MoreBanker.FI

Luotto

Luotto auttaa kun tarvitset rahoitusta pienempiin tai suurempiin hankkeisiin - Lue lisää luotosta ja tsekkaa lainavertailu

- Lue lisää -Luotto
Luottoa on ihmisille annettu jo ammoisista ajoista lähtien. Ehkä sitä ei aina ole kutsuttu tai kutsuta luotoksi, mutta jos esimerkiksi kaljabaarissa sovitte kaverin kanssa, että sinä maksat tämän kierroksen ja kaveri sitten seuraavan, niin annat kaverille sen oluen verran luottoa. Tutut kyläkauppiaat kirjoittivat vihkoon asiakkaiden ostokset ja palkkapäivänä esimerkiksi isäntä tai emäntä tuli maksamaan sen pois. Kauppias siis antoi heille luottoa. Luottokortti on ollut yleinen väline jo pitkään, sitä vingutetaan, ja eräpäivänä sitten maksetaan luotolle kertyneet maksut pois. Tai osa niistä, täysin luoton ehdoista riippuen. Luottoja on monenlaisia, mutta kaikille yhteistä on se, että sen sijaan, että maksettaisiin nyt, otetaan nyt laina, oli se konkreettista rahaa tai hyödyke, ja maksetaan se takaisin myöhemmin.

Luottoa arkeen.jpgMe täällä morebanker.fi:ssä yritämme auttaa sinua löytämään sopivaa luottoa itsellesi. Näillä sivuilla voit vertailla eri tyyppisiä luottoja ja selvittää missä saat luotollesi omasta mielestäsi parhaat ehdot. Kerromme myös, mikä missäkin luotossa on todellinen vuosikorko ja mitä muita ehtoja eri luotot pitävät sisällään.

Miksi luottoja haetaan?
Luottoa tarvitaan monissa tilanteissa, ehkä juuri sillä hetkellä luoton hakijalla ei ole rahaa, mutta tarvetta on ja pian on tiedossa myös rahaa. Mahdollisesti tarvittava summa on niin suuri, ettei luoton hakijalla missään tilanteessa ole kerrallaan niin suurta rahamäärää vaan hänen täytyisi maksaa osissa. Osissa maksaminen taas ei välttämättä hyödykkeen myyjälle sovi (ja jos sopii, niin sehän on vain yksi luoton muoto). Luotosta sovitaan maksusuunnitelma ja hinta, eli korko, jonka luoton ottaja maksaa luoton antajalle. Korolla tarkoitetaan prosentuaalista osuutta lainasummasta. Yleensä puhutaan vuosittaisesta korosta. Esimerkiksi 1000 euroa 10 % vuosikorolla tarkoittaisi, että vuoden päästä lainasumma olisi kasvanut 1100 euroon (mikäli sitä ei olisi lyhennetty lainkaan). Yleensä luotot ovat kiinteäkorkoisia, eli niiden korkoprosentti ei muutu esimerkikiksi markkinakoron mukaan. Koron lisäksi usein luoton saanut joutuu maksamaan erilaisia käsittelymaksuja ja tilinhoitokuluja, jotka tietenkin kannattaa ottaa mukaan, kun laskee luoton todellista vuosikorkoa.

Miksi luotto pitäisi hakea netissä?
Luoton hakeminen netistä on paljon kätevämpää, kuin pankki-ajan varaaminen ja pitkä neuvottelu pankkikonttorissa. Käsittely on nopeampaa, luoton voi saada tililleen jopa minuuttien sisällä sen hakemisesta, kun perinteisemmällä tavalla käsittelyssä voi mennä useita päiviä tai pahimmillaan jopa pidempään. Vakuudeton luotto ei usein edes onnistu pankissa asioidessa. Netissä taustatarkistusta ei tarvita ja hyväksyntä on helpompi saada. Myöskään sinun ei tarvitse selvittää tarkasti sitä, mihin käyttötarkoitukseen luottoa tarvitset. Pankissa tämä keskustelu on täysin väistämätön.

Miten luottoa haetaan netissä?
Luoton hakeminen netissä on hyvin yksinkertaista. Hae luotto josta olet kiinnostunut, täytä hakemus ja allekirjoita käyttämällä nettipankkitunnuksia. Päätös tulee usein hyvin nopeasti. Sinun täytyy olla täysi-ikäinen, eli 18 vuotta täyttänyt. Jotkut yhtiöt vaativat tätäkin korkeampaa ikää riskien hallintaan liittyvistä syistä ja ikä voi myös vaikuttaa sinulle myönnettävän luoton määrään. Sinulla täytyy olla puhtaat luottotiedot, eli maksuhäiriömerkinnät valitettavasti vievät mahdollisuuden lainan saamiseen. Säännölliset tulot, esimerkiksi vakituisen työpaikan myötä auttavat lainan saamisessa ja varsinkin myönnettävän luoton koossa huomattavasti. Kun etsit sinulle sopivaa luottoa, niin ole huolellinen ja käytä kaikki tarvittava aika esimerkiksi täällä morebanker.fi:n sivuilla asian tarkasteluun kaikilta kanteilta. Valitsemalla sinulle parhaan luoton saatat säästää lainan kuluissa parhaimmillaan erittäin suuria summia rahaa.

Luoton maksaminen takaisin
Luoton maksaminen takaisin tapahtuu tosiaan maksuehtojen mukaisesti. Yleensä luottoa lyhennetään kuukausittain sovittujen erien mukaisesti, joka koostuu kertyneestä korosta, mahdollisista muista kuluista, kuten palvelumaksut ja tilinhoitokulut, ja siitä tärkeimmästä eli lainan lyhennyksestä. Useimmissa paikoissa luottoon on mahdollista saada lisämaksusta esimerkiksi maksuvapaita kuukausia, jolloin et maksa tiettynä kuukautena mitään, tai lyhennysvapaita kuukausia, jolloin maksat pelkästään korot ja kulut. Myös alkuperäisen sopimuksen summasta alennetun summan kuukausia on useimmiten mahdollista pyytää. Tällaiset päätökset tietenkin pidentävät luoton kokonaismaksuaikaa ja nostavat myös jonkun verran kokonaissummaa lisääntyvän koron ja yleensä seuraavan ylimääräisen palvelumaksun myötä. 

Vertaa luotot ensin Morebankerissa ja säästä rahaaLuoton maksuerien maksaminen ajallaan on erittäin tärkeää, jos laiminlyöt maksuerän, niin saat ensin maksullisen maksuhuomautuksen ja jos edelleen jätät maksamatta niin koko luotto erääntyy ja vaarannat luottotietosi. Koska kyseessä on vakuudeton luotto prosessi etenee tästä eteen päin tavalliseen tapaan perintätoimiston ja pahimmillaan ulosottoviraston kautta ja huonoimmassa tapauksessa voit ajautua pahoihinkin vaikeuksiin. Suosittelemme siis, että otat vain sellaisen luoton, jonka pystyt varmasti maksamaan ajallaan takaisin, etkä edes pyri ottamaan sellaista luottoa jonka maksamiseen eivät rahkeesi riitä. Näillä sivuilla voit etsiä sinulle sopivan luoton, todella pienestä erittäin suureen ja vertailla eri vaihtoehtoja toisiinsa ennen päätöstä. Huomaa, että voit hakea useampaa lainaa, lainan haku ei ole vielä lainapäätös. Vasta tarjoukset saatuasi voit tehdä päätökset. Tämä auttaa sinua tilanteissa, joissa et ole varma vielä hakuvaiheessa mikä vaihtoehdoista on paras mahdollinen.


notifyImg
logo

Ilmoita sähköpostiosoitteesi ja saat meiltä muita edullisia lainatarjouksia::Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi