MoreBanker.FI

Joustoluotto

Tsekkaa Morebanker:in joustoluottovertailu ja hae lainaa - Lue lisää joustoluotosta alta

- Lue lisää -Joustoluotto
Joustoluotolla tarkoitetaan lainaa, johon on määritelty ennakkoon yläraja. Tämä yläraja, eli limiitti, voi olla mikä tahansa. Esimerkiksi 500 euroa tai yhtä lailla 10 000 euron suuruinen. Limiitti siis määrittelee maksimimäärän, jonka lainaa voi ottaa. Edellä mainituissa tapauksissa siis 500 euroa tai 10 000 euroa. Joustoluotto on melko uusi lainan muoto, mutta hyvin suosittu. Se on jatkuva luotto ja nimensä mukaisesti joustavampi, kuin lainat, joissa on tarkka summa. Sovittua luottorajaa ei voi ylittää, mutta muuten joustoluoton antama vapaus on upeaa sellaiselle, joka on tottunut kiinteäsummaisiin luottoihin. Jos päätät hakea lainaa, mutta tarkka summa ei ole vielä selvillä, niin joustoluotto voi olla sinulle oikea valinta. Tässä artikkelissa esittelemme joustoluoton vaihtoehtona lainalle.

joustoluottoa nopeasti netistä tilillesiMikä on joustoluotto?

j
oustoluotto tarkoittaa luottoa, jossa lainan ottaja voi tehdä nostoja tietyn ylärajan määrittelemissä puitteissa. Jos sinulla on joustoluotto, voit nostaa luotoltasi rahaa niin usein kuin haluat, kunhan lainojesi kokonaismäärä ei ylitä joustoluoton ylärajaa, saat siis rahaa tilillesi haluamallasi hetkellä ilman erillistä päätöstä. Tämän ylärajan suuruus riippuu siitä, mitä ensinnäkin haet ylärajaksi, mutta lopullisesti se ratkeaa, kun saat luottopäätöksen. Suuruuteen vaikuttavat useat asiat, kuten tulojesi säännöllisyys ja niiden koko ja mahdollisesti myös ikäsi. Mikäli olet iältäsi alle 18 -vuotias, et tule saamaan mitään lainaa, joten haku on turhaa ajan ja vaivan tuhlausta. Monilla lainan tarjoajilla on myös muita ikärajoituksia, jotkut eivät myönnä lainaa lainkaan alle 20 -vuotiaille ja toisilla on lainan summan suhteen rajoituksia riippuen lainan hakijan iästä.


Lainan ottajan kannalta mahdollisuus nostaa lainaa aina tarvittaessa on erinomainen asia, ei ole tarvetta lainata mitään "varmuuden vuoksi", vaan lainaa voi ottaa lisää aina tarvittaessa. On aivan turha maksaa korkoja siitäkin rahamäärästä, joka lojuu omalla tilillä tyhjän panttina, kuten usein voi käydä kiinteää lainaa ottaessa. Laina voi yleensä olla määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Toistaiseksi voimassa oleva lainamahdollisuus ei pääty luoton takaisinmaksuun, vaan vaikka saisit saldon nolliin, sinulla säilyy optio nostaa lainaa uudelleen vanhalla päätöksellä.

Joustoluoton hakeminen
Joustoluoton hakeminen onnistuu nykyisin kätevästi netin kautta. Sivuiltamme morebanker.fi -osoitteessa löydät listan joustoluottoa tarjoavista yhtiöistä. Teknisesti hakeminen on helppoa ja hyvin suoraviivaista. Täytät vain lainahakemuksen, jossa perustietojen lisäksi kysytään mm. koulutustasoa, työpaikkaa, lapsien lukumäärää sekä asunnon kokoa, muuttohetkeä ja asumisen muotoa. Lisäksi kysytään luonnollisesti talouden tuloista. Sinun pitää myös valita hakemasi joustoluoton määrä sekä maksuaika. Jotta voit saada joustoluoton, sinun tulee täyttää tiettyjä ehtoja. Iästä jo mainittiinkin, korkeampi ikä ja sitä kautta pienempi riski saattaa olla myös ehtoja parantava tekijä joillakin yhtiöillä. Tämän lisäksi luottotietosi täytyy olla kunnossa. Maksuhäiriömerkintä on käytännössä aina este joustoluoton saamiselle. Henkilöllisyys vahvistetaan netissä yksinkertaisesti pankkitunnuksilla, kuten monessa muussakin paikassa. Yhtiö saa sitä kautta tarvitsemansa tiedot. Et tarvitse vakuuksia tai takaajia, mutta lainan suuruuden suhteen on hyödyllistä, mikäli sinulla on säännölliset tulot työstä tai muualta. Voit saada luoton käyttöön muutenkin, mutta se ei välttämättä ole yhtä suuri, kuin maksukykynsä paremmin osoittamaan pystyneellä asiakkaalla. Luoton ylärajan korottamista on yleensä myöhemmin mahdollista hakea mikäli sinulle on alunperinkin myönnetty juuri hakemasi kokoinen laina ja mikäli nykyisen lainan lyhennykset on hoidettu säntillisesti aikataulussa. 

Joustoluoton todellinen vuosikorko on korkeampi, kuin joissain lainamuodoissa, mutta sen muut ominaisuudet tekevät siitä varteen otettavan vaihtoehdon. Jo hakuvaiheessa sinulle kerrotaan todellinen vuosikorko, sillä nykyisin sitä ei saa enää piilotella muiden maksujen, kuten käsittelyyn ja tilinhoitoon liittyvien taakse. Täällä morebanker.fi:ssä voit tehdä oman joustoluotto vertailun, sillä listaamme useampien luottoa tarjoavien yhtiöiden luottojen ominaisuuksia, jotta sinulle asiakkaanamme löytyisi varmasti edullisin joustoluotto.

Euroja tillesi kun tarvitset
Lainan lyhennykset
Joustoluotossa lainaa lyhennetään alkuperäisen sopimuksen mukaisesti, esimerkiksi kuukausittain. Vaihtoehtoina ovat  yleensä tasaerät, jolloin maksettava summa on aina sama, tasalyhennykset, jolloin lyhennys on aina saman suuruinen, mutta sen päälle maksetaan kulloinenkin korko sekä prosenttiosuus lainan suuruudesta. Joskus jo lähtökohtaisesti sopimuksessa on sovittu yhdestä tai kahdesta maksuvapaasta tai lyhennysvapaasta kuukaudesta vuosittain, mutta vaikka ei olisikaan, niin useimmiten maksuvapaan saaminen tarvittaessa järjestyy. Lyhennysvapaan ja maksuvapaan ero on siinä, että lyhennysvapaassa asiakas maksaa sellaisenakin kuukautena kuitenkin korkokuluja, kun taas maksuvapaassa ei hän maksa mitään.

Mahdollinen myöhästynyt lyhennys tietää maksuhuomautusta ja jos maksua ei edelleenkään suoriteta, saattaa koko laina erääntyä kerralla. Onkin siis viisasta ottaa yhteyttä lainan tarjoajaan ennen kuin asia eskaloituu tuonne asti, sillä maksuvapaiden kuukausien lisäksi mahdollista on pyytää myös maksun alentamista määräajaksi. Pelkkä maksamatta jättäminen voi tietää pahimmillaan maksuhäirintämerkintää ja ulosottoviraston asiakkaaksi ajautumista.

Vihjeitä joustoluoton hakemiseen
Vaikka joustoluotto antaa paljon vapautta limiitin ansiosta, jota ei välttämättä tarvitse täyttää, niin lainan hakua harkitessa kannattaa myös joustoluotossa tehdä tarkkoja laskelmia, eikä vain hakea hätiköidysti. 

Budjetti
Aivan ensimmäiseksi on syytä luoda budjetti, ensinnäkin se, että mihin rahaa tarvitaan ja kuinka paljon. Joustoluotossa toki kannattaa hakea hiukan korkeampaa summaa, koska kaikkea ei tarvitse nostaa kerralla, mutta budjetissa myös alaraja on yhtä tärkeä, jos haet liian vähän lainaa, ei lainan tarkoitus tule täyttymään. Budjettiin kuuluu myös takaisinmaksuun liittyvät suunnitelmat, sinun pitää pystyä maksamaan sovitut erät ilman ongelmia, epärealistinen budjetti voi aiheuttaa tulevaisuudessa vaikeuksia, jos et pysty maksamaan lyhennyksiä sovitusti, niin voit toki neuvotella lisää maksuaikaa tai maksuvapaita kuukausia, mutta loputtomiin ei lykkääminen onnistu.

Luottojen vertailu
Luottojen vertailu ennen lainan ottamista on ensiarvoisen tärkeää. Valitsemalla parhaan vaihtoehdon saatat kokonaisuudessaan säästää satoja tai jopa tuhansia eroja. Tässä vertailussa me morebanker.fi:ssä autamme sinua, sillä olemme listanneet karkeasti eri luottojen ominaisuuksia. Kannattaa hakea lainaa useammasta, esimerkiksi kolmesta, paikasta, jotta saat vertailtua tarkemmin saatuasi omiin tietoihisi perustuvat räätälöidyt tarjoukset. Lainaa hakemalla et nimittäin vielä sitoudu ottamaan lainaa, mutta saat tarkemman lainatarjouksen ja luottojen vertailu toisiinsa nähden on helpompaa.

Lainaehtojen läpi käyminen
Tätä ei voi korostaa liikaa. Varsinkin joustoluoton tapauksessa sinun kannattaa käydä erittäin huolellisesti ja tiheällä kammalla läpi kaikki lainaehdot. Ne saattavat erota eri tarjoajien kesken hyvinkin radikaalisti ja aluksi parhaalta näyttänyt lainatarjous saattaakin todellisuudessa olla lainan hakijan kannalta selvästi epäedukkain tarjous.


notifyImg
logo

Ilmoittamalla sähköpostisi voit saada meiltä tulevaisuudessa lainatarjouksia ja vinkkejä säästämiseen


Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi