MoreBanker.FI

Pikavippi

Vertaile pikavippejä ja löydä edullisin vaihtoehto. Tee kuten useat suomalaiset ovat jo tehneet ja hae vippiä Morebankerin avulla!

- Lue lisää -Kuinka paljon voin ottaa lainaa pikavipillä?

 Yleisesti pikavippi on pienikokoinen laina, eli sillä voi rahoittaa pieniä arjen tarpeita. Pikavipin suuruus vaihtelee noin 50 euron ja 1000 euron välillä.

Kuinka lyhyt pikavipin laina-aika on?

Yleisesti pikavippi on lyhytaikainen laina. Tämä tarkoittaa sitä että laina-aika pikavipillä on suhteellisen lyhyt verrattuna esimerkiksi kulutusluottoihin. Yleensä pikavipin laina-aika vaihtelee viikoista muutamaan kuukauteen. 

Mikä on Pikavippi?

Pikavippi on pienikokoinen netistä otettava laina, jonka laina-aika on yleisesti lyhyt eli noin muutaman kuukauden pituinen. Ominaista pikavipille on myös se, että pikavippi on vakuudeton eikä sille tarvitse takaajaa. Pikavipin suuruus on yleensä 50 - 1000 euroa, eli kyseessä on pienlaina. 

Mikä on lyhyt pikavippi?

Pikavippi on nopea, pienikokoinen ja lyhyt laina, joka maksetaan tilille heti kokonaisuudessaan siitä siksi nimitys lyhyt pikavippi. Pikavippi ja pikalaina on miltein sama asia, pikavipillä lähinnä kuitenkin tarkoitetaan pienempi kokoisia lainoja kun taas pikalaina on mikä tahansa pikaisesti tilille siirrettävä laina. Pikavippi maksetaan takaisin lainanantajalle joko kerralla tai muutamassa kuukausierässä. Pikavipin avulla sinulla on mahdollisuus ottaa lainaa ilman vakuuksia tai takaajaa sillä pikavipillä ei ole erillisiä ulkoisia vaatimuksia, mutta pikavipin lainasumma on pieni. Pikavipit ovat yleensä lyhytaikaisia ja sen takia niiden laina-aika on myös lyhyt, joka antaa paremman kuvan siitä mitä laina tulee todella maksamaan. Pikavipeistä on tullut erittäin suosittu lainan muoto, sillä voit saada tilillesi nopeasti rahaa ilman vakuuksia. Pikavipin käsittelyaika on lyhyt ja voit lainata rahaa ilmoittamatta lainan haluttua käyttötarkoitusta.

Pikavippi on suhteellisen uusi lainatyyppi, joka on lyhyt ja pieni laina. Pikavipit ovat kasvattaneet suosiotaan parin viime vuosikymmenen aikana, kun internetin käyttö on yleistynyt ja nettilainamarkkinat kasvaneet. Pikavippien edut ovat siis samat, kuin muilla netistä saatavilla lainoilla. Yksi pikavippien eduista on se, että lainanhakija hakee lainaa helposti verkkopankkitunnuksillaan. Verkkopankkitunnusten avulla lainanmyöntäjä, voi varmistua hakijan henkilöllisyydestä ja saa tietoa hakijan luottotiedoista sekä lainatarjouksen lähettäminen onnistuu nopeasti. Hae lainaa netistä ja myös sinun on mahdollista saada pieni lainasumma käyttöösi nopeasti. Saat lainapäätöksen miltein heti!

Pieni pikavippi nopeasti tilillesi


Mistä löytyy paras pikavippi?
Etsitkö parasta pikavippiä useiden muiden lainanhakijoiden tavoin? On joitakin asioita, joita hakijan tulisi ottaa huomioon, jotta hän voi löytää parhaan vaihtoehdon pikavipeistä. Esimerkiksi, lainaa hakiessa on hyvä huomioida lainan laina-aika ja korko. Mitä alhaisempi korko on, sitä edullisempi on myös pikavippi. Laina aika taas vaikuttaa siihen, kuinka kauan sinun tulee huolehtia siitä, että käytät osan kuukausittaisesta budjetistasi lainan takaisinmaksuun.

Morebankeristä löydät valikoiman edullisimpia pikavippejä, joiden avulla voit lainata pienen lainasumman lyhyeksi ajaksi. Voi olla monia syitä miksi ottaa pikavippi. Ehkä olet saanut odottamattoman laskun tai joutunut tilanteeseen, jossa tarvitset äkillistä rahoitusta vahinkojen korjaamiseen. Vaikka jotkut lainantarjoajista tarjoavat suurempia pikavippejä, on pikavippi tyypillisesti pieni ja nopea laina. Jos haluat lainata suurempia summia rahaa, voi olla hyvä ajatus tutustua kulutusluottoihin, jotka voivat tulla joskus edullisimmeksi, kun kyseessä on suuri laina.

Korko pikavipille
Tärkein korko johon kiinnittää huomiota mitä tahansa lainaa hakiessasi on lainan todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko tarkoittaa lainan korkoa, joka ilmoittaa lainan maksut ja korot prosentuaalisesti yhden vuoden ajalta. Yleensä pikavippien vuosikorot ovat noin 25 - 29% johon on siis laskettuna mukaan lainan nimelliskorko ja kaikki kulut joita lainalle voi kertyä yhden vuoden aikana. Korkoon vaikuttaa paljon kulutuslainoille asetettu korkokatto. Korkokatto on tällä hetkellä 20% nimelliskorolle ja tämän lisäksi lainoille voi kertyä muita maksuja 150 euroa kokonaisuudessaan yhden vuoden aikana. 

Kun selaat ja vertailet lainoja netissä joko Morebankerissa taikka lainantarjoajien omilla sivuilla, huomaat varmaan että lainoista on annettu paljon esimerkkejä ja suuntaa antavia korkoja. Ei kuitenkaan ole varmaa paljon laina tulisi maksamaan juuri sinulle, ennen kuin lähetät lainahakemuksen. Lainatarjouksen saavuttua voit lukea siitä paljon lainan todellinen vuosikorko on sinulle jos otat tämän kyseisen pikavipin. 

Vertaile vippejä ensin
Lainaa hakiessa on hyvä vertailla eri lainoja keskenään. Lainamarkkinoita tutkimalla, lainanhakija voi säästää paljon rahaa. Perusteellisella vertailulla parhaan ja edullisimman lainan löytäminen on helpompaa. Sopivan lainan löytämisessä auttaa se, että haet lainaa usealta eri lainantarjoajalta ja vertailet saamiasi lainatarjouksia keskenään. Näet vasta lopulliset korot ja kulut, jotka on asetettu juuri sinulle, lainantarjoajan lähettämästä tarjouksesta. Suosittelemme siis hakemaan ainakin kolmea eri lainaa, jotta voit varmistua siitä, että saat edullisimman lainan juuri sinulle.

Hae lainaa siis usealta eri rahoitusyhtiöltä, jotta voit vertailla lainapäätöksiä keskenään. Tärkeintä on että vertailet pikavippien korkoja keskenään, löytääksesi parhaan tarjouksen. Lainan todellinen vuosikorko onkin paras vertailu kriteeri, sillä se kertoo kuinka paljon laina tulee maksamaan prosentuaalisesti yhden vuoden aikana. Todellinen vuosikorko huomio kaikki lainan kulut ja korot, joten sinun ei tarvitse laskea näitä erikseen. Tämä onkin todellisen vuosikoron etu lainoja vertaillessa.

Lainaa voi hakea myös lainanvälittäjältä. Lainanvälittäjä on palvelu, joka ei itse rahoita tai tarjoa lainojaan, mutta välittää useiden eri rahoituspalveluiden lainoja asiakkailleen. Hyvä puoli lainanvälittjissä on se, että täytät yhden lainahakemuksen ja voit saada useita eri lainatarjouksia vastineeksi. Pikavippiä lainanvälittäjältä voi hakea aivan samoin perustein kuin itse lainapalveluilta. Lainanvälittäjä on ainoastaan tehokkaampi tapa vertailla ja löytää pikavippi jonka todellinen vuosikorko vastaa haluamaasi. Voi olla myös, että lainanvälittäjän avulla voit helpommin löytää pikavipin, jonka saat heti tilille. Valitset lainanvälittäjän lainahakemuksesta vain sen lainasumman, jonka haluat sekä laina ajan ja olla että löydät lainan jonka saat heti tilille!

Suositut pikavipit
Markkinoilta löytyy tänäpäivänä kymmeniä eri rahoitusyrityksiä, jotka tarjoavat vippejä netissä. Myös Morebankerin sivustolla on useita lainantarjoajia vertailtuna, joiden kautta on mahdollista ottaa pikavippi. Esimerkiksi Ferratum, Saldo Finance oyj :n Vippi ja Saldo palvelut tarjoajavat asiakkailleen pieniä netti lainoja, joiden laina-aika on lyhyt. Saat lainaa näiden yrityksien kautta, pieniin arjen tarpeisiin. Lainapäätöksen saat nopeasti hakemuksen täyttämisen jälkeen, joten kun hae vippiä ei sinun tarvitse odottaa kautaa vastausta.

Pikavippi heti tilille
Pikavippi on siitä hyvä laina, että voit saada rahat tilillesi sen avulla hyvinkin nopeasti. Jotta voit saada myönteisen lainapäätöksen, on vipillä kuitenkin joitakin tiukkia edellytksiä. Useasti nopeiden pikavippien tarjoajat vaativat asiakkailtaan säännöllisiä tuloja sekä puhtaita luottotietoja. Voit hakea pikavippiä netistä 24 tuntia vuorokaudessa, mutta ainoastaan kello 7 - 23 välisenä aikana rahat voidaan siirtää lainanantajalta tilillesi. Voit siis kuitenkin saada pikavipit tilillesi miltein heti, kun hyväksyt lainatarjouksen, riippuen rahoituspalvelusta.

Kun olet hyväksynyt palveluntarjoajan lainatarjouksen allekirjoittamalla lainasopimuksen, siirtyy laina tilillesi varsin nopeasti. Riippuu kuitenkin lainantarjoajasta, kuinka kauan lainan siirtämisessä menee. Jotkut lainantarjoajat siirtävät rahat tilille vielä saman päivän aikana mutta yleensä tähän voi kuitenkin kulua muutama vuorokausi. Pikavipit ovat nimensä mukaisesti nopeita ja rahat saat tilillesi yleensä varsin lyhyessä ajassa. On myös hyvä muistaa, että voit hakea lainaa yöaikaan mutta pikavippejä myönnetään ainoastaan kello 07 - 23 välisenä aikana, eikä lainaa siirretä tilille yöaikaan. Voit saada lainan tilillesi siis ainoastaan päiväsaikaan. Tämä sääntö on asetettu suojelemaan kuluttajia harkitsemattomilta lainoilta, jotka voivat tuhota kuluttajan talouden. Heti tilille saatat saada kuitenkin pikavipin, jonka haet päiväsaikaan!

Pikavippi tulee kuitenkin vertailla ensin, eikä tehdä hätiköityä päätöstä vaikka nopea vippi houkuttaakin. Vertailemalla pikaivipin, voit varmistua siistä että pystyt maksamaan lainan takaisin, eikä lainan määrästä koidu turhia kuluja tai korkoja. Vertailu voi olla hyvinkin hyödyllistä lainanottajalle pitkällä maksuajalla, sillä voi olla että jokaiselta päivältä saattaa kertyä lainalle turhia korkoja ja kuluja jos et ole tarkka vertailussa. Pikavipiä voi saada suhteellisen edullisesti tänä päivänä, johtuen lainamarkkinoille asetetusta korkokatosta.

Kova kilpailu
Internetin suosion vuoksi lainamarkkinat, ovat kasvattaneet kilpailua eri lainantarjoajien ja pankkien välillä. Pankkien konttorit kilpailevat tänä päivänä nettipalveluiden kanssa, jotka pystyvät käsittelemään lainahakemukset lyhyessä ajassa. Markkinoiden kilpailun lisääntyminen on merkinnyt sitä, että monet uudet lainanmyöntäjät ovat tulleet markkinoille. Tämän vuoksi lainanhakijat saattavat törmätä useisiin entuudestaan tuntemattomiin lainantarjoajiin. Syytä huolestua ei kuitenkaan ole, sillä lähes kaikki Suomessa toimivat pienlainojen myöntäjät kuuluvat Etelä Suomen aluehallintoviraston ylläpitämään luotonantajarekisteriin. Muutamat yritykset eivät kuitenkaan ole rekisterissä ja suosittelemme tarkistamaan, että lainanantajasi on rekisteröitynä luotettavaksi lainaajaksi ennen lainaamista. Myös Kilpailu- ja kuluttajaviraston toimiin kuuluu valvoa, kuluttajiin kohdistuvaa luotonantoa.

Kilpailu markkinoilla on myös johtanut siihen, että lainaa voi saada tänä päivänä entistä edullisemmin. Todellinen vuosikorko lainatarjouksessa kertoo sinulle paljon maksat lainasta takaisin vuositasolla. Todellisen vuosikoron näet vasta lopullisesta lainatarjouksesta. Tähän korkoon vaikuttaa myös korkokatto, joka on asetettu lainamarkkinoille 20 prosenttiin. Korkokaton vaikutus on myös negatiivinen siinä suhteessa, että lainaus kriteerit pikavipeille ovat entistä tiukemmat. Kannattaa siis huolehtia omasta taloudellisesta tilanteesta, jotta luottoluokituksesi on hyvä, jotta voit hakea lainaa.

Pikavippi netistä vai laina pankista?
Useat eri lainayritykset tarjoavat pikavippejä tänä päivänä netissä, joten jos päädyt ottamaan pikavipin netistä, kannattaa aina vertailla vippejä huolellisesti keskenään. Pika vippi netistä, ei vaadi lainantakaajaa tai vakuuksia. Pikavipin lainasumma on kuitenkin niin pieni, että pankista nin pientä lainaa ei ole mahdollista saada. Jotta voit hakea lainaa pankista, tulee sinun tutustua pankin omiin kriteereihin.

Jos lainaa haetaan pankista, tulee lainaprosessi olemaan suhteellisesti hyvin pitkä. Kun lainanhakija onnistuu tapaamaan pankkivirkailijan, tulee hakijan kertoa lainan käyttötarkoitus. Pankki tulee tarkastamaan hakijan taloudellisen tilanteen ja luomaan hakijalle luottoluokituksen. Jos pankki päättää myöntää hakijalle lainan, voi asiakirjojen täyttöön ja valmisteluun kulua vielä muutama päivä, ennen kuin, lainatarjous voidaan allekirjoittaa. Koko pankin lainanhakuprosessi on erittäin vanhanaikainen, joka ei ollenkaan hyödynnä nykyaikaisia digitaalisia mahdollisuuksia. Jos taas lainanhakija päättää hakea pikavippiä, voi hän saman tien täyttää lainahakemuksen netissä.

Nopea pikavippi ilman vakuutta
Yksi eduista, jota pankki ei pysty tarjoamaan on mahdollisuus ottaa laina ilman vakuuksia. Kun otetaan lainaa pankista, pankki vaatii vakuuden suuremmille lainasummille. Tämä tarkoittaa sitä, että lainanottaja asettaa pantiksi omaisuuttaan, takaamaan lainan takaisinmaksun. Vakuudeksi käy useimmiten esimerkiksi auto tai kiinteistö, jonka pankki voi muuttaa helposti rahaksi, jos lainaa ei makseta takaisin. Vakuuden vaatiminen on yksi syy siihen miksi lainaprosessi pankissa on hidas ja verkkolainoja saa suhteellisen nopeasti. Pikavipin avulla voit päättää, mihin haluat käyttää lainan, sillä käyttötarkoitusta ei kysytä. Sinun on siis mahdollista saada lainaa ilman vakuutta ja ilmoittamatta lainan käyttötarkoitusta. Ilman vakuuksia et lainaa pankista saa!

Pikavipin edut:
- Helppo ratkaisu yllättäviin tilanteisiin

- Maksetaan heti tilille
- Nopeampi kuin pankkilaina
- Ei vaadi takaajia tai vakuuksia

Pikavipin haittapuolia:

- Kalliimpia kuin pankkilaina
- Huonomaineinen

Pieni pikavippi heti tilille
Pikavipit ovat tulleet erittäin suosituiksi, johon syynä voi olla kova kilpailu markkinoilla. Koska pikavippien tarjoajia on paljon, täytyy heidän pitää lainojen hinnat mahdollisimman matalina, kilpailukyvyn ylläpitämiseksi. Tämän takia pikavippi on nykyään erittäin suosittu. Kyseessä on laina, jonka saat useimmin heti tilille kilpailukykyiseen hintaan. Pieni pikavippi heti tilille onkin helppo apu jos tarvitset äkillisesti pienen summan rahaa käyttöösi. 

Pikavipin kulut
Lainatarjouksissa on aina paljon numeroita ja termejä, jotka on painettu pienellä tekstillä. Jos haluat löytää edullisimman lainan, on kuitenkin tärkeää, ettet sivuuta näitä. Onneksi kaikki termit eivät kuitenkaan ole tärkeitä lainanhaun kannalta. On käytännössä mahdotonta löytää ilmainen pikavippi, mutta jos todellinen vuosikorko on tuttu lainanhakijalle, on lainojen vertailu helpompaa. Todellinen vuosikorko kertoo lainan kokonaiskustannukset vuoden ajalta. Todellinen vuosikorko kattaa suuren määrän eri kuluja, esimerkiksi:

- Avausmaksu
- Korko
- Koron korko
- Tilinhoitomaksu

Lainanmyöntäjien tarkoituksena on tehdä tuottoa lainankuluilla. Monet lainanmyöntäjät käyttävät eri nimityksiä lainan kuluista, jonka takia aina ei ole helppoa vertailla yksittäisiä kuluja lainojen välillä. Tämän takia todellinen vuosikorko on hyvä vertailukriteeri, sillä luku on ilmoitettu prosentteina lainasummasta, joka pätee kaikille lainanmyöntäjille. Koska todellinen vuosikorko lasketaan koko vuodelle, lyhytaikaisten pikavippien kulujen ilmaiseminen vuositasolla on vähemmän käytännöllistä. Pikavippien laina-aika ei kata vuoden pituista aikaa, joten voi olla harhaanjohtavaa tulkita todellista vuosikorkoa, sillä korko tulee maksaa kokonaisuudessaan pikavipin laina-aikana.

Kriteerit lainaamiselle
Pikavippejä on yleensä erittäin helppo hakea. Kuitenkin on muutamia vaatimuksia, jotka lainanhakijan on täytettävä, jotta lainahakemus tullaan hyväksymään.

- Lainanhakijan tulee olla täyttänyt 18 vuotta
- Henkilöllisyys täytyy pystyä todistamaan verkkopankkitunnuksilla
- Lainanhakijalla tulee olla puhdas luottotietorekisteri
- Lainanhakijalla tulee olla vakaat tulot

Lainaa otettaessa, lainanhakijan täytyy olla 18-vuotias tai vanhempi, jotta lainasopimus voidaan tehdä lain mukaisesti. Jos lainanhakija on 18 - 25-vuotias, on hakijalla pienempi valikoima lainoja mistä valita. Jos lainanhakija on 18-vuotias ja etsii pikavippiä, on tarjonta hyvin rajattua. Tämä johtuu siitä, että jotkut lainantarjoajat eivät halua lainata rahaa näin nuorille. Monet 18-vuotiaat suorittavat vielä opintojaan tai ovat juuri muuttaneet pois kotoa, jolloin lainanhakijan tulot eivät ole vakaat. Tämä tarkoittaa sitä, että jotkut lainantarjoajat soveltavat tiukempaa luottopolitiikkaa nuorille hakijoilleen. Lainaehtoja kuitenkin vähennetään, kun hakijan ikä on vähintään 25 vuotta tai enemmän. Yli 25-vuotiaille lainaehdoissa ei ole enää ikärajoituksia.

Pieni pikavippi.jpgIkäraja 18 vuotta 

Lainanhakijan täytyy olla täyttänyt 18 vuotta, voidakseen ottaa pikavipin. Tämä johtuu siitä, että lainanhakijan täytyy olla täysi-ikäinen ja olla vastuussa omasta taloudestaan. Muutamat lainanmyöntäjät lainaavat vain hakijoille, jotka ovat yli 20- tai 25-vuotiaita. Vanhemmilla hakijoilla on enemmän kokemusta talouden hoitamisesta ja tuloista, jolloin hakijan taloudellinen tilanne todennäköisemmin vakaa.


Lainahakemus täytetään täysin digitaalisesti ja hakemuksen vahvistamiseen käytetään verkkopankkitunnuksia. Näin voidaan välttyä identiteettivarkauksilta, sillä verkkopankkitunnukset ovat henkilökohtaiset. Lainanhakija voi myös käyttää verkkopankkitunnuksia lainatarjouksen allekirjoittamiseen, joka on paljon turvallisempi tapa kuin esimerkiksi vanhanaikainen allekirjoitus paperilla.

Kun verkkopankkitunnuksia käytetään, luotonantaja saa mahdollisuuden tutustua lainanhakijan viimeisimpiin raportoituihin tietoihin. Lainanhakijan täytyy olla kuitenkin valmis todistamaan omat palkkatulonsa viimeiseltä kolmelta kuukaudelta lainaa haettaessa, jos lainaa haetaan muualta kuin omasta pankista. Näiden tietojen perusteella lainanmyöntäjä voi luoda lainanhakijalle luottoluokituksen ja antaa luottoluokituksen perusteella hakijalle lainatarjouksen.

Kuinka pitkä on pikavipin laina-aika?
Pikavipit ovat yleensä lyhytaikaisia lainoja, joiden laina-aika on pisimmillään noin 3 kuukautta. Pikavippi maksetaan takaisin siis nopeasti. Myös lainasummat ovat suhteellisen pieniä, mitä lainatyyppiin tulee. Jos siis etsit suurempaa lainaa tai pidempää laina-aikaa luotollesi, suosittelemme katsomaan tarjonnan esimerkiksi kulutusluotoista.

Pikavippiä, jonka summa on muutama sata euroa ei ole mahdollista saada laina-ajalla joka on 10 vuotta tai 7 vuotta. Kun puhutaan lainasata, jonka lainasumma on muutama tuhat euroa, yleensä sinun on mahdollista valita laina-aika joka on noin 5 vuotta. Yleensä laina-aika kuitenkin pikavippi lainalle on noin muutama kuukausi. On myös mahdollista ottaa pikavippi, joka tulee maksaa takaisin kokonaisuudessaan kerralla. Voit maksaa lainan siis tässä tapauksessa takaisin nopeasti ja säästyä useammalta kuukausittaiselta koroilta ja kuluilta. Kannattaa kuitenkin huomioida, että lyhytaikaisten lainojen korot ovat käytännössä aika korkeammat kuin luotoille joiden laina aika on pitkä. Lainaa kannattaa siis ensin vertailla huolellisesti ja lainaa voi hakea aina ilman sitoutumista lainatarjouksen allekirjoittamiseen. Näin voit vertailla esimerkiksi paljon lainat joiden laina-ajat eroavat toisistaan maksavat sinulle, jonka sinulle kertoo todellinen vuosikorko lainatarjouksessa.notifyImg
logo

Ilmoita sähköpostiosoitteesi ja saat meiltä muita edullisia lainatarjouksia::Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi