MoreBanker
Näin teemme rahaa  
Mark Andersen
22. syyskuuta, 2022

Kannattaako luottokortti vai limiitti lainaksi?


Luottokortti vai limiitti lainaksi vuonna 2020?

Tänä päivänä kuluttajalla on useampi vaihtoehto, kun rahantarve yllättää. Näitä tilanteita on varmasti viime aikoina tullut usealle vastaan, sillä Suomen taloudellinen tilanne on horjunut koronaepidemian vuoksi vuonna 2020. Myös päättäjät ovat vastanneet kotitalouksien kipuiluun uusien luottorajoitusten ja tukisäännöksien kautta. Päällimmäisenä tarkoituksena uusien rajoitusten on suojella kuluttajia sekä tukea henkilöitä, jotka tarvitsevat ulkopuolista taloudellista tukea. Mitä tämä siis tarkoittaa sinun osaltasi, jos kaipaat lisärahoitusta arkipäiväisiin kulutustarpeisiin.

 Korkokatto asetettiin kymmeneen prosenttiin kaikille kulutuslainoille, jotka käsittävät siis käytännössä kaikki lainat, joita voit hakea netistä. Tämä säännös suojelee kuluttajaa ottamasta kalliita luottoja, joiden takaisinmaksu voi heikentää henkilön taloudellista tilannetta tulevaisuudessa. Tämä käytännössä siis tarkoittaa sitä, että markkinoilla on tarjolla entistä edullisempia lainoja, joiden korot ovat sääntöjen mukaisesti enintään 10 prosenttia. Tämän lisäksi lainoille voi kertyä kuluja jonkin verran, mutta enintään 150 euroa vuositasolla.

 Mitä tämä siis tarkoittaa lainamarkkinoilla? Ensinnäkin limiittilaina, voi olla parempi vaihtoehto kuin luottokortti velka, sillä uudet alemmat korot mahdollistavat edullisemman limiitin kuin osan luottokorteista. Limiittilaina on käytännössä kulutusluotto, jota ei nosteta kokonaan kerrallaan. Limiitin avulla saat käyttöösi luottorajan esimerkiksi 3000 euroa, jota voit nostaa käyttöösi tarpeen tullen. Maksat sitten velkaa ja korkoja takaisin ainoastaan siitä summasta, jonka olet nostanut käyttöösi. Korko siis velasta on maksimissaan 10 prosenttia.

Kannattaako luottokortti vai limiitti lainaksi.jpgLuottokorttien korot

Jos luottokorttisi tarjoaa luottoa, jonka korko on yli 10%, silloin kannattaa miettiä löytyisikö netistä parempi vaihtoehto luotolle. Esimerkiksi Bank Norwegian-luottokortti sisältää jopa 20 prosentin koron, joten velasta maksat paljon enemmän kuin limiittilainasta. Muita kalliita luottokortteja ovat esimerkiksi Tuohi MasterCard sekä Hypo MasterCards. Tilanteessa, jossa siis omistat kalliin luottokortin, suosittelemme tutkimaan muita mahdollisuuksiasi. Markkinoilla on kuitenkin paljon muita edullisia luottokortteja kuten esimerkiksi S-ryhmän luottokortit, joiden korot ovat ainoastaan 5%.

notifyImg HAI LAINAA
logo

Ilmoittamalla sähköpostisi voit saada meiltä tulevaisuudessa lainatarjouksia ja vinkkejä säästämiseen


Jatka ilmoittamatta sähköpostiosoitettasi