MoreBanker.FI

Pienlaina

Pienlaina on sinulle, joka etsit nopeaa lainaa arjen pieniin hankkeisiin

- - Lue lisää - -Pienlaina
Pienlainat ovat yleistyneet 2000 -luvulla ja hulluimpina vuosina pikavipit onnistuivat antamaan kaikille pienlainoille erittäin huonon maineen niiden todellisen vuosikoron ollessa jopa tuhansien prosenttien suuruisia. Monet pitävät pikavippiä ja pienlainaa synonyymeina, mutta enemmänkin kyse on siitä, että pikavippi on vain yksi pienlainan muodoista. Toki vakiintuneita käsitteitä ei monessa kohtaa ole, sillä ennen 2000 -lukua ei pieniä summia juurikaan pystynyt lainaamaan, joten lainan kulloinkin käytetyn nimen sijaan kannattaa keskittyä pienlainan ehtoihin.

Mikä pienlaina on?
Pienlainalla tarkoitetaan nimensä mukaisesti yleensä pienehköä lainaa äkillisiin menoihin tai pieneen tarpeeseen. Yleensä summa on muutamasta kympistä muutamaan sataseen. Pienlainan hakeminen on helppoa ja nopeaa verrattuna pankkilainaan ja rahat ovatkin yleensä nopeasti tilillä. Nykyisin pienlainojen hakeminen ei onnistu vuorokauden ajasta riippumatta, vaan se täytyy tapahtua välillä 7 - 23. Syynä tähän on takavuosina nähty kierre, jossa ihmiset ottivat öisin päihtyneenä pikavippejä joihin heillä ei ollut varaa tai joiden ehtoihin he eivät tutustuneet ja velkaantuivat siksi pahoin. Kaikille pienlainoille yhteistä on, että ne ovat sallittuja ainoastaan täysi-ikäisille, eli 18 vuotta täyttäneille henkilöille. Joillakin yhtiöillä on tosin iän suhteen lisäehtoja, esimerkiksi tiukka 20 vuoden ikäraja tai vaikkapa myönnetty maksimisumma on pienempi alle 25 -vuotiaille, kuin sen ylittäjille. Myöskään luottotiedottomille ei pienlainan saaminen ole mahdollista.

Pienlainan tyyppejä
Kuten edellä on mainittu, pienlainoja on eri tyyppejä. Täällä morebanker.fi:ssä esittelemme osan näistä omilla sivuillaan tarkemmin ja vertailemme eri tarjouksia toisiinsa, palvelumme on täysin maksuton. Tässä kuitenkin lyhyt katsaus eri tyyppisiin pienlainoihin.

Pikavippi
Tunnetuin ja varmasti myös pahamaineisin pienlainan muodoista. Niin tunnettu, että pienlaina usein ajatellaan suoraan pikavipiksi. Pikavipin ottaminen on helppoa: Haet lainaa netistä ja saat lainapäätöksen nopeasti. Helppoudella on myös varjopuolia ja sen vuoksi pikavipin maine onkin kärsinyt. Takavuosina useat ihmiset ottivat monia päällekkäisiä pikavippejä ilman aikomustakaan maksaa niitä takaisin ja kärsivät korkojen ja muiden kulujen myötä ajattelemattomuudestaan vielä tänäkin päivänä. Kun siis päätät hakea lainaa netistä, niin muista varmistaa, että pystyt myös maksamaan lainan takaisin aikataulun mukaisesti. Pienlainaa kannattaa usein hakea, mutta vasta kun on rauhallisesti ja realistisesti arvioinut takaisin maksamisen mahdollisuudet.

Pikavipin huonoihin puoliin lukeutuu sen kehnon maineen lisäksi, että vaikka tähtitieteelliset korkoprosentit ovatkin menneisyyttä, niin edullisen lainan saadakseen kannattaa edelleen katse kääntää muualle, kuin pikavippeihin. Se on huomattavasti kalliimpi, kuin pankkilaina. Monet yhtiöt hallitsevat riskejä sillä tavalla, että uusille asiakkaille on tarjolla vain hyvin pieni pikavippi ja useammin yhtiön kanssa menestyksellä asioineiden on mahdollista nostaa kerralla suurempi pikavippi.

Pikalaina
Pikalainan ja pikavipin raja on nykyisin varsin häilyvä, sillä aiemmin, kun pikavipit myönnettiin lähinnä tekstiviestin välityksellä oli raja helpompi piirtää. Nykyisin puhutaan lähinnä siitä, että rahamäärän kasvaessa pikavippi vaihtuisi pikalainaksi. Tietenkin pian tuleekin eteen kysymys, että kuinka suurella rahamäärällä kyseessä on sitten enää pienlaina, kun pikalaina lasketaan pienlainoihin kuuluvaksi. No, yhtä kaikki, moni meistä hakee lainaa tiettyyn tarpeeseen, mutta aina ei eriteltyä syytä edes ole. Pikalainan etuna pankkilainaan nähden tätä selvittelyä ei tarvitse tehdä, vaan voi edetä suoraan itse lainaamisvaiheeseen. Pikalainan hakemisen ja saamisen prosessi on nimensä mukaisesti pikainen, parhaimmillaan pikalaina voi olla hakijan tilillä jo minuuttien sisällä.  Tämä tietenkin houkuttelee ottamaan lainaa, kun tiedossa on, että ei tarvitse odotella päivä- tai jopa viikkokausia päätöksen suhteen.

Pikalaina on useimmiten pienehkö summa, mutta voi parhaimmillaan olla kymmeniä tuhansiakin euroja. Tällöin ei toki puhuta enää pienlainasta. Me täällä morebanker.fi:ssä autamme sinua päätöksessäsi vertailemalla eri tarjoajien lainoja totuuden mukaisesti pienistä summista suuriin summiin.

Kulutusluotto
Kulutusluotto on meille monelle tuttu lainatyyppi, jossa käyttötarkoitusta ei ole erikseen määritelty. Korot ovat yleensä paljon pienemmät, kuin esimerkiksi pikavipeissä ja maksuaika myös pidempi. Kulutusluotto voi kuulua pienlainojen piiriin tai suurempien lainojen piiriin, sillä sitä on mahdollista hakea monilla eri summilla. Joissakin yhtiössä kulutusluottoa tosin on tarjolla vain suurilla summilla, mutta pienimmillään esimerkiksi 100 euron lainaaminen onnistuu useammasta eri yhtiöstä. Myös kulutusluottohakemukset käsitellään nykyisin varsin nopeasti, usein saman päivän aikana. 

Reissuluotto
Reissuluotto on pienlaina, joka on korvamerkitty lomamatkaan tai muuhun matkailuun. Luoton suuruus riippuu tarvitsemistasi matkakuluista. Usein esimerkiksi lomarahat maksetaan vasta, kun lomasi on jo ohitse, joten tällaisessa tilanteessa turvautuminen reissuluottoon saattaa olla viisasta.

Joustoluotto
Joustoluotto eroaa muista luotoista sillä tavalla, että koko luoton määrää ei tarvitse nostaa kerralla, vaan luotossa on määritelty yläraja ja siihen asti kunnes sen saavutat, voit vapaasti ilman uusia lainapäätöksiä tehdä haluamasi määrän nostoja. Joustoluotto sopii sinulle erityisesti, jos et etukäteen ole täysin varma tarvitsemasi lainan määrästä. Maksat nimittäin korkoja vain nostamasi luoton mukaisesti. Myös joustoluotto kuuluu vain pienillä summilla pienlainoihin. Joustoluottoa on mahdollista saada hyvin suuriakin summia tarvittaessa ja me täällä morebanker.fi:ssä autamme sinua vertailemaan eri mahdollisuuksia joustoluoton suhteen. Huonona puolena joustoluoton korkotaso on yleensä korkeampi, kuin esimerkiksi kulutusluotossa.

Miksi hakea pienlainaa?
Palkkapäivä saattaa olla esimerkiksi vasta viikon päästä tai silloin saattaa muuten olla rahaa tulossa, mutta rahalle olisi tarvetta jo heti. Tai mahdollisesti ylimääräistä rahaa ei ole niin paljon kuin tarvittaisiin, mutta muutamassa kuukaudessa tarve pystytään täyttämään. Syitä pienlainan hakemiseen on monia ja mikään niistä ei ole väheksyttävä. Juurisyyt ovat siis samat, kuin suuremmissakin lainoissa, mutta vain pienemmässä mittakaavassa. Tärkeintä on, että pystyt maksamaan velan takaisin sovitun maksuaikataulun puitteissa, etkä ajaudu vaikeuksiin sen suhteen.


notifyImg
logo

Ilmoita sähköpostiosoitteesi ja saat meiltä muita edullisia lainatarjouksia::Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi

Ehdot