MoreBanker.FI

Yhdistä lainat

Lainojen yhdistäminen on sinulle, joka haluat yhdistää useita pieniä lainoja yhdeksi suuremmaksi lainaksi ja säästää rahaa lainojen koroissa.

- - Lue lisää - -Yhdistä lainat


Nykyään on helppoa ja yksinkertaista ottaa lainaa, joka on johtanut siihen että monet ihmiset ovat joutuneet kokemaan velkakierteen. Tämä voi tulla kalliiksi lainanottajan taloudelle sekä voi olla hankalaa seurata jokaista yksittäistä lainasta aiheutunutta kustannusta, jos lainoja on useita.


On mahdollista yhdistää lainat ja usein myös löytää parempi ratkaisu lainojen maksamiselle.


Tämä voidaan suorittaa lainojen yhdistämisen avulla.


Monille voi tuntua ristiriitaiselta uuden lainan ottaminen, entisten jo olemassa olevien lainojen tilalle. On kuitenkin muutamia hyötyjä siitä, että lainat on yhdistetty yhdeksi.


Lainojen yhdistämisen jälkeen, lainanottajalla on vain yksi laina, jota maksaa takaisin.


Lukemalla lisätietoa tästä artikkelista, saat vastauksen useisiin käytännön kysymyksiin lainojen yhdistämisestä. Kuvailemme muun muassa tilanteita, joissa lainojen yhdistäminen voi olla hyvä ajatus.


Netistä voit myös löytää tarjouksia lainojen yhdistämiselle, joita monet lainanantajat tarjoavat sivustollaan. Tässä artikkelissa annamme ohjeita siitä, miten lainanottajana osaat valita taloudellisesti parhaan mahdollisen lainan lainojen yhdistämiseen.


Lainojen yhdistämisen tarkoitus


Useiden lainojen ottaminen voi luoda hallitsemattoman taloudellisen tilanteen. Monet pankit ovat valmiita järjestelylainan, joka yhdistää lainat, jotta lainanottajalla olisi vain yksi laina, jota maksaa takaisin.


Mitä apua lainojen yhdistämisestä on?


Lainojen yhdistämisellä voidaan kerätä useita pieniä lainoja yhdeksi suureksi lainaksi. Tämän takia tätä toimenpidettä kutsutaan lainojen yhdistämiseksi. On järkevää kerätä kaksi tai useampi laina yhdeksi lainaksi, jolloin saat lainoista paremman käsityksen.


Se on käytännöllistä


Kun haet lainojen yhdistämistä pankista, tarjotaan sinulle yleensä kahta tapaa lainojen yhdistämiseen.


Pankki voi maksaa olemassa olevan lainan takaisin, jolloin lainanottajalla ei enää ole takaisin maksettavaa velkaa. Samalla saat uuden lainan pankilta, jolloin on lainanottajan velvollisuus maksaa takaisin lainoja yhdistävä laina. Edellä mainittu on yleisin tapa, jota pankit käyttävät lainojen yhdistämiseen. Näin pankki voi olla varma, että rahat käytetään oikeaan käyttötarkoitukseen ja lainanottajan välttyy vaivalta.  


Pankit kilpailevat asiakkaistaan aivan kuten kaikki muutkin yritykset. Tällä on myönteinen vaikutus lainojen kustannuksille.


Loppujen lopuksi tämä tarkoittaa sitä, että lainanottajan taloudellinen tilanne kohenee kun lainat on yhdistetty yhdeksi isommaksi lainaksi. Säästät rahaa lainojen kuukausikoroissa, -maksuissa ja muissa kuluissa. Tämä johtuu siitä, että lainojen yhdistämisen jälkeen lainalla on vain yhdet kulut, joista sinun tulee huolehtia.


Lainojen yhdistämisellä on myös henkiselle tasapainolle myönteinen vaikutus. Yleiskatsaus, jonka lainojen yhdistäminen antaa on tärkeä, jotta saat selkeän kuvan taloudellisesta tilanteestasi. Velkaantuminen ja epätietoisuus todellisesta lainasummasta on sekä stressaavaa että turhauttavaa.


Lainojen yhdistäminen on helppoa, nopeaa sekä antaa hyödyllisen yleiskatsauksen olemassa olevista lainoista.


Miksi yhdistää lainat?  


Lainojen yhdistäminen tarkoittaa, että saat paremman hallinnan taloudestasi, koska sinulla on vain yksi laina usean lainan sijaan. Tämä voi helpottaa lainan takaisinmaksua. Useimmiten on myös edullisempaa yhdistää lainat, koska korkoa pystytään alentamaan kun lainat on kerätty yhdeksi suuremmaksi järjestlelylainaksi.


Velkojen yhdistämisen edut  


Velkojen kerääminen vaikuttaa myönteisesti useampaan tekijään eikä pelkästää rahallisesti käytettävissä olevaan summaan.


- Lainojen yhdistäminen luo yleiskatsauksen taloudellisesta tilanteeseen, jotta on helpompaa pysyä budjetin asettamissa rajoissa


- Lainanottajalla on hyvä mahdollisuus nostaa kuukausittaista lainanlyhennys määräänsä


- Lainanottaja päättää itse lainasumman sekä takaisinmaksuajan


- Lainojen yhdistämisen hakeminen netistä on helppoa


- On myös vaivatonta hyväksyä lainatarjous lainojen yhdistämiselle


- Useimmiten netissä olevat pankit vaativat lainatarjouksen allekirjoittamisen verkkopankkitunnuksilla


- Useimmiten lainanottaja säästyy nykyisen velan takaisinmaksulta, sillä pankki hoitaa sen lainan hyväksynnän jälkeen


- Lainojen yhdistäminen hoituu yleensä lainalla ilman vakuuksia, joten lainanottajan ei tarvitse asettaa omaisuuttaan lainan vakuudeksi


- Velkojen yhdistäminen helpottaa ja nopeuttaa, lainan hallinnointia kun lainat yhdistetään yhdeks


Kuka voi yhdistää lainat? 


Useiden lainojen yhdistäminen yhdeksi voi helpottaa monia. Alla on lueteltu useita tilanteita, jolloin on hyvä harkita lainojen yhdistämistä.


- Sinulla on useita pienempiä lainoja usealta eri lainanantajalta


- Haluat saada hyvän yleiskatsauksen lainoistasi


- Haluat paremman taloudellisen tilanteen, jonka lainojen yhdistäminen yhdeksi voi taata


- Haluat matalamman korkotason


Taloudellinen hyöty 


Yhdistämällä lainasi, maksat vähemmän rahaa takaisin kuukausittain. Toisin sanoen rahamäärälle, joka sinulla on käytettävissä kuukausittain, sen jälkeen kun olet maksanut kaikki kulut.


Lainojen yhdistäminen voi tarkoittaa sitä, että käytettävissäsi on enemmän rahaa kuin aikaisemmin. Lainojen yhdistäminen yhdeksi voi siis tuoda liikkumavaraa taloudelliseen tilanteeseesi.


Luo budjetti ja saat yleiskatsauksen taloudellisesta tilanteestasi 


Yleiskatsaus käytettävissä olevista tuloista voidaan luoda tekemällä talousarvio omasta taloudellisesta tilanteesta. Suosittelemme tekemään talousarvion eli budjetin kuukausittaisista tuloista sekä menoista. Tulojen ja menojen erotus on lopulta se summa, joka henkilöllä on käytettävissään pakollisten kustannuksien jälkeen.


Voinko yhdistää lainani? 


Jos sinulla on useita pienempiä lainoja ja etkä ehkä pysy enää niiden laskuissa mukana, voi lainojen yhdistäminen olla hyvä idea. Lähes samat säännöt, kuin minkä tahansa kulutusluoton ottamisessa pätevät kun halutaan yhdistää lainat. Sinun tulee täyttää vaatimuksia kuten esimerkiksi, lainojen yhdistäminen ei onnistu, jos luottotietosi eivät ole kunnossa.


Voi olla haastavaa pysyä monien eri pienempien lainojen kustannusten perässä. Joillakin lainoista saattaa olla matala korko, toisilla taas korkea. Tällaisessa tilanteessa on selvää, että lainojen yhdistäminen on hyvä ajatus, sillä saat paremman yleiskuvan omasta taloudellisesta tilanteestasi ja pystyt säästämään kuluissasi.  


Paras vaihtoehto lainojen yhdistämiseen


Kun etsit uutta lainaa, joka niputtaa pinenemmät lainasi yhdeksi, on joitakin asioita joihin sinun tulisi kiinnittää huomiota.


Mistä saat parhaan lainan lainojen yhdistämiseen riippuu henkilökohtaisesta tilanteestasi. Lainaa yhdistettäessä hyötyä on myös lainasumman joustavuudesta, jolloin pienempi laina saattaa riittää jos sinulla on vain vähän velkaa.


Kuinka suuri järjestelylainan tulisi olla?  


Lainoja yhdistettäessä, on tärkeää että uusi laina on kooltaan yhtä suuri kuin pienempien lainojen takaisinmaksusumma. Yhdistyslainan koon ei kuitenkaan tulisi olla suurempi kuin takaisinmaksuun vaadittava summa, sillä se ei hyödytä sinua. Jos esimerkiksi olet velkaa yhdestä lainasta 1 000 euroa ja toisesta 2 500 euroa, uuden lainan summan tulisi olla 3 500 euroa, eikä enempää.


On myös mahdollista lainata rahaa noin 50 000 euroon saakka. Summa kuitenkin vaihtelee eri pankkien ja lainanmyöntäjien välillä, ottaen huomioon sinun taloudellisen tilanteesi.


Tärkeää huomioitavaa ennen järjestelylainan ottamista 


Ennen kuin alat etsiä järjestyslainaa, on tärkeää miettiä, mikä on juuri sinulle tärkeää lainaa otettaessa.


- Onko sinulle tärkeää, että pääset olemassa olevasta velasta eroon mahdollisimman nopeasti, jolloin maksat kuukausittain enemmän lainaa lyhennettäessä?


- Vai onko tärkeää, että pidät kuukausittaiset maksut niin pieninä kuin mahdollista, mutta lainan takaisinmaksuaika on pidempi?


Löydä edullisin yhdistyslaina


Kuten edellä mainittu, on kuluttajien eduksi, että kilpailevia lainantarjoajia on useita, jonka ansiosta lainojen hinnat ovat entistä matalammat. Tämä voi kuitenkin tarkoittaa sitä, että edullista lainaa haettaessa on tarpeellista verrata ensin useita eri lainoja ja lainantarjoajia.


Eri lainoja ja lainantarjoajia vertaillessa on muutamia vertailukriteerejä, jotka auttavat nettilainojen kilpailutuksessa


Suurin osa nettipankeista voivat tarjota joustavia yhdistyslaina ratkaisuja, jonka vuoksi on hyvä vertailla lainoja, jotta voidaan löytää paras laina joka tilanteeseen.


Missä yhdistää lainat?


Suomessa on useita lainanmyöntäjiä, jotka tarjoavat yhdistyslainoja. Me Morebanerissä olemme laatineet yleiskautsauksen parhaisiin ja edullisimpiin yhdistyslainoihin, jotta voit vertailla helposti lainoja keskenään, halutessasi yhdistää pienemmät lainasi.


On hyvä ajatus vertailla eri lainatarjouksia


Kun haluat löytää edullisimman yhdistyslainan, joka sopii juuri sinun taloudelliseen tilanteeseesi, suosittelemme keskittymään lainoja vertaillessa lainojen todellisiin vuosikorkoihin.


Todellinen vuosikorko on paras vertailukriteeri, koska se kertoo mitä laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan lainanottajalle. Vuosikorko on täsmällisin tieto lainan kokonaiskustannuksista rahaa lainattaessa.


Vertailemalla lainatarjouksia ja niiden todellisia vuosikorkoja voidaan löytää edullisin laina. Laina jolla on pienin todellinen vuosikorko on siis edullisin laina.


Lainojen yhdistäminen Nordea 


Kun yhdistät lainasi Nordealla, mahdollisuutesi on ottaa joustoluottoa joka on vakuudeton laina. Yhdistyslainan hakeminen onnistuu helposti netissä, jolloin hakijan tulee vastata muutamiin kysymyksiin itsestään sekä taloudellisesta tilanteestaan, jonka perusteella Nordea tekee lainanhakijasta luottoluokituksen.


Nordeasta justoluottoa otettaessa jää lainanottajan vastuulle maksaa aiempi velka pois.


Nordean joustoluoton erityispiirteet:


- Voit lainata 2 000 - 50 000 euroa.


- Sinulla on mahdollisuus kahteen vähennysvapaaseen kuukauteen per vuosi


Lainojen yhdistäminen Santander


Santanderin järjestelylaina poikkeaa jonkin verran lainojen yhdistämisestä muissa pankeissa.


Santander tarjoaa lainaa, jotta asiakkaat voivat maksaa jo olemassa olevan velan pois ja niputtaa entiset lainat yhteen paikkaan. Yhdistys laina tulee olemaan halvempi, kuin aikaisemmat pienet lainat yhteensä.


Lainaamalla yhdistyslainaa Santanderilta, voit lainata rahaa 2000 - 50 000 euroa. Santaderilla ei erikseen ole yhdistyslainaa, joten lainatyyppi lainojen yhdistämiseen on kulutusluotto.


Lainojen yhdistäminen Santanderilla erityispiirteet:


- Voit itse päättää laina-ajan 1 - 10 vuoden väliltä


- Santnaderin lainalaskurilla on mahdollista määrittää lainanotto- ja takaisinmaksuaika ja siten mukauttaa uusi lainoja yhdistävä laina omiin vaatimuksiin nähden


HUOMIO: Koska Santanderilla lainatyyppeihin ei kuulu yhdistyslainaa, on lainanottajan tehtävä maksaa entinen velka pois.


Mitä lainojen yhdistäminen vaatii?


Lainojen yhdistäminen edellyttää, että sinulla on kaksi tai useampi laina, jotka haluat kerätä yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Muut vaatimukset ovat yleensä samoja, kuin kulutuslainaa otettaessa. Tämä tarkoittaa sitä, että lainanhakijasta luodaan luottoluokitus osana lainan hakuprosessia, lainanhakijalla tulee olla kiinteät tulot sekä hakijan täytyy vähintään olla täyttänyt 18-vuotta eikä luottotietorekisterissä saa olla maksuhäiriömerkintää.


Lainanhakuprosessi netissä 


Useimmilla pankeilla on verkkosivustoillaan lainalaskuri, jonka avulla asiakas voi syöttää omat tietonsa ja vaatimuksensa saadakseen vaikutelman etsimästään lainastaan.


Vaikka suurin osa pankeista on lisännyt verkkosivustolleen oman lainalaskurinsa, ovat laskurit kuitenkin käyttöominaisuuksiltaan erittäin samankaltaisia sekä helppokäyttöisiä.


Omien tietojen syöttäminen lainalaskuriin onnistuu helposti pankkien verkkosivustoilla.


Luottoluokitus


Kun lainahakemus lähetetään lainanmyöntäjälle tulee myöntäjä tekemään hakijasta luottoluokituksen, jotta myöntäjä voi tehdä lainatarjouksen hakijalle.


Hyväksyntä


Lainan hyväksynnän jälkeen, joko pankki tai lainanottaja tulee maksamaan entisen velan takaisin lainanantajille. Jos lainan takaisinmaksu jää lainanottajan harteille, tulee hän saamaan koko lainasumman tilille, jonka jälkeen takaisinmaksu tulee suorittaa.


Monta pienlainaa 


Montaa eri pienlainaa voi olla hankala hallita. Jos lainanottaja on ottanut lainaa monelta eri lainanmyöntäjältä voi lainan takaisinmaksu olla hankalaa. Tämän takia on järkevää yhdistää lainat yhdeksi lainaksi yhdelle ja samalle lainanmyöntäjälle.


Mahdollisuus lainata rahaa maksuhäiriömerkinnästä huolimatta


Jos henkilöllä on maksuhäiriömerkintä, haittaa se mahdollisuutta lainata rahaa.


Monet lainantarjoajat katsovat että, jos lainanhakijalla on maksuhäiriömerkintä ei hänellä ole mahdollisuutta lainata rahaa. Todellisuudessa tämä ei kuitenkaan aina pidä paikkaansa, sillä lainaa on myös mahdollisuus hankkia maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Maksuhäiriömerkintöjä on erilaisia, joten eri merkinnöillä on eri vaikutus lainan saannissa.


Edullinen laina


Olemme keränneet sivullemme useita edullisia lainoja. Voit käyttää meidän lainalaskuria ja selvittää miltä haluamasi laina tulisi näyttämään. Voit löytää edullisimman lainan valitsemalla matalan koron mahdollisimman matalan todellisen vuosikoron.


Yhdistä lainasi maksuhäiriömerkinnästä huolimatta 


Voi tuntua mahdottomalta ajatukselta, ottaa uutta lainaa jos olet saanut maksuhäiriömerkinnän. Jos kuitenkin huolehdit velan takaisinmaksusta, tulee siitä olemaan sinulle paljon hyötyä.


Aktiivinen lainan takaisin maksaminen auttaa sinua parantamaan mahdollisuuksiasi ottaa yhdistyslainaa. Lainoja yhdistävä laina tulee mainitussa tilanteessa useimmiten olemaan kulutuslaina.


Aktiivinen yrittäminen


- Ota yhteyttä velkojaasi ja ilmaise halukkuutesi maksaa laina takaisin


- Tee realistinen sopimus velkojasi kanssa ja puhu todellisuuden mukaisesti taloudellisesta tilanteestasi


- Jos sinulla on useampi kuin yksi velkoja on tärkeää että otat yhteyttä jokaiseen heistä


Mahdollisuutesi saada yhdistyslainaa paranevat mitä aktiivisempi olet velkasi takaisinmaksussa ja osoitat halukkuutta tehdä yhteistyötä velkojasi kanssa. Aktiivinen osallistumisesi näyttää pankille, että olet halukas yhteistyöhön sekä haluat päästä veloistasi eroon sekä haluat saada taloudellisen tilanteesi kuntoon. Nämä ovat asioita, jotka lasketaan eduksi kun haet lainaa uudelta pankilta.


Sillä on myös merkitystä kuinka suurta yhdistyslainaa olet hakemassa. Lainanantajalle on pienempi riski lainata rahaa, jos lainasumma on pienempi. Kun lainattava summa on pieni on todennäköisempää, että lainanottaja tulee maksamaan rahat takaisin takaisinmaksuajassa, kuin suurempien lainojen kanssa.


Maksuhäiriömerkintä tulee poistumaan rekisteristä 2-4 vuoden kuluttua merkinnän saamisesta.


Säästä rahaa yhdistämällä lainat 


On useita tekijöitä, jotka vaikuttavat lainanottajan saamiin hyötyihin yhdistyslainaa otettaessa. Tässä muutama esimerkki vaikuttavista tekijöistä:


- Yhdistettävien lainojen määrä


- Lainojen yhteinen kokonaissumma


- Lainojen korko- ja muiden maksujen määrä


- Pankki, jolta päätät ottaa yhdistyslainan (ja lainan korko sekä muut kustannukset)


Kun otetaan kaikki nämä tekijät laskuun, voidaan laskea säästettävä rahasumma, jos lainat yhdistettäisiin. Useimmiten lähtökohta on se, että lainanottajalle kaikista paras on, että lainat kerätään yhteen paikkaan.


Kun lainat yhdistetään, lainaaja voi säästää rahaa kokonaisuudessa mutta myös kuukausittaisissa kuluissa, joka tarkoittaa että yhdistyslainalla on suuri vaikutus lainanottajan kuukausittaiseen käytettävissä olevaan rahasummaan.


Mistä edullisin laina? 


Olemme keränneet halvimmat lainat sivustollemme Morebankeriin, jotta sinun on helppoa löytää edullisin laina. Tarkistamalla sivustoltamme löytyvän lainojen yleiskatsauksen voit löytää halvimman lainan juuri sinun käyttötarkoitukseen.


Säästä rahaa matalalla korolla


Kuluttajalle on tärkeää valita pankki, joka tarjoaa matalan korkotason. Lainojen korko on useasti vaihteleva, mikä tarkoittaa että, korko vaihtelee markkinoiden markkinakoron mukaan.


Tämäntyyppinen korko on lähtökohtaisesti sekä kokonaisuudessaan halvempi kuin kiinteä korko. Vaikka kiinteässä korossa on oma turvallisuutensa, sillä korko ei tule muuttumaan laina-aikana, tulee kuluttaja maksamaan korkeampaa korkoa kokonaisuudessaan, juurikin tämän turvan vuoksi.


Kallis laina VS. halpa laina 


Se, että onko yhdistyslaina halpa vai kallis riippuu jokaisen henkilökohtaisesta tilanteesta. Kun pankit luovat lainanhakijalle luottoluokitusta hakemuksen perusteella, käyttävät he eri perusteita arvioidessaan lainanhakijoiden maksukykyä.


Jotkut pankit painottavat lainanhakijan ikää tärkeimpänä ehtona saada yhdistyslainaa. Toiset pankit taas korostavat kotitalouksien tuloja kun lainaa haetaan.


Tämän takia on todella tärkeää, että luet ehdot tarkasti tietyn lainan ottamiseen ja tarkistat yksityiskohtaisesti mitä kukin pankki vaatii lainanhakijoiltaan.


Erityisesti mikä voi vaikuttaa lopulliseen lainatarjoukseen lainojen yhdistämisestä, on se että kuinka hyvinvoiva lainanhakijan taloudellinen tilanne on. Tämän takia esimerkiksi, säännölliset tulot ovat positiivinen tekijä edullisen lainan saantiin.


Nopea laina 


Jos haluat lainata rahaa nopeasti, voit ottaa pienlainan. Pienlainalla voit lainata pieniä summia rahaa, ilmaiseksi tai todella pienillä kuluilla, jos vain voit maksaa lainan nopeasti takaisin.


Hyviä vinkkejä lainojen yhdistämiseen


Järjestelylainan koko


Ota lainaa vain se määrä, joka vastaa olemassa olevan velkasi kokonaissummaa. Näin vältät sen, että et pysty maksamaan uutta lainaasi takaisin ja riski siitä, että lainan takaisin maksaminen on vaikeaa on pienempi.


Vertaile vaihtoehtoja


Jotta löydät parhaan mahdollisen yhdistyslainan tarpeisiisi, suosittelemme vertailemaan lainoja ja lähettämään useamman lainahakemuksen, sillä näin voit lopulta säästää rahaa. Sinun ei tarvitse hyväksyä lainantarjoajan lainatarjousta, joten riskiä hakemuksen lähettämisessä ei ole.


Luo yleiskatsaus


Ennen hakuprosessin aloittamista voi olla hyvä, että tiedät kuinka suuri järjestelylainan tulisi olla ja kuinka pitkä laina-aika sopii juuri sinulle. Kun hankit useamman lainatarjouksen, saat paremman yleiskatsauksen myös lainamarkkinoiden tarjonnasta ja realistisen pohjan lainojen vertailulle.


Kilpailu markkinoilla


Kuluttajana sinulle on hyötyä lainamarkkinoilla vallitsevasta kovasta kilpailusta. Tämänkin takia on hyvä viettää hyvä tovi lainojen vertailuun, jotta löydät oikeasti edullisimman lainan juuri sinulle.


 


 


 


 


 notifyImg
logo

Ilmoita sähköpostiosoitteesi ja saat meiltä muita edullisia lainatarjouksia::Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi

Ehdot