MoreBanker
Näin teemme rahaa  
Mark Andersen
22. syyskuuta, 2022

Mitä huomioida hakiessa lainaa ulkomailta?


Lainanhaku vuonna 2020

Tänä päivänä lainan haku netissä on nopeaa ja saattaa houkutella useita uusia lainanhakijoita. Markkinoiden korko on matalalla, kiitos kovan kilpailun mutta myös korkokaton, jota kaikki lainat noudattavat. Lainaa tarjoaa yhä useampi yritys ja monet näistä rahoitusyhtiöistä ovat suurelle yleisölle vielä tuntemattomia. Yhä useammat suomen markkinoilla olevat lainanmyöntäjät eivät ole suomalaisia vaan ulkomaisia lainantarjoajia. Tämä kaikki on eduksi lainanhakijalle. Voi olla kuitenkin, että hakijalle joka ei ole aiemmin ottanut lainaa, lainamarkkinat voivat olla hämmentävät. Tämä artikkeli on luoto kuluttajia varten, jotta he voisivat helpommin ymmärtää mikä ero on kotimaisella ja ulkomaisella lainantarjoajalle ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota. 

Ennen kuin edes päädyt tutkailemaan lainamarkkinoita, kehotamme miettimään tarkkaan, tarvitsetko lainaa todella. Lainaa ei kannata ottaa, jos pystyt säästämään tämän summan ilman ulkopuolista apua. Lainasta maksetaan lähes aina jonkinlaista korkoa tai muuta maksua. Tämän takia lainaaminen ei koskaan ole täysin ilmaista. Jos kuitenkin tiedät pystyväsi maksamaan lainasta korkoa ja todella tarvitset lainaa, voi se olla hyvinkin viisas päätös. 

Seuraavaksi sinun kannattaa lukea tilanteesta tämän hetkisillä lainamarkkinoilla ja tutustua eri lainatyyppeihin. Esimerkiksi kulutusluotto ja limiittilaina ovat hyvin erilaisia lainatyyppejä joita monet ulkomaalaiset sekä kotimaiset lainantajoajat tarjoavat. Useat eri sivustot tarjoavat paljon tietoa lainaamisesta, jota kannattaa hyödyntää. Meillä Morebanker:issa on paljon tietoa eri lainanmuodoista ja olemme vastanneet useimmin kysyttyihin kysymyksiin, joiden avulla löydät nopean vastauksen. Tämän jälkeen kannattaa vertailla lainoja toisiinsa. Lainavertailu onnistuu helposti sivustollamme. Sivuillamme on useita eri ulkomaisia lainanmyöntäjiä, jotka kaikki ovat luotettavia ja hyviä vaihtoehtoja. Tärkeää on että tutustut lainantarjoajaan kunnolla ennen lainatarjouksen hyväksyntää. Lue alta mihin kiinnittää huomiota jos lainantarjoaja on ulkomainen. 

Mitä huomioida hakiessa lainaa ulkomailt.jpg

Lainaa ulkomailta ja mihin kiinnittää huomiota

Ulkomaisia lainoja on tarjolla useita ja suurin osa näistä on luotettavia. Markkinoilla liikkuu kuitenkin huijareita, joiden vuoksi on tärkeää, että tutustut lainantarjoajaan huolella ennen lainanhakua. Sivuillamme voit tustuta myös tarjontaan ulkomaisista lainoista, jotka kaikki ovat Finanssivalvonnan alaisia joten ne ovat täysin luotettavia. 

1. Onko sivusto suojattu?

Voit helposti tarkistaa onko sivuston yhteys suojattu vai ei. Sivuston yhteys on suojattu, jos se on ''https://'' alkuinen. Elä siis koskaan ota lainaa sivustolta, jonka www- osoite ei ole suojattu. 

2. Onko sivusto kirjoitettu suomenkielellä? 

On helppoa tarkistaa, onko lainantarjoajan sivut kirjoitettu selkeällä suomenkielellä vai ei. Kaikki Suomen lainamarkkinoilla toimivat lainantarjoajat omaavat suomenkieliset verkkosivustot, joiden kieliopissa ei ole sen kummoisempia virheitä. Esimerkiksi, jos sivuston teksti vaikuttaa Google Kääntäjän tekemältä, kyseessä saattaa tälloin olla huijaus. Useat lainasivustot omaavat myös suomenkielisen asiakaspalvelun, kuten Zmartalla esimerkiksi on. 

3. Onko lainantarjoaja rekisteröity luotettavaksi lainapalveluksi? 

Kun haet kulutusluottoa ulkomailta, on tärkeää tarkistaa onko myöntäjä rekisteröity Etelä-Suomen aluehallintoviraston luotonantajarekisteriin. Näin voit varmistua siitä että kyseessä on luotettava luotonantaja, jonka palvelut on turvallisia.

notifyImg HAI LAINAA
logo

Ilmoittamalla sähköpostisi voit saada meiltä tulevaisuudessa lainatarjouksia ja vinkkejä säästämiseen


Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi