MoreBanker
Näin teemme rahaa  
Mark Andersen
22. syyskuuta, 2022

Maksa laina puhelinlaskussa


Maksa laina puhelinlaskussa

Vielä muutama vuosi sitten lainan kuukausierät oli mahdollista yhdistää puhelinlaskuun, jolloin kuluttajan oli helppoa maksaa sekä laina että puhelinlasku samalla kertaa. Tämä oli tehty helpottamaan kuluttajaa pitämään huolta kuukausierien takaisinmaksusta ajallaan, sillä puhelinlasku on yleensä asetettuna suoraveloitukseen, jolloin laskun takaisinmaksun unohtaminen on käytännössä mahdotonta.
Tänä päivänä näitä kahta et kuitenkaan enää lainanottajana pysty yhdistämään. Puhelin operaattorit ovat itse vastuussa puhelinlaskujen laskutuksesta, eivätkä salli laskujen yhdistämistä yhteen laskuun. Syynä tähän saattaa olla se, ettei operaattorit halua olla vastuussa velkojen perinnästä tilanteessa, jossa korkea korkoinen laina on jäänyt maksamatta.

Lainanottajana sinulla on kuitenkin muitakin nopeita sekä helppoja tapoja pitää huolta siitä, että lainan kuukausierät tulee maksettua ajoissa ja oikea summa siirtyy tililtäsi lainanmyöntäjälle. Lainasta voit saada laskun suoraan sähköpostiisi sekä maksaa kuukausierän verkkopankissa. Samoin kuin puhelinlaskun voit myös asettaa pikavippisi laskun suoraveloitukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että verkkopankissasi on automaattinen e-lasku jokaiselle lainanlyhennyksellesi. Näin voit etukäteen varmistaa, että tililtäsi siirtyy oikea summa lainanmyöntäjän tilille viimeistään eräpäivänä. Esimerkiksi, voit asettaa e-laskun sille päivälle, kun palkka maksetaan tilillesi. Näin lainan maksu hoituu heti palkka päivänä ja etkä käytä varoja johonkin muuhun.

Miten SMS-laina oikein toimii?

SMS-laina taikka tekstiviestilaina viittaa tapaan, jolla lainanhakija hakee lainaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lainanhakija hakee tai nostaa lainaa tekstiviestin avulla lähettämälle tekstiviestin luotonmyöntäjän ilmoittamaan numeroon. SMS-laina ei siis myöskään mahdollista lainankulujen maksamista puhelinlaskun yhteydessä.

SMS-lainaa voi myös ottaa ainoastaan tilanteessa, jossa lainasopimus on jo allekirjoitettuna. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla tulee olla joustoluotto taikka limiittilaina, jolloin voit nostaa lisää rahaa tilillesi limiittirajan puitteissa. Nämä lainanmuodot toimivat siis aivan kuten luottokortti. Voit siis nostaa tekstivietsitse rahaa tilillesi kun arkiyllättää aina limiittirajan puitteissa, ja maksat ainoastaan kuluja ja korkoja siitä summasta jonka tilillesi olet nostanut.

laan på telefon.jpg

notifyImg HAI LAINAA
logo

Ilmoittamalla sähköpostisi voit saada meiltä tulevaisuudessa lainatarjouksia ja vinkkejä säästämiseen


Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi