MoreBanker.FI

Pikalaina

Tarvitsetko pikalainaa nopeasti - Anna Morebankerin auttaa sinua löytämään paras ja edullisin laina vaihtoehto juuri sinulle

- Lue lisää -Mikä on pikalaina
Pikalaina on lainaa, jonka saat netistä nopeasti tilillesi. Pikalainat yhdistetään useasti pikavippeihin, joiden laina summa on pieni ja takaisinmaksuaika yleensä alle kolme kuukautta. Suomessa tällä hetkellä toimii useita kymmeniä eri rahoitusalanyrityksiä, jotka tarjoavat asiakkailleen pikalainaa. Pikalainan summa voi todellisuudessa olla kuitenkin useita tuhansia euroja, jolloin kyseessä ei enää ole pikavippi, mutta silti nopeasti tilille saatava nettilaina.

Pikalaina netistäSivustoltamme löydät yleiskatsauksen Suomen lainamarkkinoiden pikalainojen tarjoajista. Eri kulujen ja vaihtoehtojen vertailu voi kuitenkin olla hankalaa. Tämän takia olemme keränneet kaikki parhaat lainavaihtoehdot sivustollemme ja tehnyt lainavertailusta helpompaa, jotta kuluttajat voivat löytää juuri oikean lainan heille. Yhteistä kaikille lanoillemme on se, että ne ovat nettilainoja ja sen vuoksi otettavissa nopeasti. Sinun ei siis enää tarvitse huolehtia pankissa asioimisesta ja vanhanaikaisen pankkilainan ottamisesta. Pikalainaa saa helposti ja nopeasti netistä. Aina kannattaa kuitenkin miettiä vastuullisesti ensin sitä, että tarvitsetko todella lainaa.

Pikalainaa heti
Useimmille lainanottajille on tärkeää, että lainaprosessi on lyhyt ja että se sujuu nopeasti, kun lainaa halutaan ottaa. Tämä on yksi syy siihen miksi monet lainantarjoajat keskittyvät lainaprosessin kestoon. Prosessin lyhyt kesto on yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun kuluttajat haluavat lainata rahaa. Tämä onkin pikalainan yksi tärkeimmistä tunnusmerkeistä, sitä saa nopeasti netistä.

Lainantarjoajat, jotka löydät Morebanker:ista tarjoavat ainoastaan nettilainoja. Tämän vuoksi he voivat käsitellä lainahakemuksen pankkien aukioloaikojen ulkopuolella, jolloin lainaprosessin kesto on paljon lyhyempi. Yksi syy siihen miksi lainanhakuprosessi on lyhyempi netissä, on se, että lainanantajat eivät vaadi lainoilleen vakuuksia. Näin lainanantajilla on vähemmän asiakirjoja käsiteltävinä ja prosessin kesto lyhenee. Pankeilla voi mennä useiden heidän pyytämien asiakirjojen käsittelyssä jopa useita viikkoja, joka viivästyttää lainan siirtymistä tilille.

Tänä päivänä pikalaina saattaa siirtyä lainanottajan tilille jopa minuuteissa, lainatarjouksen hyväksynnän jälkeen. Lainan ottaminen ei siis koskaan ollut tämän nopeampaa. Joillain lainantarjoajille menee kuitenkin hieman kauemmin, mutta periaatteessa laina siirtyy hakijan tilille maksimissaan muutaman arkipäivän sisällä. Tämä on etu, jonka pikalainanhakija saa asioidessaan verkossa toimivien rahoitusyritysten kanssa.  

Säästä pikalainassa kun lainaat netistäKuka voi ottaa pikalainaa?

Lainan ottamiselle on joitakin perusvaatimuksia, jotka lainanhakijan on täytettävä voidakseen hakea lainaa menestyksekkäästi:

Sinun on oltava täysi-ikäinen, eli 18-vuotta tai vanhempi Sinun on voitava vahvistaa henkilöllisyytesi verkkopankkitunnuksilla ja omistaa suomalainen pankkitili, jolle laina voidaan siirtää Luottotietojen täytyy olla puhtaat Säännölliset tulot edesauttavat lainanhakua
Jotta voit saada lainaa, tulee sinun olla täysi-ikäinen. Vain tällöin voit tehdä oikeudellisesti sitovan sopimuksen lainanantajan kanssa. 18 - 25-vuotiaiden ikäryhmässä on rajallinen tarjonta lainoista, sillä tämän ikäluokan nuorilla on useasti vielä opinnot kesken ja epävakaat tulot. Useasti lainantarjoajat vaativat, että hakija on vähintään 20-vuotias. Kun hakija on vähintään täyttänyt 20 vuotta, on hänellä jo kokemusta talouden hallinnasta.

Koska lainaus prosessi toteutetaan täysin digitaalisesti netissä, varaudu lähettämään asiakirjat sähköisesti lainantarjoajalle. Kuitenkin useat lainantarjoajat ovat ottaneet käyttöönsä erilaisia sovelluksia, joiden avulla he voivat tarkistaa tulotasosi jne. suoraan verkkopankista. Luonnollisesti lainanhakijan tulee kuitenkin ensin antaa lupa tällaisten sovellusten käyttöön. Henkilöllisyyden tunnistaminen onnistuu myös kätevästi verkkopankkitunnuksilla, jolloin kukaan ei pysty huijaamaan henkilöllisyyttä lainaa haettaessa. Jos sinulla on vakaat tulot, tämä yleensä edes auttaa lainan hakua positiivisesti, esimerkiksi matalampien korkojen ja kulujen muodossa. Lainanantajan ei tarvitse olla myöskään huolissaan lainan takaisinmaksusta tässä tilanteessa.

Ota huomioon myös se, että eri lainapalveluilla on eri vaatimuksia pikalainan haulle. Voi olla, että toinen palvelu priorisoi vakaata taloudellista tilannettasi ja on valmis madaltamaan korkotasoasi, kun taas toisessa palvelussa tällä ei ole niin suurta merkitystä. Tämän takia kannattaa tutustua eri lainapalveluihin ja vertailla niiden ehtoja ja lainatarjouksia toisiinsa. Näin voit varmistua siitä, että saat esimerkiksi täyden hyödyn taloudellisesta tilanteestasi ja edullisimman pikalainan käyttöösi.

Nettilainaa vai pankkilainaa?
Perinteinen pankkilaina tarkoittaa sitä, että lainaa hakiessasi lainanottajan tulee selittää pankkivirkailijalle mikä lainan käyttötarkoitus on. Jos haluat välttää tämän hiukan rasittavan toimenpiteen, voit hakea lainaa netistä. Kun haet lainaa esimerkiksi Morebankerin välityksellä, lainan hakeminen on nopeaa eikä sinulta kysytä miksi haet lainaa. Hakiessasi pikalainaa, lainanhaku onnistuu täysin sähköisesti ja saat lainan tilillesi useasti vielä saman päivän aikana, lainasopimuksen allekirjoittamisesta.

Kun valitset pikalainan netistä, ei sinun tarvitse asettaa lainallesi vakuutta, eikä laina kaipaa takaajaa. Näin nettilaina on myös sinulle helpompi taloudellisesti. Kaikille ei ole mahdollista saada lainaa pankista, jos laina vaatii suuren vakuuden. Kuitenkin vakuudelliset lainat ovat useasti edullisempi lainan koroissa ja kuluissa verrattuina vakuudettomiin lainoihin. Riippuu siis lainanhakijan tilanteesta, kumpi lainoista on parempi. Pikalainaa voit kuitenkin ottaa ainoastaan netistä.

Koska lainantarjoajat Morebankerissa toimivat netissä, ei kaikki uusimmat lainapalvelut ole välttämättä vielä tunnettuja suurelle osalle meistä. Tästä ei tarvitse kuitenkaan olla huolissaan sillä kaikki palveluntarjoajamme ovat täysin luotettavia ja rekisteröitynä luotonantaja ja vertaislaina rekisteriin, joka valvoo, että palveluntarjoajat noudattavat lakia ja sääntöjä, jotka on heille asetettu.

Pikalaina vertailu kannattaa netissäKuinka paljon voin ottaa pika lainaa?

Jos tarvitset pikalainaa, on tärkeää, että löydät sopivan kokoisen lainan. Oli kyse sitten pienemmästä tai suuremmasta määrästä, Morebanker voi verrata markkinoiden parhaimpia lainantarjoajia. Vertailemme lainoja aina muutamasta eurosta jopa 70 000 euroon saakka, jotta sinulle olisi helpompaa löytää se laina, joka sopii sinulle. Olemme lajitelleet lainat niiden ominaisuuksien mukaan, ja parhaimmat lainat ovat listan kärjessä. Näytämme sivustollamme siis lainoja, jotka ovat kohtuullisen hintaisia ja kaikille lainoille yhteistä on se, että ne ovat lainamarkkinoiden suosituimpia.

Nopea pikalaina
Jos tarvitset lainaa tuhansia euroja, voi pikalaina edelleen olla vaihtoehto sillä pikalainoja löytyy monessa eri kokoluokassa. Useimmiten pikalaina on kuitenkin pienehkö summa, jolloin saat rahat heti tilille lainasopimuksen hyväksynnän jälkeen. Jos etsit siis lainaa suurelle lainasummalle, suosittelemme katsomaan myös kulutusluottoja.

Maksuhäiriömerkintä - Mitäs nyt?
Valitettavasti useille meistä kohdistuu toisinaan taloudellisia paineita. Joillekin enemmän kuin toisille. Jos olet jättänyt laskuja maksamatta ja menettänyt luottotietosi, voi lainan haku olla erittäin hankalaa.

Jotkut lainantarjoajat tarjoavat sinulle kuitenkin lainaa maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Usein tällaiset tarjoukset voivat olla hyvinkin vaarallisia lainantarjoajan taloudelle. Lainatarjous saattaa sisältää kalliit korot ja kulut lainan kokoon ja laina-aikaa nähden. Tämän vuoksi me Morebankerissa emme voi suosittele ottamaan lainaa, jos olet menettänyt luottotietosi.

On myös tärkeää aina tarkistaa että, kyseessä on luotettava lainanantaja, kun haet lainaa. Voi olla, että luottotiedottomalle lainaa tarjoava yritys on aikeissa huijata rahaa luottotiedottomalta.

Paras neuvomme on, että keskityt maksamaan velan takaisin, jonka vuoksi olet menettänyt luottotietosi. Useimmiten, kun maksat velan takaisin ainakin maksuhäiriömerkinnän poistumisaika lyhenee huomattavasti. Näin voit edesauttaa luottotietojesi palautumista ennalleen. Kun luottotietosi ovat puhtaat pystyt taas hakemaan pikalainaa netistä.

Vertaile pikalainoja ja säästät rahaa lainankuluissa.jpgOnko iällä merkitystä pikalainoille?

Iällä on vaikutusta ainakin joihinkin pikalainoihin. Jotkut lainantarjoajat tarjoavat luottoa jo 18-vuotiaille, kun taas toiset vaativat vähintään 20 vuoden ikää tai tätä korkeampaa. He tekevät tämän muun muassa varmistaakseen, että lainanottajalla on enemmän kokemusta talouden hoitamisesta ja ylläpitämisestä. Näin lainanantaja ottaa pienemmän riskin lainatessaan. Myös korkeampi ikä voi edesauttaa hyvässä lainatarjouksessa. Eri lainanantajat kuitenkin tekevät luottoluokituksen perustuen eri kriteereihin, joten suosittelemme hakemaan lainaa usealta eri lainantarjoajalta ennen kuin allekirjoitat lainasopimuksen.

5000 euroa vai 500 euroa pikavippilainaa?
Riippuu tietenkin omasta rahan tarpeestasi kuinka suuri lainasumman tulisi olla. Jos tarvitset tilille rahaa lomamatkaa varten, voi 5000 euron luotto olla liian suuri. Helppo sääntö on, että ota lainaa vain sen verran kuin sitä todella tarvitset, eikä yhtään enempää. Pikalaina tulisi aina olla mukautettu lainanhakijan henkilökohtaiselle tilanteelle. Sivustolla antavamme esimerkit lainoista ovat ainoastaan suuntaa-antavia ja voit todellisuudessa määrittää tarkasti mikä lainasumman tulisi olla.

Eri suuruisilla lainoilla on myös eroavaisuuksia. Esimerkiksi 500 euron lainan voit vielä ottaa pikalainana, mutta 5000 euron lainat ovat yleensä jo kulutusluottoja, joita myös useat perinteiset pankit saattavat tarjota. On siis tärkeää myös tutustua eri lainan muotoihin, vaikka pikalaina tuntuisi houkuttelevalta. Näin voit varmistua siitä, että saat itsellesi parhaimman lainan ja kun maksat lainan takaisin, on lainan kulut ja korot markkinoiden matalimmat.

Korotonta pikalainaa? 
Yleensä ei ole mahdollista ottaa korotonta lainaa netistä. Tämä saattaa kuitenkin tapahtua poikkeustilanteissa. Joskus lainantarjoajat tarjoavat korotonta ensilainaa. Tämä tarkoittaa sitä, että kun nostat lainaa ensikertaa kyseiseltä lainantarjoajalta, voi lainantarjoajat antaa ensilainan korottomana määrätyksi laina-ajaksi. Yleensä koroton laina on hyvin lyhyt aikainen ja jos haluat pidentää laina-aikaa, alkaa lainalle kertyä korkoa. Yleensä myös pikalainat, jotka ovat korottomia, sisältävät kuluja. Päädyt siis joka tapauksessa maksamaan pikalainasta. 

Tämän takia, on tärkeää kiinnittää huomiota lainan eri kuluihin. Helpoin tapa pitää lainan hintaa silmällä on kuitenkin tarkkailemalla lainan todellista vuosikorkoa. Todellinen vuosikorko kertoo sinulla paljon pikalainan kulut ja korot yhdessä ovat vuositasolla. Kuten aiemmin mainittua, vakuudettomat lainat ovat yleensä hiukan kalliimpia kuin pankkilainat

Harkitse pikavipin tarvetta ensin
Kun otat luoton netistä, on rahat sinulla vain lainaksi. Toisin sanoen, mieti aina että kaikki raha mitä lainaat netistä tulee myös maksaa takaisin korkojen ja kulujen kera. Jos et siis aivan välttämättä tarvitse lainaa, suosittelemme säästämään rahaa itse tai leikkaamaan ylimääräisissä kuluissa. Pikalainan ottaminen on perusteltua silloin, kun sinulle iskee äkillinen rahantarve ja olet varma siitä, että pystyt maksamaan lainan takaisin tulevaisuudessa. Kun siis allekirjoitat luottosopimuksen, sitoudut maksamaan luoton takaisin. Tällöin sinun täytyy olla aivan varma siitä, että rahasi tulevaisuudessa riittävät lainan lyhentämiseen.

Jos pikavipin ottaminen on johtanut aina vain uuteen pikavippiin, voi lainanottaja helposti velkaantua. Tässä tilanteessa lainanottajan taloudellisen tilanteen hallinta voi olla täysin hallitsematonta, jolloin uusi pikavippi on erittäin huono ajatus. Edellinen pikalaina kannattaa aina maksaa ensin alta pois ennen edes uuden harkintaa. Näin käytät verkkolainoja vastuullisesti etkä päästä velkaantumisen vaikuttaa taloudelliseen tilanteeseesi. 

Pikavippilainaa yöaikaan?
Kuluttajien suojelemiseksi, lainaa ei siirretä asiakkaiden tilille kello 23 - 07 välisenä aikana. Tämä pienluottolainsäädäntö on asetettu sen vuoksi, että yöaikaan ei asiakkailla ole helppoa tapaa nostaa lainaa nopeasti tilille, esimerkiksi päihteisiin tai muuhun hätiköidysti perusteltuun. Voit kuitenkin hakea lainaa yöaikaan, mutta lainahakemusta ei käsitellä vasta kun aamulla. Näin myös luotontarjoaja voi olla varmempi siitä, että lainanhakija on ottanut lainan harkitusti ja on valmistautunut maksamaan sen myös takaisin. 

Kuinka korkokatto vaikuttaa pikalainoihin?
1.09.2019 voimaan astunut uusi lakimuutos lainojen korkoihin ja kuluihin asettaa nettilainoille aiempaa tiukemmat vaatimukset. Laissa määritellään maksimi korko ja maksimi kulut vuositasolla netistä otettaville lainoilla. Lainan nimelliskorko saa lainalle kohota korkeintaan 20 prosenttiin ja tämän lisäksi lainaan voi sisältyä 150 euroa muita kuluja vuositasolla. Aiemmin kulutusluottojen korkokatto oli 50% alle 2000 euron suuruisille lainoille. Uusi lakisäännös kuitenkin koskee kaiken suuruisia pikalainoja.

Matalammat korot ja kulut kuulostavat hyvältä, eikö vain? Luotto saattaa nyt houkutella useita, jotka eivät siitä välttämättä olleet kiinnostuneita aiemmin. Nämä ihmiset voivat olla henkilöitä, joilla on esimerkiksi parempi luottoluokitus mutta myös muita, jotka ovat kiinnostuneita lainaamaan edullisemmin. Kuitenkin uusi lakimuutos vaikuttaa lainanmyöntämiseen. Jotkut lainanhakijat, joille luoton ottaminen aiemmin on ollut mahdollista, saattavat huomata, että nyt lainahakemus hylätään. Tämä johtuu siitä, että verkkolainat ovat vakuudettomia. Lainan korko toimii lainanantajalle vakuutena siitä riskistä, jonka hän ottaa lainatessaan rahaa. Kun lainan korko ei voi nousta yli 20 prosentin, ei se välttämättä riitä takaamaan riskiä, jonka luotontarjoajat, ottaa lainatessaan.

Pikalaina kannattaa kun rahat ovat lopussa.jpgNyt on myös hyvä tilaisuus kilpailuttaa aiemmat pikalainat. Jos luotolla, jota maksat yhä takaisin on korkea korko, tai lainan kulut hipovat kattoa on aina hyvä ajatus vilkaista, onko lainamarkkinoilla parempia vaihtoehtoja tarjolla. Käytännössä luoton kilpailuttaminen tapahtuu lainan korkojen ja kuluja vertailemalla vanhan luottosi kanssa. Suosittelemme kilpailuttamaan vanhat lainasi ainakin kerran vuodessa. Voi hyvinkin olla mahdollista, että uusi korkokatto suo sinulle matalamman koron ja kulut, kun kilpailutat lainasi. 

Pikalainan historiaa
Pikalaina sanana ei ole enää nykypäivää. Ennen pikalainalla tarkoitettiin kalliita ja laina-ajaltaan erittäin lyhyt kestoisia lainoja. Nykyään pikalaina kuitenkin tunnetaan yleisimmin kulutusluottona tai joustolainana, sillä nämä ovat lainoja, jotka voit saada pikaisesti tilillesi, yhtä nopeasti kuin pikavipin. Pikalainaa saa tänä päivänä myös pitkällä maksuajalla, toisin kuin pikavippejä.

Kuinka nopeasti voin saada pikalainan tililleni? 

Kun haet pikalainaa netistä, saat yleensä vastauksen lainahakemuksellesi melkein heti. Riippuu kuitenkin lainanantajasta kuinka nopeasti saat vastaukset hakemukseen, sekä se kuinka nopeasti lainatarjouksen hyväksynnän jälkeen saat rahat tilillsi. Useimmiten rahat saat tilillesi vielä saman päivän aikana mutta lainaa ei kuitenkaan voida siirtää tillesi 23 - 07 välisenä aikana. notifyImg
logo

Ilmoita sähköpostiosoitteesi ja saat meiltä muita edullisia lainatarjouksia::Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi