MoreBanker.FI

Lainaa ilman vakuuksia

- - Lue lisää - -Lainaa ilman vakuuksia - Turvallisin laina sinulle


Lainat ilman vakuuksia ovat nykyään yleisimpiä netistä saatavia lainoja. Viime vuosina internetissä on esiintynyt monia erilaisia lainanantajia, sillä Suomalaiset ovat lainanneet enemmän ja enemmän uusilta lainanantajilta. ei ole myöskään sattumaa, että netissä lainanantajat ovat erikoistuneet lainaamaan rahaa ilman vakuuksia tai takaajia. Ensinnäkin lainat ovat erittäin houkuttelevia lainanottajille, sillä tällaiset lainat takaavat taloudellista turvallisuutta. Myös lainat joita netistä löytyy ovat yleisesti helppoja ja nopeita ottaa. Pikalainat eivät vaadi vakuutta, sillä vakuuksien käsittely vie tottakai enemmän aikaa verrattuna siihen, että vakuutta ei ole. Mutta mitä vakuudeton laina tarkoittaa? Onko hyvä ajatus ottaa vakuudeton laina? Kuka voi ottaa vakuudettoman lainan? Voit lukea lisää vakuudettomasta lainasta tältä sivustolta, joka antaa sinulle kokonaisvaltaisen käsityksen siitä, mitä sinun tulisi tietää vakuudettoman lainan ottamisesta.


Mitä lainan takaaminen tarkoittaa?


Lainat ilman vakuuksia on termi joka kattaa useita erilaisia lainoja. Mutta mitä se todella tarkoittaa, ettei lainaa tarvitse taata? Toisin sanoen, kun takaat lainan asetat vakuudeksi jotain, joka toimii panttina lainasta. Tilanteessa, jossa et pysty maksamaan lainaeriä takaisin ajoissa, lainanantaja voi lunastaa vakuudeksi asetetun omaisuutesi. Voit siis asettaa osan omaisuudestasi lainan vakuudeksi, jotta tilanteessa, jossa et pysty maksamaan takaisin lainanantaja ei menetä rahaa. Pankki voi esimerkiksi ottaa asuntolainan vakuudeksi asuntosi. Voit taata lainasi myös monilla eri tavoilla, esimerkiksi se voi olla taidetta, kiinteistö, auto, säästöjä tai muuta, joka voidaan myydä suhteellisen varmasti ja jonka arvo on suhteessa lainan takaisin maksettavaan määrään euroissa.


Lue lisää vakuudettomasta lainasta


Jotta olisi helppoa löytää tietoa vakuudettomasta lainasta, olemme luoneet yleiskatsauksen aiheeseen. Olemme myös keränneet paljon tietoa tälle sivustolle, jotta saisit mahdollisimman paljon tietoa vakuudettomista lainoista. 


Kun otat lainan ilman vakuutta, sinun ei tarvitse asettaa omaisuuttasi takaamaan lainaa. Tämä tarkoittaa sitä, että lainan ottamiseen ei liity pelkoa omaisuuden menettämisestä tilanteessa, jossa lainanottaja ei pysty maksamaan takaisin laina-ajan puitteissa. Saatat ajatella, että tämä ei ole sinulle tärkeää, koska olet varma, että pystyt noudattamaan asetettuja ehtoja. On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että odottamaton tilanne, jossa et pysty maksamaan, saattaa sattua kenelle vain. Esimerkiksi, jos saat potkut tai sairastut ja menetät tulolähteesi, voi olla yhtäkkiä hankalaa noudattaa ehtoja, eikä tilannetta tee yhtään paremmaksi se, että lainanottaja voisi ottaa osan omaisuudestasi.


Mitä lainoja saa ilman vakuuksia?


Todellisuudessa lainat ilman vakuuksia kattaa paljon eri lainoja, vaikka kyseessä onkin yksi lainan muoto. On olemassa monia eri lainoja, johon lainanhakija ei tarvitse vakuuksia. Useimmat vakuudettomat lainat ovat nettilainoja, mutta on olemassa myös joitakin vakuudettomia lainoja, joita saa pankista. Jatka lukemista, jos haluat lukea lisää vakuudettomista laina vaihtoehdoista, joita saa netistä sekä pankista.


Tekstiviestilaina - Pieni ja lyhytaikainen laina


Yksi nettilaina vaihtoehdoista on tekstiviestilaina. Tämä saattaa herättää kysymyksiä, miksi lainaa kutsutaan tekstiviestilainaksi, jos laina otetaan netistä. Nimi tulee siitä, miten kyseistä lainaa pystyi ottamaan aikaisemmin. Aiemmin kaikilla ei ollut internetyhteyttä saatavilla, joten oli mahdollsita ottaa lainaa lähettämällä tekstiviesti lainanmyöntäjälle. Tämä lainatyyppi ei ole enää niin yleinen, mutta laina on säilyttänyt tekstiviestilaina nimensä. 


Tekstiviestilaina ilman vakuuksia


Tekstiviestilaina on yksi nimitys pikalainalle verkossa. Sitä kutsutaan tekstiviestilainaksi, sillä sitä voitiin aikaisemmin ottaa tekstiviestillä. Tesktiviestilaina ei tarvitse vakuuksia, joten sinun ei tarvitse pantata fyysistä omaisuutta lainan ottamista varten.


Tekstiviestilaina, on laina joka ei kaipaa vakuutta. Lainalle on ominaista lyhyt laina-aika ja pieni lainan määrä. Lainanhakija ei voi ottaa suurta lainaa tekstiviestilainana eikä lainata rahaa pitkäksi aikaa. Tekstiviestilainan laina-aika on tyypillisesti 30 päivästä 12 kuukauteen, kun taas lainasumma on 50 - 1 000 euroa. Jotkin tekstiviestilainat ovat pienempiä kuin toiset ja useat lainapalvelut tarjoavat enintään 400 euron tekstiviestilainoja kun taas toiset tarjoavat vähintään 400 euron tekstiviestilainoja. Emme voi siis sanoa varmasti tekstiviestilainan kokoa, mutta yleisesti kyseessä on pieni laina.


Toinen asia, joka on ominaista tekstiviestilainalle, on se että kyseessä on erittäin nopea laina. Lainaa voidaan hakea nopeasti ja rahat siirretään lainanottajalle erittäin lyhyessä ajassa.


Mikä on vakuudeton laina?


Vakuudeton laina tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse asettaa osaa omaisuudestasi lainan vakuudeksi. Tämä tarkoittaa myös sitä, että saat lainalle hyväksynnän nopeammin, koska lainanantajan ei tarvitse hyväksyä pantiksi asettamaasi omaisuutta ennen kuin rahat siirretään tilillesi. Vakuudettoman lainan määrä on yleensä pienempi kuin vakuudellisissa lainoissa.


Pikalaina - kulutusluotto netistä


Pikalaina on nettilaina. Useimmiten pikalaina muistuttaa paljon perinteistä kulutusluottoa, jota lainanottaja voi hakea pankista. Yksi tärkeimmistä eroista on kuitenkin se, että sinun ei tarvitse vakuuttaa ottamaasi lainaa, niin kuin käytäntö on perinteistä kulutusluottoa otettaessa. Pikalaina muistuttaa useilta piirteiltään tekstiviestilainoja, joka on myös netistä otettava laina. Suurin ero näiden kahden lainan välillä on lainojen laina-ajoissa sekä lainasummissa. Tekstiviestilainat ovat kooltaan pieniä ja lyhytaikaisia, kun taas pikalainat ovat suurempia lainoja, joiden maturiteetti on pidempi.


Jos haet lainaa pikalainana, voit lainata 100 - 1 500 euroa. Pikalaina on siis erittäin monipuolinen, sillä lainan koko vaihtelee merkittävästi. Tämän takia pikalaina soveltuu useiden kulutustavaroiden rahoittamiseen. Pikalainojen laina-ajat sekä lainasummat ovat vaihtelevia. Yleensä enimmäislaina-aika pikalainoille on 10 vuotta mutta . Pikalaina on nimensä mukaisesti nopea laina, aivan kuten tekstiviestilainakin. Kun lainanmyöntäjä on hyväksynyt lainahakemuksen, rahat siirtyvät tilille hyvin lyhyessä ajassa. Lainanhakija voi myös olettaa, että vastaus lainahakemukseen saapuu suhteellisen nopeasti hakemuksen lähettämisen jälkeen.


Kulutusluotto pankista


Jos haluat ottaa lainaa pankista, tulee sinun olla valmiina asettamaan osa omaisuudestasi lainan vakuudeksi. Tämä pätee kaikkiin pankista otettaviin lainoihin, myös kulutusluottoihin. Erityistapauksissa pankki saattaa tarjota lainanhakijalle lainaa ilman vakuuksia. Vakuudettomia lainoja tarjotaan pankissa tilanteissa, joissa lainanhakijalla on hyvä luottoluokitus. Jos pankki katsoo, että hakija on luottokelpoinen, eikä suurta riskiä ole, saattaa lainanhakijalla olla mahdollisuus ottaa lainaa ilman vakuuksia myös pankista. Vakuudettomien lainojen suuruus ja takaisinmaksuajat vaihtelevat paljon, mutta useimmiten säännöt ovat samat kuin tavallisille kulutusluotoille, joita pankista voi hakea.


Edullinen laina ilman vakuutta


Useimmat nettilainat ovat nykyään lainoja ilman vakuuksia. Tämän takia lainaprosessi lyhenee huomattavasti ja lainanhaku on helpompaa, lainanhakijalle sekä -myöntäjälle. Jos lainanhakijan täytyy asettaa omaisuuttaan lainan vakuudeksi, saattaa lainan käsittelyyn kulua useita päiviä tai jopa viikkoja, jotta kaikki paperityöt saadaan tehtyä. Tämän takia, lähes kaikki nettilainat ovat tänä päivänä lainoja ilman vakuuksia.


Pankin hyväksynnän saaminen lainalle ei ole niin nopeaa, kuin se on netissä. Tämä johtuu siitä, että pankit tekevät perusteellisemman luottoluokituksen lainahakijasta ja hänen taloudellisesta tilanteestaan, ennen kuin hakijalle tarjotaan lainaa. Kun laina on myönnetty, voi kulua vielä useita päiviä ennen kuin rahat siirretään lainanottajan tilille.


Kuinka suuri vakuudeton laina on?


Koska lainoja on useita eri tyyppejä, jotka eivät vaadi vakuutta, on mahdotonta sanoa kuinka suuri vakuudeton laina on. Laina ilman vakuutta saattaa olla 50 euroa tai sitten se voi olla 40 000 euroa lainaa. Lainan suuruus riippuu siitä, mitä lainanantaja tarjoaa. Lisäksi myönnettävän lainan suuruus riippuu myös lainanhakijan luottokelpoisuudesta. Esimerkiksi, jos lainanhakija hakee vakuudetonta lainaa 2 000 eurolle, voi lainanantaja tarjota hakijalle vain 1 500 euroa, jos lainanhakijan luottoluokitus kattaa vain tämän summan.


Laina-aika 30 päivästä 72 kuukauteen - tai sitä pidempi


Vakuudettoman lainan takaisinmaksuaika vaihtelee riippuen lainan lainatyypistä. Jos haluat lyhytaikaisen lainan, voit ottaa tekstiviestilainan netistä, jonka maturiteetti on hyvin lyhyt. Lyhytaikainen laina on sopiva, jos hakijan tulee rahoittaa jotain nopeasti ja hän voi maksaa lainan takaisin lyhyen ajan kuluessa. Jos hakija taas haluaa kattaa kustannuksiaan pidemmällä aikavälillä, voi pitkäaikainen laina olla ihanteellinen tässä tilanteessa. Lainojen takaisinmaksuaika siis määräytyy lainanottajan mieltymysten mukaan.


Mikä on vakuudettoman lainan hinta?


On mahdotonta sanoa, paljon vakuudettoman lainan luottokustannukset maksavat, sillä tämä riippuu useasta eri asiasta. Lainan hinta riippuu lainanhakijan luottokelpoisuudesta. Jos lainanhakija on hyvin luottokelpoinen, saattaa hakija saada lainan matalammilla luottokustannuksilla. Jos lainanhakija ottaa vakuudettoman lainan netistä, saattaa lainan korko vaihdella suuresti. Voit löytää lainoja joiden vuosikorko on, 9,90% - 26,08% - lainan korko voi olla myös tätä korkeampi, mutta onneksesi vuosikorko ei yleensä ylitä tätä summaa.


Ilmaista lainaa ilman vakuuksia ja takaajia


Ilmainen laina on uusi lainatyyppi, joka on kerännyt suosiota viime aikoina. Ilmainen laina tarkoittaa, että lainanhakija voi lainata rahaa tietyn ajan, ilman että lainasta tarvitsee maksaa korkoa. Tämä tarkoittaa, että lainanottaja maksaa takaisin vain summan, jonka hän on lainannut. Ideana on, että rahaa voi lainata ilmaiseksi maksamatta korkoa lainasta.


Ensisijaisesti haluamme mainita, että vakuudettoman lainan hinta on korkeampi kuin vakuudellisen lainan. Tämä tarkoittaa myös sitä, että pankissa tarjottava vakuudeton laina tulee lainanhakijalle kalliimmaksi kuin vakuudellinen laina.


Kuinka löytää paras vakuudeton laina


On monia eri asioita joihin tulee kiinnittää huomiota, kun etsitään parasta lainaa - mikä todella on paras vakuudeton laina? Onko paras laina sama asia kuin halvin laina, vai onko muitakin kriteerejä, joihin kiinnittää huomioita? Paras laina voi tarkoittaa eri asioita eri lainanhakijoille. Yksi asia on kuitenkin varma: Jos haluaa löytää parhaan lainan, tulee hakijan vertailla eri vaihtoehtoja. Niinpä ennen lainahakemuksen täyttämistä on hyvä ajatus vertailla eri vakuudettomia lainoja eri lainantarjoajilta. Hae lainaa ensin siis usealta eri lainantarjoajalta, jotta saat monta eri lainatarjousta. On tärkeää muistaa, että pelkästään lainan hakeminen ei ole koskaan sitovaa. Lainasopimus on ainoastaan sitova sen jälkeen kun, lainanhakija on allekirjoittanut lainasopimuksen.


Alta voit lukea lisää mikä on paras laina ilman vakuuksia ja saada muutamia vinkkejä siihen, kuinka etsiä lainaa.


Onko paras laina se halvin?


Jos sinusta tuntuu, että paras laina on myös se halvin laina, on muutamia asioita joihin sinun tulisi kiinnittää huomiota. Ensimmäiseksi, tulee sinun tarkistaa kuinka paljon lainan todellinen vuosikorko on. Todellinen vuosikorko tarkoittaa lainan vuosittaisia kokonaiskustannuksia. Sen sijaan, että lainanhakija tarkistaa lainan viitekoron, tulisi hänen tarkastaa lainan todellinen vuosikorko, sillä on olemassa erilaisia maksuja, jotka maksetaan lainan korkokulujen päälle. Esimerkiksi avausmaksu, tilinhoitomaksut ja muut vastaavat kustannukset ovat maksuja, joita lainanhakija maksaa koron lisäksi. Jos löydät vakuudettoman lainan, jolla on matala vuosikorko, laina on halpa. Lainoja vertaillessa on kuitenkin otettava huomioon myös se, että lainanhakijan täytyy myös vertailla lainan laina-aikoja. Lopullisen todellisen vuosikoron löydät vasta sinua varten tehdystä lainatarjouksesta.


Vertaile lainojen lainaehtoja


Ei ole aina varmaa, että halvin laina on juuri se paras laina. Siksi on myös joitakin, muita kriteerejä kuin vain hinta, joihin tulisi kiinnittää huomiota, jos haluaa löytää parhaan lainavaihtoehdon. Voit esimerkiksi tarkastella, tarjoaako lainantarjoaja maksuttomia lainakausia tai onko laina mahdollista maksaa kokonaan takaisin ennen takaisinmaksuajan loppumista ilman lisäkustannuksia. Erityisesti jälkimmäinen näistä kahdesta voi olla lainanottajalle suuri etu, sillä jos hakija on tilanteessa jossa yhtäkkiä tilillä on varaa maksaa laina takaisin ennen laina-ajan päättymistä. Tällöin lainanottaja voi säästää rahaa maksamalla lainan takaisin, sillä hän ei joudu maksamaan jäljellä olevia palvelumaksuja tai korkoa tulevilta kuukausilta. Ero käteislainalla ja joukkolainoilla on se, että käteislainan voi maksaa takaisin milloin vain, mutta joukkolainaa ei voi maksaa ennen kuin takaisinmaksuaika on päättynyt ilman, että lainanottajan joutuu maksamaan lisäkustannuksia. Tämän takia joukkolaina voi tulla lainanottajalle kalliiksi.


Kuka voi hakea lainaa netistä ilman vakuutta?


Suomessa on joitakin säännöksiä, joita lainanhakijan tulee täyttää voidakseen lainata rahaa palveluntarjoajilta. Lainantarjoaja itse voi myös asettaa joitakin vaatimuksia lainanottajalle, joten vaatimukset lainanottajalle saattavat vaihdella. Alta voit lukea lisää siitä, mitä lainan hakemiseen vaaditaa:


Sinun täytyy olla täysi-ikäinen Jos haluat ottaa lainaa ilman vakuuksia, sinun on oltava vähintään 18-vuotias. Jotkut lainanantajat ovat nostaneet ikärajaa korkeammaksi, mutta yleinen sääntö on, että sinun täytyy olla yli 18 vuotta, jotta voit ottaa lainaa
Sinulla täytyy olla suomalainen pankkitili. Lainaamasi rahat maksetaan tilillesi ja suomalaiset lainantarjoajat maksavat lainaa ainoastaan suomalaisille pankkitileille.
Sinulla täytyy olla rekisteröity osoite Suomessa sekä sinulla tulee olla Suomen kansalaisuus
Sinuun täytyy olla mahdollista ottaa yhteyttä sekä sähköpostitse että puhelimitse, joten yhteystietosi täytyy olla käytettävissä
Useimmat lainanantajat eivät lainaa henkilöille, joilla on maksuhäiriömerkintä. Tässäkin tilanteessa on joitakin poikkeuksia. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä voit ottaa lainaa ilman vakuutta mutta tämä ei ole suositeltavaa.
Sinulla täytyy olla verkkopankkitunnukset, joilla voit allekirjoittaa lainatarjouksen (useimmiten)
Säännölliset tulot edistävät lainanhakua


Kuinka ottaa lainaa ilman vakuuksia?


Jos olet päättänyt, että haluat ottaa lainaa ilman vakuuksia on se käytännössä helppo tehtävä suorittaa. Useimmat vakuudettomat lainat ovat saatavilla verkosta. Halutessasi lainata jonkun näistä lainoista, aloitat lainanhaun lähettämällä lainahakemuksen lainanantajalle. Lainahakemus koostuu sekä henkilökohtaisista - että taloudellisista kysymyksistä itsestäsi, joihin sinun tulee vastata. Sinun ei tarvitse kirjoittaa lainahakemusta alusta alkaen itse, vaan tulet täyttämään lainanantajan lainahakemuksen kentät tiedoillasi.  


Kun olet täyttänyt hakemuksen, lähetät sen lainantarjoajalle, jonka jälkeen lainantarjoaja arvioi sinun taloudellisen tilanteesi ja tekee sinulle luottoluokituksen.


Kun lainaat lainaa ilman vakuuksia netistä, luottoluokitusta ei tehdä erityisen perusteellisesti. Siksi myös vastaus lainahakemukseen saapuu pian lähettämisen jälkeen. Halutessasi hyväksyä lainatarjouksen, allekirjoitat sen verkkopankkitunnuksillasi. Jos taas tarjous ei ole mieluinen etkä halua hyväksyä sitä, ei sinun tarvitse tehdä enää ylimääräisiä toimenpiteitä vaan jätät vain lainatarjouksen huomiotta.


Jos haluat ottaa lainaa ilman vakuuksia pankista, käytäntö on erilainen ja voi vaihdella pankkien välillä. Halutessasi ottaa lainaa pankista ota yhteyttä pankkiisi, joka päättää voitko saada lainaa ilman vakuuksia.


Huomioitavaa ennen lainanhakua


Ennen lainan haun tekemistä, on muutamia asioita jotka tulisi huomioida ja suorittaa. Vaikka tiedätkin jo paljon vakuudettomasta lainasta, suosittelemme tarkastelemaan taloudellista tilannettasi ennen kuin päätät onko laina ilman vakuuksia juuri sinua varten. Alta voit lukea lisää asioista, joihin sinun tulisi kiinnittää huomiota ennen kuin päätät hakea lainaa ilman vakuuksia.


Koroton laina ilman vakuuksia


Korottomat lainat ilman vakuuksia ovat yhä yleisempiä lainamarkkinoilla. Korottomia lainoja on siis tarjolla yhä enemmän. Koroton laina on lyhytaikainen laina, josta ei tarvitse maksaa korkoa. Esimerkiksi voit lainata 500 euroa 30 päivän ajaksi. Jos maksat lainan lainaajalle takaisin ennen kuin 30 päivää on kulunut, sinun ei tarvitse maksaa lainasta korkoa. Saatat joutua kuitenkin maksamaan korkoa, jos et maksa takaisin takaisinmaksuajalla.


Kuinka valmis olet lainaamaan?


Yksi asioista joita sinun tulee miettiä on, oletko riskinottaja? Jos et halua ottaa suurta riskiä, vakuudeton laina voi olla hyvä vaihtoehto sinulle. Kun otat lainan ilman vakuuksia, sinulla ei ole erityistä riskiä, jos et maksa lainaa takaisin ajallaan. Tietenkin tilanteessa, jossa et täytä velvollisuuksiasi, täytyy sinun maksaa korkoa sekä lisämaksuja lainasta, mutta et joudu luopumaan omaisuudestasi lainanmaksua varten. Jos olet riskinottaja, voi olla hyötyä siitä että valitset vakuudellisen lainan vakuudettoman lainan sijaan. Vakuudellisessa lainassa on kuitenkin yksi etu; se on yleensä edullisempi kuin vakuudeton laina. Loppujen lopuksi päätät itse, kuinka valmis olet ottamaan lainan. Kun et halua ottaa riskiä, on lainan ilman vakuutta oikea vaihtoehto. Takaisinmaksettava summa on kuitenkin tällöin hieman suurempi kuin vakuudellisissa lainoissa, sillä lainan korko toimii vakuutena lainanantajalle.


Onko sinulla varaa ottaa lainaa?


Seuraava asia, jota sinun täytyy harkita kun haluat ottaa lainan vakuudella tai ilman on se, että onko sinulla varaa lainaan. Kun lainaa otetaan netistä, lainanantaja ei tee perusteellista luottoluokitusta lainanhakjioistaan mikä tarkoittaa, että hakijan tulee itse olla täysin varma pystyvänsä maksamaan lainan takaisin. Jos huomaat vasta lainan ottamisen jälkeen, ettei sinulla ole varaa lainaa, tulee laina olemaan suunniteltua kalliimpi. Jos et pysty noudattamaan lainan lainaehtoja, joudut maksamaan aiempaa korkeampaa korkoa. Vaikka et asettaisi omaisuuttasi lainan vakuudeksi, on lainan takaisinmaksun laiminlyömisestä seuraamuksensa.


Paljon lainaaminen ilman vakuutta maksaa?


Ei ole paljoa kalliimpaa lainata ilman vakuutta kuin vakuudellista lainaa. Tämä johtuu siitä, että useimmat lainat ovat lainoja ilman vakuuksia. Se paljon lainan ottaminen ilman vakuuksia maksaa vaihtelee paljon ja on vaikeaa sanoa paljon laina tulee maksamaan tietylle lainanottajalle. Lainan hinta riippuu lainan korosta, laina-ajasta ja muista maksuista. On tärkeää kiinnittää huomiota lainan vuosikorkoon, kun vertaillaan lainojen hintoja sillä lainaan liittyvät kulut vaihtelevat eri lainojen välillä.


Voit selvittää, onko sinulla varaa ottaa lainaa, tekemällä itsellesi budjetin. Kun teet budjetin, täytyy sen olla realistinen eli toteutettavissa. Kun tiedät todellisen käytettävissäsi olevan rahasumman, tiedät myös paljon voit maksaa velkaa takaisin joka kuukausi ja näet onko kuukausittaisesta edusta sinulle enemmän hyötyä kuin haittaa.


Millainen korko tulisi valita?


Kun otat lainan ilman vakuuksia, jotkin lainanmyöntäjät antavat mahdollisuuden valita joko kiinteän - tai vaihtuvan koron. Suomessa on mahdollista ottaa joko lainaa vaihtuvalla - tai kiinteällä korolla.


Jos valitset lainan vaihtuvalla korolla, korko vaihtelee koko lainan laina-ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että korko määräytyy sen mukaan miten markkinakorko vaihtelee. Jos markkinakorko nousee, myös lainan korko tulee nousemaan, mutta myös markkinakoron laskiessa tulee lainan korko laskemaan.


Jos valitset kiinteäkorkoisen lainan, korko tulee pysymään saman koko laina-ajan. Näin tiedät lainan kustannukset heti lainaa ottaessasi, eikä sinun tarvitse olla huolissasi lainan koron nousemisesta. Toisaalta et voi myöskään hyötyä markkinakoron laskiessa, sillä se ei vaikuta kiinteäkorkoiseen lainaan. Kiinteäkorkoisen lainan hinta on yleensä korkeampi kuin lainan, jolla on vaihteleva korko, sillä kiinteä korko on korkeampi. Vaihtuva korko voi kuitenkin helposti ylittää kiinteän koron korkotason, jolloin vaihtelevasta korosta tulee lainanottajalle kalliimpi.


Kumman koroista valitset, riippuu riskinottohalukkuudesta. Jos olet riskinottaja, voit valita vaihtelevan koron, jos taas haluat olla varma lainan kustannuksista suosittelemme valitsemaan kiinteän koron.


Korko 1.9.2019 jälkeen


Vuoden 2019 syyskuun alussa, voimaan astunut korkokatto rajoittaa lainan nimelliskorkoa sekä lainankuluja. Korkokatto on asetettu 20 prosenttiin, ja näin lainan korko ei voi tätä korkeampi olla. Tämän lisäksi, lainalle voi kertyä muita kuluja 150 euroa vuositasolla. Muutokset lainojen ehtoihin on asetettu suojelemaan lainanottajia lainojen epäoikeudenmukaisilta kuluilta ja koroilta. On myös hyvä ajatus, kilpailuttaa lainat jotka on otettu ennen syyskuuta uudelleen, sillä lainankorko voi hyvinkin olla sinulle suotuisampi. notifyImg
logo

Ilmoita sähköpostiosoitteesi ja saat meiltä muita edullisia lainatarjouksia::Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi

Ehdot