MoreBanker
Näin teemme rahaa  
Mark Andersen
23. syyskuuta, 2022

Onko kulutusluotto oikea ratkaisu sinulle?


Onko kulutusluotto oikea ratkaisu sinulle?

Jos tilanteesi on se, että tarvitset lisää rahaa tilillesi, voi kulutusluotto olla kiinnostava vaihtoehto. Et kuitenkaan ole ainoa, joka on päätynyt tilanteeseen, jossa ekstra raha voisi auttaa arjessa. Joka vuosi moni meistä päätyy tilanteeseen, jossa tarvitsemme rahaa uuteen tietokoneeseen, rikkoontuneeseen pesukoneeseen tai hammaslääkärilaskun maksamiseen. Jos tarve on äkillinen voi kulutusluotto auttaa kustannuksissa. Näin pystyt maksamaan laskun tänään kulutusluoton avulla, ja maksaa lainan takaisin pienemmissä erissä. Kulutusluottoon kuuluu kuitenkin kuluja ja lainaehtoja, joihin sinun tulee olla varautunut.

Onko kulutusluotto oikea ratkaisu sinulle.jpg

Miksi pikalaina olisi hyvä vaihtoehto puhtaaseen kulutustarkoitukseen?

Kulutuslaina on pikalaina, sillä sitä voi hakea netistä nopeasti ja helposti. Kulutuslaina ei myöskään vaadi lainanhakijalta vakuutta tai takaajaa ja se siirtyy yleensä jo 24 tunnissa lainanhakijan tilille lainapäätöksen hyväksynnästä. Näistä syistä myös kulutusluottoa voi kutsua pikalainaksi, sillä se on nopea luotto.

Kulutuslainan haun helppouden ja nopeuden vuoksi, se sopii kulutustarkoitukseen. Voit maksaa kulutusluoton avulla äkillisiä menoja helposti, kun rahat siirtyvät tilillesi nopeasti. Tämä ei ole mahdollista tietenkään, jos haet perinteistä pankkilainaa, eikä myöskään suositeltavaa. Toinen syy miksi pikalaina soveltuu pelkkään kulutustarpeeseen, on se, ettei lainan käyttötarkoitusta tarvitse ilmoittaa lainaa haettaessa. Voit siis ottaa pikalainan arkipäiväistä kulutusta varten. On kuitenkin suositeltavaa aina harkita ensin, kuinka tarpeellinen kulutuksen kohde on. Esimerkiksi äkillisen laskun maksaminen on tarpeellisempaa kuin uusien rantavaatteiden osto. Jokainen päättää kuitenkin itse, milloin laina on tarpeellinen.

Kulutusluoton risut ja ruusut

Kuten jo aiemmin mainitsimme, kulutuslaina on nopea ja helppo saada netin välityksellä. Muita kulutusluoton etuja on se että päätät itse mihin sen haluat käyttää sekä se maksetaan useimmiten jo ensimmäisen 24 tunnin sisällä lainanottajan tilille. Kyseessä on siis kätevä laina äkilliseen kulutustarkoitukseen. Tämän takia moni suomalainen on jo ottanut kulutuslainaa helpottamaan arkea. Kulutusluottoa varten et tarvitse myöskään vakuutta tai takaajaa.

Kulutuslainaan kuuluu kuitenkin kuluja ja korkoja, joiden vuoksi on hyvä aina kilpailuttaa myös kulutuslainat. Kulutuslainat ovatkin useimmiten kalliimpia kuin perinteiset pankkilainat, sillä ne ovat vakuudettomia. Tämä tarkoittaa sitä, että luotonantaja ottaa suuremman riskin antaessaan lainaa ilman vakuutta. Tätä riskiä sitten kompensoidaan koroilla ja kuluilla. Kuitenkin kilpailuttamalla lainat netissä vältyt siltä että otat turhan kalliin lainan tilillesi.

notifyImg HAI LAINAA
logo

Ilmoittamalla sähköpostisi voit saada meiltä tulevaisuudessa lainatarjouksia ja vinkkejä säästämiseen


Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi