MoreBanker
Näin teemme rahaa  
Mark Andersen
22. syyskuuta, 2022

Järjestelylaina voi kohentaa taloudellista tilannettasi


Lainojen niputtaminen kannattaa vuonna 2020!

Usealle meistä saattaa olla kertynyt lainoja, joiden korot eivät enää vastaa tämän hetkistä korkotasoa nykyisillä lainamarkkinoilla. Useamman lainan omistajana on myös helppo huomata, että lainojen takaisinmaksu prosessi on haastava, sillä laskuja kertyy lukuisia useiden luottojen vuoksi. Koron korko myös kasvaa lainan iän myötä, joten pitkäaikaiset lainat voivat tulla kalliiksi varsinkin jos niitä on useampi. 

Lainojen yhdistäminen vuonna 2020 onkin erityisen hyvä idea lainanottajan kannalta. Korot, joita netistä saataville kulutusluotoille tulee maksaa, ovat tällä hetkellä erityisen matalat. Tästä tietysti hyödyt sinä lainanottajana. Mitä lainojen yhdistäminen sitten on, jos se on niin suositeltavaa? Tähän pyrimme vastaamaan tässä artikkelissa ja antamaan vinkkejä siitä, kuinka lainat voi yhdistää. 

Lainojen yhdistäminen nimensä mukaisesti tarkoittaa sitä, että lainat niputetaan yhteen. Niputtaminen onnistuu uuden lainan avulla, jonka lainasumma on kokonaisuudessaan se summa mitä aiemmista lainoista on jäljellä takaisinmaksua. Jos sinulla on siis 10 000 euroa kulutusluottoja takaisinmaksettavana, on uuden järjestelylainan oltava lainasummaltaan myös 10 000 euroa. Kun saat tilillesi uuden lainan lainojen niputtamista varten, maksat tällä summalla siis aiemmat luotot takaisin lainanantajille. Prosessina lainojen yhdistäminen ei siis ole haastavaa, mutta saattaa olla hankalaa ymmärtää miksi lainat tulisi yhdistää.

Järjestelylaina voi kohentaa taloudellista tilannettasi_adobe_express.jpg

Lainojen yhdistämisestä hyötyy lainanottaja

Mitä hyötyä siitä sitten on, että lainoja on vain yksi useamman sijaan? Todellisuudessa hyötyjä lainojen niputtamisesta ei ole vain yhtä, vaan siitä on useampi hyöty lainanottajalle. Ensinnäkin talouden hallinta helpottuu, kun sinulla on ainoastaan yksi laina, jonka takaisinmaksusta huolehtia. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on helpompi ymmärtää mitä kuluja ja korkoja tulet maksamaan kuukausittain ja vältyt yllättäviltä kustannuksilta. On myös helppoa ymmärtää, että yhden lainan takaisinmaksu onnistuu sujuvammin kuin usean laskun kanssa toilailu.

Suurin taloudellinen hyöty kuitenkin lainojen yhdistämisestä saavutetaan pienemmän koron ansiosta. Koron tulisi siis olla suhteessa aiempaa pienempi. Paras järjestelylaina on siis laina, jonka todellinen vuosikorko on pienempi, kuin kaikkien aiempien lainojen korot. Näin säästät rahaa lainan takaisinmaksussa ja vältyt turhilta kuluilta ja koroilta, joita olisit maksanut aiemmista lainoistasi. 

Miten korkokatto vaikuttaa lainojen niputukseen  

Markkinoille asetetun korkokaton vaikutus lainojen yhdistämiselle on ainoastaan positiivinen. Korkokatto on asetettu 20 prosenttiin, joten jos aiempien lainojen korot ovat tätä korkeammat, on lainanottajilla hyvät mahdollisuudet säästää rahaa lainojen yhdistämisellä.

Ennen korkokattoa, nettilainojen ja erityisesti pikavippien ja pikalainojen korot olivat huimia, joillakin lainasivustoilla. On siis hyvin mahdollista, että useat nettilainanottajat omaavat edelleen näitä kalliita lainoja. Jos sinulla on siis laina tai lainoja, jonka korot huitelevat taivaissa, on erittäin suositeltavaa yhdistää tai kilpailuttaa tällaiset lainat. Näin voit säästää suuria summia lainan koroissa sekä kuluissa.

notifyImg HAI LAINAA
logo

Ilmoittamalla sähköpostisi voit saada meiltä tulevaisuudessa lainatarjouksia ja vinkkejä säästämiseen


Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi