MoreBanker
Näin teemme rahaa  
Mark Andersen
23. syyskuuta, 2022

Autonhankita on iso askel, johon liittyy taloudellinen päätöksenteko


Onko autorahoitus laina?

Autorahoitus on laina, jos päätät maksaa uuden autosi vakuudettomalla lainalla taikka pankkilainalla. Osamaksu ei sinäänsä ole lainaa, mutta maksat silloinkin autorahoituksesta kuluja ja korkoja. Autorahoitus useimmiten siis tarkoittaa sitä, että maksat hieman enemmän autosta kuin maksaisit tilanteessa, jossa maksat auton täysin itsenäisesti käsirahalla.

Autoa hankittaessa täytyy auton rahoitus totta kai saada ennen ostoa kuntoon. Kuten useimmilla meistä, myös sinullakin on varmasti mietittynä budjetti uudelle autollesi, jota et halua ylittää. Auton hankintahinnasta voi useasti tinkiä, varsinkin jos voit sopia vaihtokaupasta kyseisen autoliikkeen kanssa. Käytetyissä autoissa onkin enemmän tinkimisvaraa auton hinnasta verrattuna upouusiin autoihin. Riippuu kuitenkin jokaisen omista mieltymyksistä ja tilanteesta minkälainen ja minkä hintainen auto sopii parhaiten henkilön käyttöön.

Auton ostaminen on siis suuri päätös ja auton osto voi viedä aikaa. Jokaisen joka haluaa itselleen uuden auton hankkia tulee myös miettiä, mikä tapa rahoittaa auto sopii hänelle parhaiten. Jos sinulla ei ole itselläsi tarpeeksi rahaa tililläsi, voi autolaina olla ratkaisu. Toinen vaihtoehto on maksaa uusi auto osamaksulla. Nämä kaksi rahoitusmuotoa ovat yleisimmät autoa hankittaessa.

1. At købe en bil.jpg

Auton hankinta osamaksulla

Auton voi myös maksaa osamaksurahoituksella, jonka voit ottaa joko autoliikkeesta auton oston yhteydessä taikka yksityiseltä henkilöltä. Osamaksua varten et tarvitse erillistä vakuutta, sillä auro toimii tällöin lainan vakuutena. Kokonaisuudessaan auton hinta tulee olemaan korkeampi kuin tilanteessa, jossa voit maksaa koko auton hinnan käsirahalla. Tämä johtuu siitä, että myös osamaksusta maksat korkoja ja kuluja. Kun allekirjoitat osamaksusopimuksen näet kuukausierät ja korot, joita maksat koko sopimuskauden ajan. Osamaksurahoitus on vaihtoehto kaikkien pankkien asiakkaille, joten jokaisella on mahdollisuus rahoittaa auto osamaksulla.

Autolaina

Autolaina on yleinen ensilaina monelle, joten ensin on hyvä tutustua lainaehtoihin ja lainaamiseen liittyviin kuluihn. Jos autolle otetaan laina netistä ei vakuuksia tai takaajia tällöin tarvita. Autolainaa voi hakea jopa 70 000 euroon saakka netin välityksellä ja suuremmat lainat ovat mahdollisia, jos lainaa haetaan pankista. Autolainaa saa yleensä noin 4 - 20% netistä, joten on tärkeää että kilpailutat autolainan tarjoajat ennen lainan ottoa. Jos auton rahoitus suoritetaan luotolla kyseessä on siis laina, josta maksetaan korkoa ja kuluja.

Tämän tekstin alapuoleta löydät markkinoiden susoitumpia lainoja auton ottoon, josta voit aloittaa autolainan vertailun. On hyvä tutustua myös eri lainaehtoihin, jotta tiedät mikä autolainantarjoajista on sinulle se paras. 

 

notifyImg HAI LAINAA
logo

Ilmoittamalla sähköpostisi voit saada meiltä tulevaisuudessa lainatarjouksia ja vinkkejä säästämiseen


Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi