksat takaisin vain yhtä lainaa. Näin voit säästää huomattavasti rahaa sekä aikaa ja yhdistäminen kannttaa taloudellisista syistä. 

Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen
Luoton hyväksynnän jälkeen, joko pankki tai lainanottaja tulee maksamaan entisen velan takaisin luotonmyöntäjälle. Jos lainan takaisinmaksu jää lainanottajan hartioille, tulee hän saamaan koko summan tilille, jonka jälkeen takaisinmaksu tulee suorittaa. Eli käytännössä, maksat aiemmat luottosi pois käyttämällä ottamaasi yhdistelylainaa. Jos taas rahoituspalvelu maksaa aiemmat velkasi pois, tällöin maksat vain takaisin yhdistelylainan. Voit saada siis maksettua kaikki aiemmat luottosi takaisin hetkessä, jonka jälkeen oman talouden hoito on helpompaa. 

Luo itsellesi talousarvio ja saat paremman yleiskuvan taloudellisesta tilanteestasi 
Yleiskatsaus käytettävissä olevista tuloista voidaan luoda tekemällä talousarvio omasta taloudellisesta tilanteesta. Suosittelemme tekemään talousarvion eli budjetin kuukausittaisista tuloista sekä menoista. Tulojen ja menojen erotus on lopulta se summa, joka sinulla on käytettävissään kustannuksiesi jälkeen. Näin tiedät, tarvitsetko todella lainaa, kuinka paljon sekä sen, kuinka paljon voit lyhentää lainaa kuukausittain. On siis tärkeää suunnitella huolella lainanotto, ennen lainatarjouksen allekirjoittamista.


Yhdistä lainasi valitsemalla pienin korko
Edullisimman lainan löytämisessä tärkein asia on ottaa huomioon lainan korko. Edullisimman koron löytäminen ei kuitenkaan aina ole niin helppoa. Helpoin tapa vertailla lainan korkoja on todellisen vuosikoron vertaileminen. Lainan todellinen vuosikorko kertoo kuinka paljon kaikki lainan korot ja kulut maksavat lainaajalle yhdessä vuodessa. Tämä luku on ilmoitettu prosentuaalisesti. Lainojen yhdistämisestä saat parhaimman hyödyn kun todellinen vuosikorko on pienempi järjestelylainalla kuin aiemmilla pienemmillä lainoilla. Lainan takaisinmaksun yhteydessä lainan ottaja tulee siis maksamaan järjestleylainan matalemman koron ja säästää rahaa. Takaisinmaksettava summa on kokonaisuudessaan pienempi järjestelylainalla, kun lainalla on pieni korko suhteessa aiempiin lainoihin. Lainojen yhdistämistä kannattaa harkita, jos usean eri lainan takaisin maksaminen on tullut epäkäytännölliseksi tai uskot markkinoilla tarjottavan koron olevan entistä matalampi.

Voinko niputtaa lainat?Voinko yhdistää lainani? 
Jos sinulla on useita pienempiä lainoja ja etkä ehkä pysy enää niiden laskuissa mukana, voi lainojen yhdistäminen olla hyvä ajatus. Lähes samat säännöt, kuin minkä tahansa kulutusluoton ottamisessa pätevät kun halutaan yhdistää lainat. Sinun tulee täyttää liuta vaatimuksia kuten esimerkiksi se, että lainojen yhdistäminen ei onnistu, jos luottotietosi eivät ole kunnossa. Voi olla haastavaa pysyä monien eri pienempien lainojen kustannusten perässä. Joillakin lainoista saattaa olla matala korko, toisilla taas korkea. Tällaisessa tilanteessa on selvää, että lainojen yhdistäminen on hyvä ajatus, sillä saat paremman yleiskuvan omasta taloudellisesta tilanteestasi ja pystyt säästämään kuluissasi. On myös helpompaa suunnitella miten aiot maksaa lainasi takaisin, kun lainat on niputettu yhdeksi.

Yhdistä lainat pienin korko
Kun etsit uutta lainaa, joka niputtaa nykyiset pienemmät luottosi yhteen, on joitakin asioita joihin sinun tulisi kiinnittää huomiota. Mistä saat parhaan yhdistelylainan riippuu henkilökohtaisesta tilanteestasi. Luottoja yhdistettäessä hyötyä on myös luottosumman joustavuudesta, jolloin pienempi luotto saattaa riittää jos sinulla on vain pieni summa velkaa.

Paremman tarjouksen saat myös jos haet yhdistelylainaa rinnakkaishakijan kanssa. Voit yhdistää esimerkiksi lainan avo- tai aviopuolisosi kanssa, ja säästää rahaa kuluissa ja koroissa. Kannattaa ottaa huomioon ennen luoton ottoa se, että olette molemmat vastuussa luotosta kun haette sitä yhdessä. On siis tärkeää, että luotat henkilöön jonka kanssa otat lainan yhdessä.

Kuinka suuri yhdistelylainan tulisi olla?  
Lainoja yhdistettäessä, on tärkeää että uusi laina on kooltaan yhtä suuri kuin pienempien lainojen yhteenlaskettu takaisinmaksettava lainasumma. Yhdistyslainan koon ei kuitenkaan tulisi olla suurempi kuin takaisinmaksuun vaadittava summa, sillä se ei hyödytä sinua. Jos esimerkiksi olet velkaa yhdestä lainasta 1 000 euroa ja toisesta 2 500 euroa, uuden lainan summan tulisi olla 3 500 euroa, eikä yhtään sen enempää. On myös mahdollista lainata rahaa noin 50 000 euroon saakka, jos tätä todella tarvitset. Summa kuitenkin vaihtelee eri pankkien ja lainanmyöntäjien välillä, ottaen huomioon sinun taloudellisen tilanteesi.
Tärkeää huomioitavaa ennen järjestelylainan ottamista:

 • Ennen kuin alat etsiä järjestyslainaa, on tärkeää miettiä, mikä on juuri sinulle tärkeää lainaa otettaessa.
 • Onko sinulle tärkeää, että pääset olemassa olevasta velasta eroon mahdollisimman nopeasti, jolloin maksat kuukausittain enemmän velkaa lyhennettäessä?
 • Vai onko tärkeää, että pidät kuukausittaiset maksut niin pieninä kuin mahdollista, mutta lainan takaisinmaksuaika on pidempi?

Yhdistä lainasi: mistä edullisin vaihtoehto
Kuten edellä mainittu, on kuluttajien eduksi, että kilpailevia lainantarjoajia on useita, jonka ansiosta lainojen hinnat ovat entistä matalammat. Tämä voi kuitenkin tarkoittaa sitä, että edullista lainaa haettaessa on tarpeellista verrata ensin useita eri lainoja ja lainantarjoajia. Eri lainoja ja lainantarjoajia vertaillessa on muutamia vertailukriteerejä, jotka auttavat nettilainojen kilpailutuksessa. Suurin osa nettipankeista voivat tarjota joustavia yhdistyslaina ratkaisuja, jonka vuoksi on hyvä vertailla lainoja, jotta voidaan löytää paras laina joka tilanteeseen.

Vertaile aina ensin eri vaihtoehtoja
Kun haluat löytää edullisimman yhdistyslainan, joka sopii juuri sinun taloudelliseen tilanteeseesi, suosittelemme keskittymään lainoja vertaillessa lainojen todellisiin vuosikorkoihin.

Todellinen vuosikorko on paras vertailukriteeri, koska se kertoo mitä laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan lainanottajalle. Vuosikorko on täsmällisin tieto lainan kokonaiskustannuksista rahaa lainattaessa. Vertailemalla lainatarjouksia ja niiden korkoja voidaan löytää edullisin laina. Laina jolla on pienin vuosikorko on siis edullisin laina.

Mitä lainojen yhdistäminen vaatii?
Lainojen yhdistäminen edellyttää, että sinulla on kaksi tai useampi laina, jotka haluat kerätä yhdeksi suuremmaksi. Voit toki myös kilpailuttaa edellisen lainasi vaikka lainoja olisi vain yksi. Vertailet vain olemassa olevan lainasi korkoja ja kuluja uusien lainoja kustannuksiin. Muut vaatimukset ovat yleensä samoja, kuin kulutuslainaa otettaessa. Tämä tarkoittaa sitä, että lainanhakijasta tehdään luottoluokitus osana lainan hakuprosessia, lainanhakijalla tulee olla kiinteät tulot sekä hakijan täytyy vähintään olla täyttänyt 18-vuotta eikä luottotietorekisterissä saa olla maksuhäiriömerkintää. Kun luottoluokitus on luoto, lähettää lainantarjoaja sinulle sähköpostitse tarjouksen, jonka kokonaiskustannusta voit verrata aiempiin lainoihisi.

Lainanhaku netissä Varma järjestelylaina
Useimmilla pankeilla on verkkosivustoillaan lainalaskuri, jonka avulla asiakas voi syöttää omat tietonsa ja vaatimuksensa saadakseen vaikutelman etsimästään luotostaan. Vaikka suurin osa pankeista on lisännyt verkkosivustolleen oman lainalaskurinsa, ovat laskurit kuitenkin käyttöominaisuuksiltaan erittäin samankaltaisia sekä helppokäyttöisiä. Omien tietojen syöttäminen lainalaskuriin onnistuu helposti pankkien verkkosivustoilla. Myös me Morebankerissa olemme luoneet oman lainalaskurimme, jonka avulla suunnittelu on helpompaa. Syötät vain haluamasi lainasumma, korkon, takaisinmaksuajan ja kuinka paljon lainalla on aloituskustannuksia ja muita kuluja, näille varattuihin ruutuihin. Paina näppäintä ''Laske'', saadaksesi yleiskatsauksen lainasta.

Luottoluokitus
Kun lainahakemus lähetetään lainanmyöntäjälle tulee myöntäjä tekemään hakijasta luottoluokituksen, jotta myöntäjä voi tehdä lainatarjouksen hakijalle. Eri lainantarjoajat sisältävät eri kriteereitä luottoluokitukseensa. Esimerkiksi hakijan ikä, tulot, aiempi velka ja työllisyystilanne voivat vaikuttaa hakijan luottoluokitukseen. Jos luottoluokituksesi on hyvä, voit ottaa enemmän lainaa ja paremmilla ehdoilla. Esimerkiksi lainan korko saattaa vaihdella eri lainaottajien välillä.

Lainaa maksuhäiriöstä huolimatta?
Jos lainanhakijalla on maksuhäiriömerkintä, haittaa se lainan ottamista. Monet lainantarjoajat katsovat että, jos lainanhakijalla on maksuhäiriömerkintä ei hänellä ole mahdollisuutta lainata rahaa. Todellisuudessa tämä ei kuitenkaan aina pidä paikkaansa, sillä lainaa on myös mahdollisuus hankkia maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Maksuhäiriömerkintöjä on erilaisia, joten eri merkinnöillä on eri vaikutus lainan saannissa. Emme kuitenkaan suosittele ottamaan lisää velkaa, jos sinulla olet menettänyt luottotietosi.

Voi tuntua mahdottomalta ajatukselta, ottaa uusi luotto, jos olet saanut maksuhäiriömerkinnän. Jos kuitenkin huolehdit velan takaisinmaksusta, tulee siitä olemaan sinulle paljon hyötyä. Aktiivinen velan takaisin maksaminen auttaa sinua parantamaan mahdollisuuksiasi ottaa yhdistyslainaa. Järjestelylaina tulee mainitussa tilanteessa useimmiten olemaan kulutusluotto.

Edullinen luotto
Olemme keränneet sivullemme useita edullisia lainoja. Voit käyttää meidän lainalaskuria ja selvittää miltä haluamasi luotto tulisi näyttämään. Voit löytää edullisimman luoton valitsemalla matalan nimelliskoron mahdollisimman matalan todellisen vuosikoron.
Yhdistä lainat netissä

Yritätkö päästä velastasi eroon?
Ota yhteyttä velkojaasi ja ilmaise halukkuutesi maksaa velka takaisin Tee realistinen sopimus velkojasi kanssa ja puhu todellisuuden mukaisesti taloudellisesta tilanteestasi. Jos sinulla on useampi kuin yksi velkoja on tärkeää että otat yhteyttä jokaiseen heistä. Mahdollisuutesi saada yhdistyslainaa paranevat mitä aktiivisempi olet velkasi takaisinmaksussa ja osoitat halukkuutta tehdä yhteistyötä velkojasi kanssa. Aktiivinen osallistumisesi näyttää pankille, että olet halukas yhteistyöhön sekä haluat päästä veloistasi eroon sekä haluat saada taloudellisen tilanteesi kuntoon. 

Nämä ovat asioita, jotka lasketaan eduksi kun haet luottoa uudelta pankilta. Sillä on myös merkitystä kuinka suurta yhdistyslainaa olet hakemassa. Lainanantajalle on pienempi riski lainata rahaa, jos luottosumma on pienempi. Kun summa on pieni on todennäköisempää, että luotonottaja tulee maksamaan rahat takaisin takaisinmaksuajassa, kuin suurempien lainojen kanssa. Maksuhäiriömerkintä tulee poistumaan rekisteristä 2-4 vuoden kuluttua merkinnän saamisesta.

Säästä rahaa niputtamalla luotot yhdeksi
On useita tekijöitä, jotka vaikuttavat luotonnottajan saamiin hyötyihin yhdistyslainaa otettaessa. Tässä muutama esimerkki vaikuttavista tekijöistä:

Yhdistettävien lainojen määrä Lainojen yhteinen kokonaissumma Lainojen korko- ja muiden maksujen määrä Pankki, jolta päätät ottaa yhdistyslainan (ja korko sekä muut kustannukset) Säästä rahaa matalalla korolla

Mistä edullisin luotto? 
Olemme keränneet edullisimmat tarjoukset sivustollemme Morebankeriin, jotta sinun on helppoa löytää edullisin laina. Tarkistamalla sivustoltamme löytyvän lainojen yleiskatsauksen voit löytää halvimman luoton, juuri sinun käyttötarkoitukseen.

Kuluttajalle on tärkeää valita pankki, joka tarjoaa matalan korkotason. Lainojen korko on useasti vaihteleva, mikä tarkoittaa että, korko vaihtelee markkinoiden markkinakoron mukaan. Tämän tyyppinen korko on lähtökohtaisesti sekä kokonaisuudessaan halvempi kuin kiinteä korko. Vaikka kiinteässä korossa on oma turvallisuutensa, sillä korko ei tule muuttumaan laina-aikana, tulee kuluttaja maksamaan korkeampaa korkoa kokonaisuudessaan, juurikin tämän turvan vuoksi.

Säästä rahaa matalalla korolla
Kuluttajalle on tärkeää valita pankki, joka tarjoaa matalan korkotason. Lainojen korko on useasti vaihteleva, mikä tarkoittaa että, korko vaihtelee markkinoiden markkinakoron mukaan. Tämäntyyppinen korko on lähtökohtaisesti sekä kokonaisuudessaan halvempi kuin kiinteä korko. Vaikka kiinteässä korossa on oma turvallisuutensa, sillä korko ei tule muuttumaan laina-aikana, tulee kuluttaja maksamaan korkeampaa korkoa kokonaisuudessaan, juurikin tämän turvan vuoksi.

Kallis luotto vs. edullinen luotto
Se, että onko yhdistyslaina halpa vai kallis riippuu jokaisen henkilökohtaisesta tilanteesta. Kun pankit luovat lainanhakijalle luottoluokitusta hakemuksen perusteella, käyttävät he eri perusteita arvioidessaan lainanhakijoiden maksukykyä. Jotkut pankit painottavat lainanhakijan ikää tärkeimpänä ehtona saada yhdistyslainaa. Toiset pankit taas korostavat kotitalouksien tuloja kun lainaa haetaan. Tämän takia on todella tärkeää, että luet ehdot tarkasti tietyn lainan ottamiseen ja tarkistat yksityiskohtaisesti mitä kukin pankki vaatii lainanhakijoiltaan. Erityisesti mikä voi vaikuttaa lopulliseen lainatarjoukseen lainojen yhdistämisestä, on se että kuinka hyvinvoiva lainanhakijan taloudellinen tilanne on. Tämän takia esimerkiksi, säännölliset tulot ovat positiivinen tekijä edullisen lainan saantiin.

Nopeasti lainaa
Jos haluat lainata rahaa nopeasti, voit ottaa pienlainan. Pienlainalla voit lainata pieniä summia rahaa, ilmaiseksi tai todella pienillä kuluilla, jos vain voit maksaa lainan nopeasti takaisin.

Järjestelylainan koko
Ota lainaa vain se määrä, joka vastaa olemassa olevan velkasi kokonaissummaa. Näin vältät sen, että et pysty maksamaan uutta lainaasi takaisin ja riski siitä, että lainan takaisin maksaminen on vaikeaa on pienempi.

Vertaile vaihtoehtoja
Jotta löydät parhaan mahdollisen yhdistyslainan tarpeisiisi, suosittelemme vertailemaan lainoja ja lähettämään useamman lainahakemuksen, sillä näin voit lopulta säästää rahaa. Sinun ei tarvitse hyväksyä lainantarjoajan lainatarjousta, joten riskiä hakemuksen lähettämisessä ei ole.

Luo yleiskuva taloudellisesta tilanteestasi 
Ennen hakuprosessin aloittamista voi olla hyvä, että tiedät kuinka suuri järjestelylainan tulisi olla ja kuinka pitkä maturiteetti sopii juuri sinulle. Kun hankit useamman lainatarjouksen, saat paremman yleiskatsauksen myös lainamarkkinoiden tarjonnasta ja realistisen pohjan lainojen vertailulle.

Kilpailu markkinoilla
Kuluttajana sinulle on hyötyä lainamarkkinoilla vallitsevasta kovasta kilpailusta. Tämänkin takia on hyvä viettää hyvä tovi lainojen vertailuun, jotta löydät oikeasti edullisimman lainan juuri sinulle.

Kuinka valita yhdistelylaina? 

Kun etsit parasta lainaa lainojen yhdistämiseen, tärkeintä on lainojen vertailu. Vertailusivustot kuten Morebanker.fi ovat käteviä apuvälineitä henkilölle, joka haluaa ottaa lainaa netistä. Suosittelemme lainanhakijoita hakemaan vähintään kolmea eri lainaa, ennen lainatarjouksen allekirjoittamista. Lainanhakeminen ei sido hakijaan mihinkään. Vasta lainatarjouksesta voit nähdä lainan todelliset kulut ja korot, jotka ovat räätälöity sinua varten, jonka vuoksi suosittelemme usean lainatarjouksen hankkimista. Paras järjestelylaina on se, jonka korot ja kulut ovat matalimmat, jolloin lainanhakija säästää eniten. 

Miten lainojen yhdistäminen onnistuu? 

Ennen kuin otat järjestelylainan, suosittelemme vertailemaan eri lainavahtoehtoja, jotta saat lainan, jonka kulut ja korot ovat mahdollisimman matalat. Kun olet löytänyt haluamasi lainan ja saanut rahat tilillesi, voit alkaa maksaa vanhoja lainojasi pois yksitellen. On älyttömän tärkeää, että käytät uuedn järjestely lainan suoraan aiempien pinempien lainojen pois maksuun. Yleinen käytäntö on, että raha siirtyy kokonaisuudessaan ensin lainanottajan tilille, jonka jälkeen on hänen vastuunsa maksaa aiemat lainat pois. Joissain poikkeustapauksissa kuitenkin lainanmyöntäjä voi maksaa aiemmat lainat pois suoraan uudella yhdistelylainalla asiakkaan puolesta. 

Mitä hyötyä lainojen yhdistämisestä on?

Lainojen yhdistäminen auttaa lainanottajaa saamaan paremman yleiskuvan olemassa olevista lainoista ja auttaa lainojen takaisinmaksussa. Kun lainanottajalla on useita yksittäisiä lainoja, kertyy myös kuluja ja korkoja enemmän. Järjestelylainan kulut ja korot ovat siis useasti kokonaisuudessaan matalammat kuin mitä lainanottaja on tätä ennen maksanut. Kun kuluja on vähemmän, voi lainanottaja maksaa olemassa olevat velat takaisin entistä nopeammin. 

Voinko yhdistää lainat, jos minulla on ainoastaan kaksi aiempaa lainaa?

Voit yhdistää. Jos sinulla on kaksi tai useampi aiempi laina, voit ottaa järjestelylainan ja niputtaa aiemmat lainat yhdeksi. Jos sinulla on ainoastaan yksi laina, voi olla myös kannattavaa kilpailuttaa tämä laina tasaisin väliajoin. notifyImg
logo

Ilmoita sähköpostiosoitteesi ja saat meiltä muita edullisia lainatarjouksia::Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi

Ehdot