MoreBanker
Näin teemme rahaa  
Mark Andersen
23. syyskuuta, 2022

Näin valitset lainallesi sopivan laina-ajan


Budjetoi aina ensin 

Monella meistä on tarvetta pienelle tai suuremmallekin lainalle arjessa mutta harkitse aina ensin huolella tarvitsetko lainaa vai et. Lainaa haettaessa lainasumman valitseminen on tietysti tärkeää, mutta sinun kannattaa myös käyttää aikaa valitessasi lainan takaisinmaksuaika a. Ennen lainanottamista, kannattaa tehdä budjetti siitä kuinka paljon tuloja ja menoja sinulla on kuukausittain. Budjetoinnin avulla näet kuinka paljon lainan kuukausittaiseen takaisin maksuun jää rahaa. Ei ole kuitenkaan suositeltavaa käyttää koko summaa lainan takaisinmaksuun koska voi olla että jonain kuukautena sinulla onkin enemmän pakollisia menoja tai vähemmän tuloja.

Budjetointi siis auttaa määrittelemään sopivan kuukausierän lainallesi, mutta mitä tekemistä tällä on lainan laina-ajan kanssa? Lainan laina-aika määrittää sen kuinka paljon maksat lainaa takaisin kuukausittain. Pitkän laina ajan vaikutus onkin se, että kuukausierät ovat pienempiä kuin lyhyellä laina ajalla. Lainan kulut kokonaisuudessaan kuitenkin ovat suuremmat pitkällä laina-ajalla sillä maksat lainan kustannukset ja korot koko takaisinmaksuajalta. Lainan kuukausierään voit siis vaikuttaa valitsemalla laina ajan, joka antaa sinun maksaa lainaa takaisin sopivissa osissa. 

Käytä lainalaskuria apunasi

Lainalaskuri on lainaajan apuna kun haussa on pienalaina. Lainalaskurin avulla voit nähdä kuinka eri pituinen laina-aika vaikuttaa lainan kuukausieriin ja koko takaisinmaksu summaan. Sinun ei siis itse tarvitse laskea lainan kuluja ja korkoja vaan laskuri hoitaa sen puolestasi. Voit käyttää tässä apunasi lainantarjoajien esimerkkejä lainoista, mutta pidä mielessäsi että kulut ja korot näissä esimerkeissä ovat ainoastaan suuntaa antavia. Lainalaskuring avulla sinulla on siis mahdollisuus kokeilla kuinka kuukausierät ja kokonaiskulut vaihtelevat kun lainan laina-aikaa muutetaan. 

Näin valitset lainallesi sopivan laina-ajan laaneberegner.jpg

Hae useaa lainaa ennen kuin teet päätöksen

Me Morebanker:issa suosittelemme hakemaan useaa lainaa ennen lopullista päätöstä. Tämä johtuu siitä, että ilman lainatarjousta et voit tietiää millä koroilla ja ehdoilla lainantarjoaja on valmis lainaamaan juuri sinulla. Nettisivustoilla ilmoitetut korot ja kulut ovat ainoastaan esimerkkejä siitä millaista lainaa lainantarjoajalta on mahdollisuus saada, mutta vasta lainatarjouksesta selviää sinulle räätälöidyt ehdot. Tämän takia on hyvä vertailla lainat lopulta lainatarjousten perusteella. Sinun ei koskaan tarvitse allekirjoittaa lainatarjousta jota et halua, joten lainan hakeminen itsessään ei vielä sido sinua ottamaan lainaa. 

notifyImg HAI LAINAA
logo

Ilmoittamalla sähköpostisi voit saada meiltä tulevaisuudessa lainatarjouksia ja vinkkejä säästämiseen


Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi