MoreBanker.FI

Yhdistä lainat

Lainojen yhdistäminen on sinulle, joka haluat yhdistää useita pieniä lainoja yhdeksi suuremmaksi lainaksi ja säästää rahaa lainojen koroissa.

- - Lue lisää - -Niputa lainasi yhteen ja taloudellinen tilanteesi kohenee


Lainojen yhdistäminen voi olla suuri apu monelle. Nykyään on helppoa ja yksinkertaista ottaa lainaa, joka on johtanut siihen, että monet ihmiset ovat joutuneet velkakierteeseen. Tämä voi tulla kalliiksi lainanottajan taloudelle sekä jokaisen yksittäistä lainasta aiheutunutta kustannuksen seuraaminen voi olla hankalaa, jos lainoja on useita. On mahdollista yhdistää lainat ja usein myös löytää parempi ratkaisu lainojen maksamiselle. Tämä voidaan suorittaa järjestelylainan avulla.


Monille voi tuntua ristiriitaiselta uuden lainan ottaminen, entisten jo olemassa olevien lainojen tilalle. On kuitenkin useita hyötyjä siitä, että lainat on niputettu yhdeksi.


Lainojen yhdistämisen jälkeen, lainanottajalla on vain yksi laina, josta tarvitsee huolehtia. Lukemalla lisätietoa tältä sivulta, saat vastauksen useisiin käytännön kysymyksiin lainojen yhdistämisestä. Kuvailemme muun muassa tilanteita, joissa lainojen yhdistäminen voi olla kannattavaa. Netistä voit myös löytää tarjouksia lainojen yhdistämiselle, joita monet lainanantajat tarjoavat sivustollaan. Tässä artikkelissa annamme ohjeita siitä, miten lainanottajana osaat valita taloudellisesti parhaan mahdollisen lainan, lainojen yhdistämiseen.


Mikä on järjestelylaina?


Lainojen yhdistämisellä voidaan kerätä useita pieniä lainoja yhdeksi suureksi lainaksi. Tämän takia tätä toimenpidettä kutsutaan lainojen yhdistämiseksi.


Useiden lainojen ottaminen voi luoda hallitsemattoman taloudellisen tilanteen lainaajalle. Monet pankit ovat valmiita antamaan yhdistelylainan, joka yhdistää luotot, jotta lainanottajalla olisi vain yksi laina, jota maksaa takaisin. Yhdistelylaina niputtaa lainat yhdeksi isommaksi luotoksi, jolloin takaisinmaksu on helpompaa. Lainojen yhdistäminen on siis kirjaimellisesti, usean lainan yhdistäminen yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Kyseessä on hyvinkin yleinen käytäntö, jos lainanottajalle on kertynyt useita lainoja. Järjestelylainan avulla voit säästää useita satoja euroja, edullisemman koron ja kulujen muodossa.


On järkevää kerätä kaksi tai useampi laina yhdeksi lainaksi, jolloin saat lainoista paremman käsityksen. Uudella luotolla, voit maksaa vanhat velat takaisin ja maksettavaksesi jää ainoastaan järjestelylaina. Voit säästää lainan kuluissa ja koroissa jopa satoja euroja tilanteessa, jossa uuden lainan kulut ja korot ovat huomattavasti matalammat. Uuden korkokaton myötä lainojen yhdistäminen on entistäkin parempi vaihtoehto.


Miten lainat yhdistetään?


Kun haet lainojen yhdistämistä pankista, sinulle tarjotaan yleensä kahta tapaa tehdä niin. Pankki voi maksaa olemassa olevan velkasi takaisin, jolloin lainanottajalla ei enää ole takaisin maksettavaa velkaa aiemmista lainoista. Samalla saat uuden lainan pankilta, jota maksat takaisin tasaerissä kuukausittain. Edellä mainittu on yleisin tapa, jota pankit käyttävät lainojenyhdistämistä. Näin pankki voi olla varma, että rahat käytetään oikeaan käyttötarkoitukseen ja luotonottajan välttyy vaivalta. Luotonottajan tehtäväksi jää ainoastaan huolehtia uuden lainan takaisinmaksusta.


Pankit kilpailevat asiakkaistaan aivan kuten kaikki muutkin yritykset. Tällä on myönteinen vaikutus luottojen kustannuksille. Loppujen lopuksi tämä tarkoittaa sitä, että luotonottajan taloudellinen tilanne kohenee, kun lainat on yhdistetty yhdeksi isommaksi lainaksi. Säästät selvää rahaa kuukausikoroissa, -maksuissa ja muissa kuluissa. Tämä johtuu siitä, että velan yhdistämisen jälkeen maksettavana on vain yhdet kulut, joista sinun tulee huolehtia. Lainojen yhdistämisellä on myös henkiselle tasapainolle myönteinen vaikutus. Yleiskatsaus, jonka lainojen yhdistäminen antaa on tärkeä, jotta saat selkeän kuvan taloudellisesta tilanteestasi. Velkaantuminen ja epätietoisuus todellisesta lainasummasta on sekä stressaavaa että turhauttavaa. Lainojen yhdistäminen on helppoa, nopeaa sekä antaa hyödyllisen yleiskatsauksen olemassa olevista lainoista.


Miksi yhdistää lainat? 


Lainojen yhdistämisestä hyödyt sinä. Saat paremman hallinnan taloudestasi, koska sinulla on vain yksi laina usean pienemmän sijaan. Tämä voi helpottaa takaisinmaksua. Useimmiten on myös edullisempaa yhdistää lainat, koska korkoa pystytään alentamaan, kun lainat on kerätty yhdeksi suuremmaksi järjestelylainaksi. Edullisimman koron saat tietenkin vertailemalla lainoja keskenään. Ota lainavaihtoehdoista se jonka, todellinen vuosikorko on matalin. Lainavertailusivustot, kuten Morebanker.fi, auttaa sinua löytämään edullisimman lainan juuri sinulle.


Velkojen yhdistämisen edut  


Velkojen niputtaminen vaikuttaa myönteisesti useampaan tekijään, kuin pelkästään rahallisesti käytettävissäsi olevaan summaan. • Yhdistäminen luo yleiskatsauksen taloudellisesta tilanteeseen, jotta on helpompaa pysyä budjetin asettamissa rajoissa

 • Luotonottajalla on hyvä mahdollisuus nostaa kuukausittaista lainanlyhennys summaansa

 • Luotonottaja päättää itse lainasumman sekä takaisinmaksuajan

 • Järjestelylainan hakeminen netistä on helppoa

 • On myös vaivatonta hyväksyä tarjous yhdistelylainasta

 • Useimmiten netissä olevat pankit vaativat lainatarjouksen allekirjoittamisen verkkopankkitunnuksilla

 • Useimmiten luotonottaja säästyy nykyisen velan takaisinmaksulta, sillä pankki hoitaa sen lainan järjestelylainan hyväksynnän jälkeen

 • Luottojen yhdistäminen hoituu yleensä vakuudettomalla luotolla, joka ei vaadi takaajaa, joten luotonottajan ei tarvitse vakuuttaa lainaa

 • Velkojen yhdistäminen helpottaa ja nopeuttaa velan hallinnointia, kun ne yhdistetään yhdeksi


Milloin yhdistää lainat?
Useiden pienempien lainojen niputtaminen yhdeksi voi helpottaa monia. Alla on lueteltu useita eri tilanteita, jolloin on hyvä harkita järjestelylainaa. • Sinulla on useita pienempiä lainoja usealta eri lainanantajalta

 • Haluat saada hyvän yleiskatsauksen olemassa olevasta velastasi

 • Haluat paremman taloudellisen tilanteen, jonka lainojen yhdistäminen yhdeksi voi taata

 • Haluat matalamman korkotason


Korkokatto 1.9.2019


Vuoden 2019 syyskuussa voimaan astunut kulutusluottojen korkokatto rajoittaa sekä lainan nimelliskorkoa, että muita lainan kuluja. Korkokatto on asetettu 20% ja muita kuluja tämän lisäsi luotolle voi kertyä enintään 150 euroa vuositasolla. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki tarjottavat nettilainat tällä hetkellä, noudattavat edellä mainittuja ehtoja. Jos olet siis ottanut lainan tai useita eri lainoja ennen korkokaton voimaan astumista, suosittelemme kilpailuttamaan lainat uudestaan. Tämä on myös hyvä tilaisuus yhdistää vanhat lainasi yhdeksi, sillä uusi korko ja kulut voivat olla huomattavasti matalammat yhdistelylainallesi. Näin voit säästää huomattavasti rahaa sekä aikaa.


Yhdistä kalliit lainat yhdeksi, saat enemmän rahaa käyttöösi


Yhdistämällä lainasi, maksat vähemmän rahaa takaisin luotonantajalle kuukausittain. Toisin sanoen rahamäärä, joka sinulla on käytettävissä kuukausittain sen jälkeen, kun olet maksanut kaikki kulut, on huomattavasti suurempi. Lainojen yhdistäminen voi tarkoittaa sitä, että käytettävissäsi on enemmän rahaa kuin aikaisemmin. Lainojen yhdistäminen yhdeksi voi siis tuoda liikkumavaraa taloudelliseen tilanteeseesi ja voit esimerkiksi säästää enemmän tai käyttää rahaa johonkin tarpeelliseen.


Luo itsellesi talousarvio ja saat hyvän yleiskuvan taloudellisesta tilanteestasi 


Yleiskatsaus käytettävissä olevista tuloista voidaan luoda tekemällä talousarvio omasta taloudellisesta tilanteesta. Suosittelemme tekemään talousarvion eli budjetin kuukausittaisista tuloista sekä menoista. Tulojen ja menojen erotus on lopulta se summa, joka sinulla on käytettävissään välttämättömien kustannuksien jälkeen. Näin tiedät, tarvitsetko todella lainaa, kuinka paljon lainaa tarvitset sekä sen, kuinka paljon voit lyhentää lainaa kerrallaan. On siis tärkeää suunnitella huolella lainanotto, ennen lainatarjouksen allekirjoittamista.


Voinko yhdistää lainani? 


Jos sinulla on useita pienempiä lainoja ja etkä ehkä pysy enää niiden laskuissa mukana, voi lainojen yhdistäminen olla hyvä ajatus. Lähes samat säännöt, kuin minkä tahansa kulutusluoton ottamisessa pätevät kun halutaan yhdistää lainat. Sinun tulee täyttää liuta vaatimuksia kuten esimerkiksi se, että lainojen yhdistäminen ei onnistu, jos luottotietosi eivät ole kunnossa. Voi olla haastavaa pysyä monien eri pienempien lainojen kustannusten perässä. Joillakin lainoista saattaa olla matala korko, toisilla taas korkea. Tällaisessa tilanteessa on selvää, että lainojen yhdistäminen on hyvä ajatus, sillä saat paremman yleiskuvan omasta taloudellisesta tilanteestasi ja pystyt säästämään kuluissasi. On myös helpompaa suunnitella miten aiot maksaa lainasi takaisin, kun lainat on niputettu yhdeksi.


Paras vaihtoehto lainojen yhdistämiseen


Kun etsit uutta lainaa, joka niputtaa pienemmät lainasi yhteen, on joitakin asioita joihin sinun tulisi kiinnittää huomiota. Mistä saat parhaan lainan lainojen yhdistämiseen riippuu henkilökohtaisesta tilanteestasi. Lainaa yhdistettäessä hyötyä on myös lainasumman joustavuudesta, jolloin pienempi laina saattaa riittää jos sinulla on vain pieni summa velkaa.


Paremman lainatarjouksen saat myös jos haet yhdistelylainaa rinnakkaishakijan kanssa. Voit yhdistää esimerkiksi lainan avo- tai aviopuolisosi kanssa, ja säästää rahaa kuluissa ja koroissa. Kannattaa ottaa huomioon ennen lainan ottoa se, että olette molemmat vastuussa luotosta kun haette lainaa yhdessä. On siis tärkeää, että luotat henkilöön jonka kanssa otat lainan yhdessä.


Kuinka suuri järjestelylainan tulisi olla?  


Lainoja yhdistettäessä, on tärkeää että uusi laina on kooltaan yhtä suuri kuin pienempien lainojen yhteenlaskettu takaisinmaksettava lainasumma. Yhdistyslainan koon ei kuitenkaan tulisi olla suurempi kuin takaisinmaksuun vaadittava summa, sillä se ei hyödytä sinua. Jos esimerkiksi olet velkaa yhdestä lainasta 1 000 euroa ja toisesta 2 500 euroa, uuden lainan summan tulisi olla 3 500 euroa, eikä yhtään sen enempää. On myös mahdollista lainata rahaa noin 50 000 euroon saakka, jos tätä todella tarvitset. Summa kuitenkin vaihtelee eri pankkien ja lainanmyöntäjien välillä, ottaen huomioon sinun taloudellisen tilanteesi.


Tärkeää huomioitavaa ennen järjestelylainan ottamista 


Ennen kuin alat etsiä järjestyslainaa, on tärkeää miettiä, mikä on juuri sinulle tärkeää lainaa otettaessa.


Onko sinulle tärkeää, että pääset olemassa olevasta velasta eroon mahdollisimman nopeasti, jolloin maksat kuukausittain enemmän lainaa lyhennettäessä?
Vai onko tärkeää, että pidät kuukausittaiset maksut niin pieninä kuin mahdollista, mutta lainan takaisinmaksuaika on pidempi?
Yhdistä lainat halvin vaihtoehto
Kuten edellä mainittu, on kuluttajien eduksi, että kilpailevia lainantarjoajia on useita, jonka ansiosta lainojen hinnat ovat entistä matalammat. Tämä voi kuitenkin tarkoittaa sitä, että edullista lainaa haettaessa on tarpeellista verrata ensin useita eri lainoja ja lainantarjoajia. Eri lainoja ja lainantarjoajia vertaillessa on muutamia vertailukriteerejä, jotka auttavat nettilainojen kilpailutuksessa. Suurin osa nettipankeista voivat tarjota joustavia yhdistyslaina ratkaisuja, jonka vuoksi on hyvä vertailla lainoja, jotta voidaan löytää paras laina joka tilanteeseen.


Missä yhdistää lainat?


Suomessa on useita lainanmyöntäjiä, jotka tarjoavat yhdistyslainoja. Me Morebankerissa olemme laatineet yleiskatsauksen parhaisiin ja edullisimpiin yhdistyslainoihin, jotta voit vertailla helposti lainoja keskenään, halutessasi yhdistää pienemmät lainasi.


Vertaile aina ensin eri vaihtoehtoja


Kun haluat löytää edullisimman yhdistyslainan, joka sopii juuri sinun taloudelliseen tilanteeseesi, suosittelemme keskittymään lainoja vertaillessa lainojen todellisiin vuosikorkoihin.


Todellinen vuosikorko on paras vertailukriteeri, koska se kertoo mitä laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan lainanottajalle. Vuosikorko on täsmällisin tieto lainan kokonaiskustannuksista rahaa lainattaessa. Vertailemalla lainatarjouksia ja niiden todellisia vuosikorkoja voidaan löytää edullisin laina. Laina jolla on pienin todellinen vuosikorko on siis edullisin laina.


Mitä lainojen yhdistäminen vaatii?


Lainojen yhdistäminen edellyttää, että sinulla on kaksi tai useampi laina, jotka haluat kerätä yhdeksi suuremmaksi. Voit toki myös kilpailuttaa edellisen lainasi vaikka lainoja olisi vain yksi. Vertailet vain olemassa olevan lainasi korkoja ja kuluja uusien lainoja kustannuksiin. Muut vaatimukset ovat yleensä samoja, kuin kulutuslainaa otettaessa. Tämä tarkoittaa sitä, että lainanhakijasta tehdään luottoluokitus osana lainan hakuprosessia, lainanhakijalla tulee olla kiinteät tulot sekä hakijan täytyy vähintään olla täyttänyt 18-vuotta eikä luottotietorekisterissä saa olla maksuhäiriömerkintää. Kun luottoluokitus on luoto, lähettää lainantarjoaja sinulle sähköpostitse tarjouksen, jonka kokonaiskustannusta voit verrata aiempiin lainoihisi.


Lainanhakuprosessi netissä 


Useimmilla pankeilla on verkkosivustoillaan lainalaskuri, jonka avulla asiakas voi syöttää omat tietonsa ja vaatimuksensa saadakseen vaikutelman etsimästään lainastaan. Vaikka suurin osa pankeista on lisännyt verkkosivustolleen oman lainalaskurinsa, ovat laskurit kuitenkin käyttöominaisuuksiltaan erittäin samankaltaisia sekä helppokäyttöisiä. Omien tietojen syöttäminen lainalaskuriin onnistuu helposti pankkien verkkosivustoilla. Myös me Morebankerissa olemme luoneet oman lainalaskurimme, jonka avulla lainan suunnittelu on helpompaa. Syötät vain haluamasi lainasumma, korkon, laina-ajan ja kuinka paljon lainalla on aloituskustannuksia ja muita kuluja, näille varattuihin ruutuihin. Paina näppäintä ''Laske'', saadaksesi yleiskatsauksen lainasta.


Luottoluokitus


Kun lainahakemus lähetetään lainanmyöntäjälle tulee myöntäjä tekemään hakijasta luottoluokituksen, jotta myöntäjä voi tehdä lainatarjouksen hakijalle. Eri lainantarjoajat sisältävät eri kriteereitä luottoluokitukseensa. Esimerkiksi hakijan ikä, tulot, aiempi velka ja työllisyystilanne voivat vaikuttaa hakijan luottoluokitukseen. Jos luottoluokituksesi on hyvä, voit ottaa enemmän lainaa ja paremmilla ehdoilla. Esimerkiksi lainan korko saattaa vaihdella eri lainaottajien välillä.


Hyväksyntä


Lainan hyväksynnän jälkeen, joko pankki tai lainanottaja tulee maksamaan entisen velan takaisin lainanantajille. Jos lainan takaisinmaksu jää lainanottajan hartioille, tulee hän saamaan koko lainasumman tilille, jonka jälkeen takaisinmaksu tulee suorittaa. Eli käytännössä, maksat aiemmat lainasi pois käyttämällä ottamaasi järjestelylainaa.


Monta pienlainaa 


Montaa eri pienlainaa voi olla hankala hallita. Jos lainanottaja on ottanut lainaa monelta eri lainanmyöntäjältä voi lainan takaisinmaksu olla hankalaa. Tämän takia on järkevää niputtaa lainat yhdeksi, yhdelle ja samalle lainanmyöntäjälle. Näin sinulla on ainoastaan yksi laina hallittavana, kiitos järjestelylainan.


Lainaa maksuhäiriöstä huolimatta?


Jos lainanhakijalla on maksuhäiriömerkintä, haittaa se lainan ottamista. Monet lainantarjoajat katsovat että, jos lainanhakijalla on maksuhäiriömerkintä ei hänellä ole mahdollisuutta lainata rahaa. Todellisuudessa tämä ei kuitenkaan aina pidä paikkaansa, sillä lainaa on myös mahdollisuus hankkia maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Maksuhäiriömerkintöjä on erilaisia, joten eri merkinnöillä on eri vaikutus lainan saannissa. Emme kuitenkaan suosittele ottamaan lisää velkaa, jos sinulla olet menettänyt luottotietosi.


Voi tuntua mahdottomalta ajatukselta, ottaa uutta lainaa jos olet saanut maksuhäiriömerkinnän. Jos kuitenkin huolehdit velan takaisinmaksusta, tulee siitä olemaan sinulle paljon hyötyä. Aktiivinen velan takaisin maksaminen auttaa sinua parantamaan mahdollisuuksiasi ottaa yhdistyslainaa. Järjestelylaina tulee mainitussa tilanteessa useimmiten olemaan kulutusluotto.


Edullinen laina


Olemme keränneet sivullemme useita edullisia lainoja. Voit käyttää meidän lainalaskuria ja selvittää miltä haluamasi laina tulisi näyttämään. Voit löytää edullisimman lainan valitsemalla matalan koron mahdollisimman matalan todellisen vuosikoron.


Yritä päästä velasta eroon aktiivisesti • Ota yhteyttä velkojaasi ja ilmaise halukkuutesi maksaa laina takaisin

 • Tee realistinen sopimus velkojasi kanssa ja puhu todellisuuden mukaisesti taloudellisesta tilanteestasi

 • Jos sinulla on useampi kuin yksi velkoja on tärkeää että otat yhteyttä jokaiseen heistä 

 • Mahdollisuutesi saada yhdistyslainaa paranevat mitä aktiivisempi olet velkasi takaisinmaksussa ja osoitat halukkuutta tehdä yhteistyötä velkojasi kanssa.

 • Aktiivinen osallistumisesi näyttää pankille, että olet halukas yhteistyöhön sekä haluat päästä veloistasi eroon sekä haluat saada taloudellisen tilanteesi kuntoon. 


Nämä ovat asioita, jotka lasketaan eduksi kun haet lainaa uudelta pankilta. Sillä on myös merkitystä kuinka suurta yhdistyslainaa olet hakemassa. Lainanantajalle on pienempi riski lainata rahaa, jos lainasumma on pienempi. Kun lainattava summa on pieni on todennäköisempää, että lainanottaja tulee maksamaan rahat takaisin takaisinmaksuajassa, kuin suurempien lainojen kanssa. Maksuhäiriömerkintä tulee poistumaan rekisteristä 2-4 vuoden kuluttua merkinnän saamisesta.


Säästä rahaa niputtamalla luotot yhdeksi


On useita tekijöitä, jotka vaikuttavat lainanottajan saamiin hyötyihin yhdistyslainaa otettaessa. Tässä muutama esimerkki vaikuttavista tekijöistä: • Yhdistettävien lainojen määrä

 • Lainojen yhteinen kokonaissumma

 • Lainojen korko- ja muiden maksujen määrä

 • Pankki, jolta päätät ottaa yhdistyslainan (ja lainan korko sekä muut kustannukset)

 • Säästä rahaa matalalla korolla


Mistä edullisin laina? 
Olemme keränneet edullisimmat lainat sivustollemme Morebankeriin, jotta sinun on helppoa löytää edullisin laina. Tarkistamalla sivustoltamme löytyvän lainojen yleiskatsauksen voit löytää halvimman lainan juuri sinun käyttötarkoitukseen.
Kuluttajalle on tärkeää valita pankki, joka tarjoaa matalan korkotason. Lainojen korko on useasti vaihteleva, mikä tarkoittaa että, korko vaihtelee markkinoiden markkinakoron mukaan. Tämäntyyppinen korko on lähtökohtaisesti sekä kokonaisuudessaan halvempi kuin kiinteä korko. Vaikka kiinteässä korossa on oma turvallisuutensa, sillä korko ei tule muuttumaan laina-aikana, tulee kuluttaja maksamaan korkeampaa korkoa kokonaisuudessaan, juurikin tämän turvan vuoksi.


Kallis luotto vs. edullinen luotto


Se, että onko yhdistyslaina halpa vai kallis riippuu jokaisen henkilökohtaisesta tilanteesta. Kun pankit luovat lainanhakijalle luottoluokitusta hakemuksen perusteella, käyttävät he eri perusteita arvioidessaan lainanhakijoiden maksukykyä. Jotkut pankit painottavat lainanhakijan ikää tärkeimpänä ehtona saada yhdistyslainaa. Toiset pankit taas korostavat kotitalouksien tuloja kun lainaa haetaan. Tämän takia on todella tärkeää, että luet ehdot tarkasti tietyn lainan ottamiseen ja tarkistat yksityiskohtaisesti mitä kukin pankki vaatii lainanhakijoiltaan. Erityisesti mikä voi vaikuttaa lopulliseen lainatarjoukseen lainojen yhdistämisestä, on se että kuinka hyvinvoiva lainanhakijan taloudellinen tilanne on. Tämän takia esimerkiksi, säännölliset tulot ovat positiivinen tekijä edullisen lainan saantiin.


Nopea laina 


Jos haluat lainata rahaa nopeasti, voit ottaa pienlainan. Pienlainalla voit lainata pieniä summia rahaa, ilmaiseksi tai todella pienillä kuluilla, jos vain voit maksaa lainan nopeasti takaisin.


Järjestelylainan koko


Ota lainaa vain se määrä, joka vastaa olemassa olevan velkasi kokonaissummaa. Näin vältät sen, että et pysty maksamaan uutta lainaasi takaisin ja riski siitä, että lainan takaisin maksaminen on vaikeaa on pienempi.


Vertaile vaihtoehtoja


Jotta löydät parhaan mahdollisen yhdistyslainan tarpeisiisi, suosittelemme vertailemaan lainoja ja lähettämään useamman lainahakemuksen, sillä näin voit lopulta säästää rahaa. Sinun ei tarvitse hyväksyä lainantarjoajan lainatarjousta, joten riskiä hakemuksen lähettämisessä ei ole.


Luo yleiskuva taloudellisesta tilanteestasi 


Ennen hakuprosessin aloittamista voi olla hyvä, että tiedät kuinka suuri järjestelylainan tulisi olla ja kuinka pitkä maturiteetti sopii juuri sinulle. Kun hankit useamman lainatarjouksen, saat paremman yleiskatsauksen myös lainamarkkinoiden tarjonnasta ja realistisen pohjan lainojen vertailulle.


Kilpailu markkinoilla


Kuluttajana sinulle on hyötyä lainamarkkinoilla vallitsevasta kovasta kilpailusta. Tämänkin takia on hyvä viettää hyvä tovi lainojen vertailuun, jotta löydät oikeasti edullisimman lainan juuri sinulle.


 


 


 notifyImg
logo

Ilmoita sähköpostiosoitteesi ja saat meiltä muita edullisia lainatarjouksia::Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi

Ehdot